3 hästar senare

Jag började denna dag med att hjälpa till på märkesdressyren på v-by. Satt som skrivare, och eftersom bedömningsgrupperna är så långa i märkesprogrammen så hann man ju se rätt mycket, och det var helt sjukt vad duktiga de flesta barnen var! Tänk om jag också hade suttit så snyggt som vissa av dem gör när jag var så liten!
När det var klart vid 11 så red jag MusseMus, som inte alls kännde för att samarbeta idag. Han har ju inte gått sen i onsdags eftersom han har varit ofräsch, så idag var han redigt pigg, förjävla stel och riktigt grisig i munnen. En häst som Musse fungerar inte när han inte har gått på ett par dagar.
Så ja, jag kan inte påstå att jag är jättemotiverad att tävla om 3 veckor, speciellt med tanke på att jag nog inte kommer hinna rida honom alls nästa vecka. På onsdag måste jag nämligen rida Dandy (brukar ju låta honom vila onsdagar för att jag ska hinna rida Musse) och på torsdag kommer kiropraktorn så då hinner jag nog inte heller till min lektion. Var tredje vecka har jag ju specialidrott på torsdagmorgnar och de andra veckorna börjar jag inte fören halv 12, så då brukar jag hinna med att rida på morgonen. Men oturligt nog så hade jag specialidrott den här veckan, annars hade jag ju kunnat rida Musen på morgonen. Och helgen är dessvärre också fullbokad redan.

Iaf, direkt därefter åkte vi ut till Dampis. När vi var påväg till ridhuset så sprang CM som en galning i sin paddock, vilket självklart triggade upp Dandy. Så ja, han bockade ungefär hela vägen ner till ridhuset. Och jag kan inte påstå att det blev bättre när han väl kom in i ridhuset... Helt knäpp var han! Tvekade faktiskt en stund på om jag verkligen vågade rida ( :P ) Men jag insåg att jag var nog så illa tvungen, för skulle jag inte rida idag så skulle han säkert vara ännu värre imorgon. Men han skötte sig iaf ganska bra! Pigg och framåt men var aldrig dum!

När vi var klara med Dampisen åkte vi iväg på vårt hemliga lilla "uppdrag"... Det var nämligen så att vi åkte till Uppsala för att titta på en häst! Jag är ju 18 så det är ju mitt sista ponnyår, och därför har vi nu börjat jakten på stor häst. känns faktiskt skönt att börja i tid, för nu behöver vi inte känna någon stress att hitta en häst, utan vi har ju faktiskt ett helt år på oss att hitta "den rätta"!

Imorgon ska jag först till skolan och ha en lektion (eller ja, vi får väl se.. Den har nämligen varit inställd de senaste typ 4 veckorna..). Därefter ska jag ut till Dampisen och rida lite på honom, och sen är det tyfligen plugg som står på schemat..


Gammal bild på min fina prins!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0