3/8 2010 träning för Emma

imorse åkte vi iväg och hämtade hem alla stora hästarna från betet! Allt gick jättebra och hästarna såg väldigt fina ut i kroppen, tjocka och goa :) Fast tack o lov inte alldeles klotrunda som dom brukar vara, men det är ju inte så konstigt när det varit så dåligt med bete!

Vid halv 2 ringde Josephine och frågade om ag ville rida lektion vid kvart i 3. Fine, det tyckte jag nog att jag borde hinna till. Kollade när nästa buss gick och insåg att då skulle jag vara framme 20 i .. Så det var bara att kasta sig på cykeln (vilket höll på att bli ren katastrof det också eftersom jag inte fick upp låset.. :P ) och cykla hela vägen till Hogsta! Tog väl typ 45 minuter och då cyklade jag fort som fan! :P

Kom iaf fram vid 5 i halv 3 och kastade Dandy på grejerna och skrittade fram!
När jag börja värma upp honom så känndes han väldigt spänd i ryggen, men han hade inte reagerat alls när jag kännde på den innan jag sadlade. Så jag red på och när jag värmt lite i galopp så känndes han inte ett dugg spänd längre.
Dandy bjöd otroligt bra redan från början, så vi började själva träningen med öppnor och slutor. Sist vi tränade sånt var i april, och då gjorde vi det typ 3 gånger :P Det största problemet i öppnorna har varit att han slutar bjuda och att vi tappar både tvärning och böjning. Så nu gjorde jag ju öppnorna längs långsidorna och när han slutade bjuda rätade jag ut två steg och tröck på och sen in i öppnan igen. Funkade faktiskt riktigt bra! Tillslut bjöd han en hel långsida i öppna!
Slutorna har jag haft JÄTTESVÅRT med! Dandy kan, men det går inte när jag ska göra det! :P haha! Men idag fick vi faktiskt till det en gång åt varje håll! Vet inte riktigt vad jag gjorde idag som jag inte gjort tidigare, men av någon fantastisk anledning så funkade det! :D

Efter skrittpausen så jobbade vi lite i galopp, framförallt med enkla byten. Vi fick till några kalasfina byten! Det som har varit svårast i dom enkla byten är skritten emallan. Han blir så himla taggad och skrittar med jättekorta steg. Så nu gjorde jag en avsaktning, skrittade ända tills han spännde av och fattade sen ny galopp. Och för varje gång kunde jag minska antalet skrittsteg emellan och tillslut Blev det några enkla byten med nästan rätt antal steg!
Tränade även lite på serpentiner i galopp och Dandy gjorde det kalasbra!
Efter galoppen travade han så otroligt bra så vi avslutade då.

Jag är verkligen såååå nöjd med dagens träning! Dandy känndes superbra, och framförallt så känndes han väldigt glad och villig!! Emma konstaterade också att han såg så glad ut! Det är så härligt när han är såhär, allt blir så enkelt och jag kan verkligen ta vara på allt han kan och lära mig själv!
Jag svävar verkligen på små rosa moln och jag var tvungen att ringa annie och berätta hur fin han hade varit! :D haha!

Så imorgon ska han få vila och ta en skrittur ut i skogen! Hoppas verkligen att vi inte träffar på några älgar..
Sen på torsdag kommer annie ut till Hogsta så ska jag träna för henne! Även om jag vill ta vara på varje träningspass jag kan få för Emma så känns det bättre att annie hjälper mig precis innan vi åker! Som jag skrev förra gången så knner hon ju oss så mycket bättre och då blir det lättare att reda ut preoblem som uppstår och hon kan komma med bra tips eftersom hon vet precis hur han fungerar! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0