28/12 2010

Nu är ni sådär tråkiga igen och kommenterar inte öht!! ;)
Vad vill ni läsa om egentligen? "Dagens ridpass" kommer ni tyvärr inte undan, men vad mer? Tips, utrustning, andra hästar.. aah, kom med förslag! :)

Idag tränade jag iaf Dampet för Emma och han skötte sig väldigt bra! Red fram honom först och efter en stund kom emma och hjälpte mig. Dandy var ganska pigg och framåt när jag värmde upp, men inte självgående. Men eftersom det var många andra som red och andra som hade lektioner så använde vi den där hörsnäckan. 100 tummar upp till den! Jag som inte hör vad folk säger när jag rider, hörde precis allt hon sa till mig och jag behövde lixom inte ägna två steg åt att fundera över vad hon verkligen sa. Så ja, tummen upp åt den!

Vi jobbade mest med att han skulle bli självgående, ta skänkeln och bli loss. Han har ju inte världens kondis och är frukansvärt långhårig, så han orkar inte jättelänge. Men jag tycker han var väldigt duktig! Emma tyckte han hade blivit väldigt fin i formen framförallt! Han höll dock på lite med tungan i början, men han gör så när jag drar för mycket i tygeln utan att anvönda benen, och såfort jag kommer på det så slutar han :)

Men vi ska ta honom lite grann varje dag nu, och så får han vila ungefär var fjärde dag. Tror det är ett rättså bra upplägg för honom faktiskt! Dessutom ska han klippas på torsdag så han blir av med den långa pälsen! Han svettas ju så sjukt mycket! Så för allas skull blir det lättare om den är borta! :) haha!
Men på torsdag är jag ju ledig så då har jag massa tid på mig att klippa honom :)

Imorgon är det ju jobb då, men behövde inte vara där förens vid 8! gött! Sen ska jag rida lektion på dagen också så det blir awesome!
vet tyvärr inte vart jag gjort av sladden till telefonen (bra att jag tappar bort den efter 4 dagar..) så har dessvärre inga nya bilder på pluttisen!


Kommentarer
Postat av: Amalia

Är Dandy borta från Vby bara för tillfället? :)

2010-12-28 @ 23:10:02
URL: http://muwisthebest.blogg.se/
Postat av: Cappelli

Förstår att du inte klippte honom när det va arktisk kyla i Sthlm! Bra val! Det är inte lämpligt, speciellt inte för en rygghäst!



Men nu förstår jag och på hogsta där det är så varmt i stallar och ridhuset.



Jag orkar inte kommentera på förra inlägget för du skrev vilka dagar du jobbar.



Och din hemma gjord graman va iof smart!



Hoppas du lär dig massor på hogsta och kan filtrera bort viss kunskap!

Och att Emma är snäll mot dig :)



2010-12-29 @ 09:29:24
Postat av: Jenny

Jag är fortfarande nyfiken på hur din sadelkammare ser ut och vilken som är din favoritutrustning?

2010-12-29 @ 20:27:24
URL: http://lilatiger.blogg.se/
Postat av: felicia

hur är din förra häst joy? Är den snäll att tävla och hur ätr den att rida? Skriv gärna ett inlägg :D kram!

2010-12-29 @ 22:30:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0