Dagens ridpass 16/12 2011

Idag får min lilla pärla en guldstjärna i kanten! Känslan var inte jättebra hela tiden, men den var betydligt bättre än sista tiden.
Värmde upp precis som vanligt med mycket skritt och korta halter och övergick sen till trav och galopp i låg och avspänd form. Han var bättre framme för skänkeln redan från början och jag kunde komma till ridning lite fortare.
Arbetet idag gick enbart ut på att få koll på den där förbaskade vänsterbogen. Jag är så ovan vid att det är vänsterbogen som "krånglar" -jag tror alla hästar jag ridit tidigare har haft problem med högerbogen! Red innanför spåret och ställde åt de olika hållen för att verkligen få kontroll över den.
När bogarna var där dom skulle så red vi en miljon tempoväxlingar i trav för att han skulle bli ännu ett steg känsligare för skänkeln. Tyckte faktiskt det blev ganska bra och mot slutet krävdes bara en lätt förhållning för att han skulle samla sig och sedan ett lätt tryck med skänkeln för att komma tillbaka till arbetstrav.
Vi avslutade med att galoppera i ett lugnt tempo med bra tryck och så sänkte jag och la ner honom där.

Fick igenom det jag ville och är nöjd med min pärla! Imorgon blir det tidigt dressyrarbete - 07.00 ska jag vara på plats i stallet. Ska till min morfar och fira jul på dagen och sen på kvällen är det födelsedagsfirande för fina Carro! Så det får helt enkelt bli tidigt. Hade egentligen tänkt han skulle vila, men eftersom han fick ofrivillig vla i tisdags så får han jobba imorgon också. Ska försöka få mamma att fota imorgon också, om ni vill se bilder förståss?!

Nu ska jag ägna kvällen åt skolböckerna - sista köret innan jullovet! Det börjar ju bli standard nu.. ;)



Dagens
Schabrak: Jacson svart med beige kant
Lindor: Svarta från Börjes
Paddar: Mias
Ländtäcke: Brunt ylle från Charlies


Kommentarer
Postat av: Sandra & Evelina

Hej!

Nu har vi en tävling på bloggen om en gästbloggning!

Kolla in här för att få veta mer: http://ponnygalnaa.blogg.se/2011/december/lucka-3-tavling.html#comment



Tävlingen avslutas imorgon kväll, alltså 17 dec!

2011-12-16 @ 19:55:33
URL: http://ponnygalnaa.blogg.se/
Postat av: Louise

Jag vill se bilder! :)

2011-12-17 @ 08:41:38
URL: http://www.louiseochfanny.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0