22/10 2010

Idag har jag hunnit med att rida tre pållar.
Började med Kimpan och han var lite dryg i början, så annie fick hoppa upp och rida lite i skritten. Hon visade vad jag skulle göra i vissa situationer och förklarade varför osv. Sen hoppade jag upp igen och red. Jag fick absolut inte glappa på högertygeln! Det är så sjukt svårt, eftersom han själv går och glappar hela tiden. Och så fort han "duckar" så släpper jag för jag tror han ger efter, men två steg senare är han lika oloss igen.

När han kommit loss lite i skritten så jobbade vi en del i trav. Det var inte riktigt lika lätt som igår, men det var ändå rätt bra tillslut! Jag kunde rida långsamt men fortfarande behålla lite bjudning. Och det som för en vecka sen tog 3 varv att reda ut, tar nu istället 3 steg!

Det är så roligt att det går så himla mycket framåt med den lilla ponnyn och jag är verkligen glad att jag får chansen att rida på honom!



Näst på tur var Dandy. Jag har ju inte ridit honom för annie på jättelänge nu, mer än en månad tror jag.
Så jag började med att longera honom lite och han var galet seg. Så annie hjälpte till att få upp farten lite genom att smälla i väggarna... Den metoden vet vi ju att den funkar bra..
http://www.youtube.com/watch?v=lMXefL9CD24
(hittar inte "bädda in"- adressen)
Iaf så blev Dandy väldigt pigg av det. Han sprang så fort och bockade och sparkade så mycket att han tillomed lyckades skicka iväg sin ena bak boots bakom sargen! Tur att han inte springer så fort varje dag, då skulle jag behöva köpa nya boots ofta! :P

Iaf, själva ridningen gick helt okej. Vi fokuserar på att göra sånt han tycker är kul. Mycket galoppjobb också, dels för att han har lättare för galoppen och tycker det är roligare, men också för att det är bra för hans rygg! Red kabske i 20 minuter och han var helt slut efter det! Det var ju nyharvat och det är galet tungt då, så det är inte så konstigt att han blev trött ;)



Sist men inte minst var det hopplektion på Jissa.
Lite segare än vad hon var senast, men ändå rätt okej framåt. Alla säger ju att hon är så tjurig och inte vill gå fram, men jag måste säga att det nästan känns som det minsta problemet?
Iaf, själva hoppningen gick nog bättre än vad den gjort på henne tidigare! Jag hade mer kontroll, vilket också gör att jag vågar släppa kontrollen lite!
Jag hoppar ju väldigt sällan, men jag måste erkänna att själva hoppstilen börjar falla mej mer och mer i smak! haha! bara själva grejen att rida i skor och senskyddoch rida ut var och varannan dag! jag är nog hoppryttare innerst inne! haha :P

Jag jobbar på Hogsta både lördag och söndag så Dandy ska få vila hela helgen. Kimpan vet jag inte riktigt hur det blir med. Antaingen så får han vila eller så får annie ta honom eller så får jag åka upp och rida imorgon kväll efter jag har jobbat. På söndag får antingen annie ta honom eller så får han vila :)

Kommentarer
Postat av: Fredrika Källström

SV; okej! :)



tre hästar - inte dåligt!! :D

2010-10-22 @ 23:55:32
URL: http://fkallstrom.blogg.se/
Postat av: Alina

Jätte fin häst! :D

2010-10-23 @ 10:00:14
URL: http://alinafrolund.blogg.se/
Postat av: Maja

Hej jag har justnu en liten tävling på min blogg! Den hanndlar om hur just du tkr hästar/ponnyer passar bäst i. Så bara att komentera vad du tkr. Man vinner inget men din blogg blir läst av mej! ;)



Förlåt om jag störde det var meningen ;)

//Mvh Maja.

http://majahorse.blogg.se/2010/october/klippning-pa-hastponny.html#comment

2010-10-23 @ 13:40:15
URL: http://majahorse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0