Tävlingsåret 2010

Ja minsann, året börjar lida mot sitt slut och det är dags för en liten summering av det här året. Det har varit hur roligt som helst, även fast det ibland har varit helt värdelöst!

I februari började jag sätta igång Dampet igen efter sista behandlingen, och i mitten av mars kunde vi träna som vanligt igen.
21 mars debuterade vi La tillsammans på en klubbtävling. Förutsättningarna var inte de bästa - vi hade knappt tränat på rörelserna och samma morgon som klubbtävlingen var så hade jag stått med Frida (hästen) utomhus i snöstorm i Solna i flera timmar. Men Dampet visade att han var kung, och trots en felridning så skrapade vi ihop 67%!


2 april gjorde vi terminens första riktiga start under hemmatävlingarna. Vi startade bara en lokal Lb:1, och även om Dandy var lite seg så resulterade det i 67% och en andraplacering. Därefter var det ju då det berömda ärevarvet... Dampet fick spel och skickade av mig med dunder och brak! Inget var ju som tur var brutet, men jag hade satans ont i flera veckor! (dock trotsade jag smärtan och startade Theo två dagar senare.. Jag var tvungen att sitta upp från fel sida och behövde hjälp för att komma av.. :P )




10 april
var det dags för den riktiga debuten i La, en lokal La:1 hos Stäket. Det var ju bara en vecka efter att Dandy skickat av mig och jag hade ridit honom två gånger under den veckan. Men efter mycket velande fram och tillbaka så bestämmde vi oss för att åka iaf. Dandy var lite seg men väldigt jämn. Jag tyckte dock att det fanns väldigt mycket som kunde förbättras. Målet var att rida på över 60%, något vi klarade med råge - 69% och seger med kommentaren BRAVO!




1 maj åkte vi till Eskilstuna för att starta regional Lag03 och La:p1 - två helt nya program för mig. I första klassen, Lag03, var Dandy lite väl springig och vi fick varken till skänkelvikningarna eller förvända galoppen. Men trots det fick vi 66%, vilket resulterade i seger! Det var inte tänkt att vi skulle starta La:p1, men när vi ändå hade åkt enda till eskilstuna så kunde vi lika gärna starta. varken skolorna eller mellanskritten existerade, men vi fick ändå 58%.


2 maj bar det av till Vallentuna för att starta en regional La:1. Jag trodde inte Dandy skulle orka gå så mycket på en helg, men oj vad fel jag hade! Dandy bjöd som aldrig förr och vi gjorde definitivt vårt allra bästa program tillsammans (so far)! Det hela resulterade i 70% och en seger!


Därefter fick Dandy ont i ryggen igen och vi kunde börja träna igen i mitten av juli.

30 juli åkte vi till Vetlanda för att starta New Forest SM! Första klassen var La:1 och Dandy var mer vild än tam..! Han var väldigt pigg och spänd och försökte dra iväg ungefär vartannat steg! Det resulterade i 55% och en sistaplats med kommentaren: snygg men för dagen väldigt spänd ponny som glänser till ordentligt stundtals!

31 juli gick själva SM-klassen i Vetlanda, LA:4. Dandy var mycket lugnar ei den här klassen eftersom jag hade hunnit rida två pass innan starten. Med ett par stora missar fick vi 59%, vilket la oss på åttonde plats av sex placerade! Dandy ställde även ut och fick 39 p. och silver med fina kommentarer!


6 augusti startade vi en regional La:1 i Gyttorp, Tre Små Gummor Cup kval 1. Dandy var rätt fin men lite seg. Dock tyckte domaren mycket om oss och belönade oss med 73% och en tredjeplacering!

7 augusti var kval 2 i TSG, en regional La:4. Dampet var väldigt seg, men vi fick 62% och hamnade precis utanför placering. Vi startade även en regional La:p1. Det borde vi inte ha gjort... ;) Dandy tyckte det känndes bättre att skritta igenom travprogrammet.. Det resulterade i 52%.

8 augusti startade vi A-finalen i TSG, en regional La:4. Dandy var väldigt seg även denna dag, men jag måste säga att det var bättre än de 55% vi fick!


Därefter fick Dampet lite vila och när vi skulle ut och tävla igen fick vi ringorm i stallet...

19 september startade vi första omgången av allsvenskan div 2, en lokal Lb:1 på fornboda. Dandy gick inte alls nå bra där och vi fick 63% och hamnade några utanför placering. Dock lyckades laget komma 3:a!


Dandy fick ont i ryggen igen och vi missade andra omgången av allsvenskan, men blev bra igen lagom till hemmatävlingarna. Vi planerade in att rida Lb:1 på hemmatävlingarna, La:1 i allsvenskanfinalen (som vi lyckats kvala till genom att vinna omg 2!) och La:p1 och La:p2 i Lurbo . Dock upptäcktes det att vi fått ringorm igen 5 dagar före hemmatävlingarna.. Så vi missade alla starter i november.

6 november hade vi dock en klubbtävling i Vällingby. Vi startade La:6 för första gången tillsammans. Dandy bjöd väldigt bra framåt och skolorna börjar sakta men säkert synas! Det hela resulterade i 62% och en fjärdeplacering!


Totalt har vi alltså gjort 12 starter det här året! Det var kanske inte riktigt vad jag hade räknat med, men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Och en frisk ponny är värt mer än alla rosetter och priser i världen!

Jag är ändå väldigt nöjd med vad vi har åstadkommit under detta år! Jag har lärt mig väldigt mycket och fått massa rutin på de här lite svårare programmen!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Det har gått ganska bra för dig i år låter det som :) Kul med placeringar :)



Själv lyckades jag bara göra 4 starter i år och syrka mig från ganska många

2010-12-21 @ 10:57:33
Postat av: Sandra

Gud vad söt häst du har!:)

2010-12-23 @ 18:05:44
URL: http://jagsaandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0