29/4 2010

Tycker ni har blivit ruskigt dåliga på att kommentera :O ;)
bättring tack :)

Annie skulle ju ha tagit Dandy idag, men eftersom hon flyttade idag så hann hon inte med honom. Och eftersom jag fick veta det väldigt sent så blev jag tvungen att rida på Jennies lektion på kvällen.
Men det funkade bra det med, bortsett från att jag jobbade i stallet också, men det löste sig.
Dandy tyckte iaf det var lite underligt det där med att 10 hästar skulle springa på led.. Jag rider ju aldrig i grupp på honom. Har gjort det en eller två gånger, men då har vi ridit självständigt på ett annat sätt.
Så ja, han var lite spänd i början och koncentrerade sig på allt annat utom mig. Men det blev bättre efter bara en liten stund!
Traven var lite si och så, stundtals var han bra, men när jag inte har någon som skriker på mig hela tiden så sluar jag att tänka på vad jag gör. Samtidigt som jag måste behålla fokus på mig och min häst så måste jag koncentrera mig på att inte rida in i/bli påriden av tanterna som tycker att dom äger ridhuset ;) Ingen nämnd, ingen glömd!
Men traven blev iaf bättre efter att vi tagit en skrittpaus.
I galoppen jobbade vi på tre bågar och skulle variera oss med hur vi galopperade, alltså vissa gånger fattade man och bröt av i alla bågar, andra gånger fattade man bara i en båge, bibehållen galopp genom alla 3 osv. Väldigt bra övning faktiskt då hästen hela tiden måste vara koncentrerad på ryttaren och kan inte bara göra som den framför!
Igår hade jag ju väldigt svårt för att rida i öppna, så jag tränade faktiskt lite på det idag och det funkade mycket bättre. Dom blir fortfarande lite raka och skänkelvikiga, men nu händer det iaf något!

Jag är iaf ganska nöjd! Hade förväntat mig en mindre katastrof om man säger så, men Dandy skötte sig ganska bra! Visst blev han lite upptaggad av dom andra och lite okoncentrerad, men det är bara bra att öva på sånna situationer också ifall man någon gång skulle komma till en framridninge som ser ut såhär! dessutom märktes det tydligt att vi hade tagit igenom en hel del igår! Han satt inte alls lika fast i sidorna och hela han känndes mycket mjukare!

Imorgon ska jag rida för annie på morgonen så får vi hoppas att han sköter sig så jag inte behöver rida så länge (så jag hiner till skolan i tid :P). Sen vore det ju också trevligt om han kunde låta bli att rulla ner hela sig i hagen imorgon ;)

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0