23/7 2010 träning för Emma

Jag jobbade på eftermiddagen idag så jag var i stallet vid 10 och mockade och ryktade på plutten. Såret och svullnaden under hakan såg mycket bättre ut. Han är inte öm, har inga problem med att äta och har ingen feber, så vi kör på och hoppas att det läker! Dock fick jag ju byta nosgrimma till en remont. Men jag måste erkänna att Dandy var riktigt gullig i det! Ska ta bild på det imorgon så ni får se :) Men nu måste han bara få en egen.. Han fick gå med den jag har på Theo i vanliga fall. Den är ju alldeles perfekt egentligen och det gör ju ingenting att dom delar, problemet är bara att det är silverspännen på den och Dandy har allt annat i mässing! :P Så imorgon får mami ringa till Lyckås och försöka beställa hem en nosgrimma. Lyckås är enda stället jag har hittat vitfodrade remonter på till ett rimligt pris :)

Vid 5 red jag lektion för Emma. Både mamma, pappa och annie var där idag och kollade.
När jag värmde upp så var det verkligen tuggummi under fötterna på plutten. Gjorde massa halter och snabba igångsättningar men det hjälpte inte. Men efter en stund blev det iaf bättre.
Under själva lektionen så började vi med att rida lite i trav och träna på att han verkligen skulle gå fram ordentligt. Tränade även lite skänkelvikningar som inte blev sådär kalasbra idag.
Sen drog vi igång med lite galopparbete. Jobbade med att han verkligen skulle bjuda framåt så jag fick rida en miljon ökningar på långsidorna. Och vilka ökningaar vi fick till efter en liten stund! Så mycket har han nog aldrig galopperat förut! Men det är så svårt att få honom dit. Vi behöver så mycket plats för att kunna göra dom där galoppökningarna och det är ju lite svårt på en trång framridning. Men man får försöka iaf, för jag vill ju få honom dit och då får man göra det bästa av situationen helt enkelt!
efter skrittpausen jobbade vi honom lite i trav igen och Emma gick bakom honom med långpisken för att han verkligen skulle börja trava. Och om han travade! Så bra har han nog inte travat sen den gången då annie gick bakom med långpisken och Dandy skenade runt i ökad trav och jag fick inte stopp på honom! :P

När vi fått igång både galoppen och traven så red jag igenom La:4an eftersom jag ska rida den nästa helg.
Uppridningen blev helt okej, vi har ju inte tränat så mycket uppridingar i galopp. Sen när vi ska igång i trav igen så startar han hellre med frambenen och det blir som ett litet skutt. Överlag var iaf travprogrammet väldigt bra och ökningarna känndes kalas! Skänkelvikningarna var sådär, men i övrigt var det bra. Skritten är svår, men han skrittar hundra gånger bättre nu än vad han gjorde för ett par månader sen!
Galopprogrammet känndes också väldigt bra! Han bjöd verkligen! Vägen in i förvända tycker jag är ganska svår i det här programmet, iaf till vänster. Der blir lätt lite vingligt och jag måste svänga ganska tidigt för att det inte ska bli helkajko!
Sista uppridningen är också ganska svår tycker jag. Då är det trav fram till L (?) där det är halt - ryggning 4 steg och sen fram i vänster galopp och halt vid G. Men Dandy gör det där ganska bra iaf :)

När jag ridit klart programmet så tränade vi lite halter och så för att få honom att starta med bakbenen och inte hoppa fram i trav. Efter några gånger blev det ganska bra.

Jag är iaf väldigt nöjd med dagens träning! dandy funkade ganska bra på remonten iaf så nu blir det de ett tag framöver. Det var väldigt roligt att även annie kom och kollade när jag tränade! För det kan ju ge även henne tips och idéer på hur vi ska träna hemma :)

Nu ska Dandy få vila två dagar, elelr ja, jag ska ut och gå i skogen med honom :) Det förtjänar han verkligen! Sen ska vi även ställa över honom på havre istället för krafft i hopp om att han ska få lite mer egen energi.

Dessutom kan jag chocka er alla genom att berätta att jag har börjat packa inför Vetlanda! Men jag känner mig själv alldeles för väl och vet att om jag inte börjar nu så kommer jag stå där onsdag kväll och inse att 1/3 inte är tvättat och 1/3 är sånt som måste inhandlas.. Så nu är faktiskt ganska mycket packat och en inköpslista är skriven! Måste bl.a. köpa nya boots och nummerlappar :)


Kommentarer
Postat av: warnmark -Hästblogg -Vinn din egen bild utskriven i A4 storlek

Sv; Tack så jättemycket för dina fina ord =)

Men om det är du på bilderna i din header och din blogg (vilket jag antar) så är du verkligen inte för stor för din ponny. Ni är jättefina ihop :).

2010-07-23 @ 23:29:43
URL: http://warnmark.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0