5/12 2010

Har ridit på min fina lilla Dandy idag!
Jobbade i stallet på förmiddagen, men vi vart sjukt sena. När vi kom imorse hade nämligen larmet gått (fellarm typ), så vi ägnade vääldigt lång tid till att förstå hur man skulle stänga av det! Dock lyckades vi inte och det lät som fan!
Sen när vi skulle ta in alla jobbiga ponnyer så ville dom inte komma in! Tog 20 minuter att få in ena ponnygänget. men Sandra skulle jobba em, så hon kom vid 12 så då kunde jag smita, även fast vi inte var riktigt klara.

Gjorde iordning Dandy och gick in i ridhuset. Skrittade fram och longerade sen i 10 minuter. Han var inte jättepigg direkt, men det brukar han inte vara när han har vilat.
Hoppad eupp sen och red i ca 15 minuter i skritt och trav. Han ska ju bara joggas lite lätt nu i 3 dagar.
Men han känndes helt okej, rätt fin! Han var väldigt stel i högersidan dock. Men han är alltid lite stel där, och när han nu vilat 4 dagar så är deet inte så konstigt att han var stelare än vanligt :)

Efteråt fick han gå ut i hagen med Iffe. Hans andra hagkompis, Piffe, flyttade ner till Skåne i lördags tillsammans med Kim. Men det gäller att se det positiva med allt - Dandy slipper få ännu fler Piffe-bett på halsen :)

Imorgon är jag ledig så jag ska åka upp och rida Dandy någon gång på dagen. Sen jobabr jag hela kvällen.


Morgontrött? Bilden är tagen 6.44 i fredags morse, och då hade vi redan gått 15 minuter...!


PosarN himself! Vet inte hur många bilder som är i princip exakt likadana!


Kommentarer
Postat av: Hanna

Han är så fin posaren din!



Jätte kul blogg det här, jag gillar ffa dina formuleringar. Ibland skrattar jag halvt ihjäl mig=)



Hur mycket kostar det att ha ponny uppstallad på ridskola? Du behöver självklart inte svara exakt, men är det billigare än på ett privat stall?

Lite nyfiken på vad en timmes privat träning kostar också, av din tränare. Tränar hon andra som inte har hästar uppstallade där?

Kanske skulle vara något, tänker jag...

2010-12-06 @ 21:17:53
Postat av: Karro Grape

Hanna: tack så mycket!



Jag måste säga att det inte är speciellt dyrt faktiskt! mellan 4000 och 5000 betalar vi varje månad, men då ingår hö, krafft och torv. Dock äter ju inte Dandy krafft så då får vi köpa hans mat själva :)

Det ingår också in- och utsläpp, han får på sig täcken och boots och dom byter täckena om dom blivit blöta. Dessutom får han det mockat 2-3 gånger per dag (lite olika från dag till dag)!

Så jag tror nog det är billigare att stå här än att stå i privatstall och köpa till allt det där! :)



Jag betalar inte mycket till min tränare, ca 100 kr per gång! men sen rider jag aldrig särskilt länge för henne, det variera mellan 15 minuter och 45 minuter ungefär, så i slutändan går det nog oftast jämnt ut!

Hon är ju på ridskolan hela dagarna, och när hon inte jobbar så tar hon hand om sina två hästar som står på ridskolan. Så nä, hennes tid räcker väl lixom int eriktigt till till att åka och hålla lektioner på andra ställen tyvärr! :)

2010-12-06 @ 22:36:07
URL: http://karrodandy.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0