Dagens ridpass 23/12 2011

Red faktiskt lektion idag för första gången sen i början på november!
Skulle egentligen inte ridit förens på måndag, men Emma erbjöd sig att hjälpa mig redan idag. Vi kan ju lugnt konstatera att det var välbehövligt..! I början var han inte alls rolig, stretig och gick bara emot. Så vi började med att bara trycka på framåt i galopp för att han skulle bjuda själv. Tillslut kom bjudningen och då kunde vi börja lossa. Ett sätt som funkar mucho bra för oss är att rida i förvänd galopp längs spåret men ställa inåt. Då får jag kolla på alla sidor, bogar och ben och han kommer loss lite mer.
När han kommit igång gick vi över till travarbetet, där största fokus låg på att han inte skulle tappa bjudningen. Han blir lätt lite sävlig i traven och travar jääääättelångsamt med stora kliv. Jag vill att han ska kunna växla den stora traven med korta och kvicka steg. Dessutom gick han och tryckte sig inåt hela tiden så jag fick rida skänkelvikning på volten tills han gav sig.
Mot slutet släppte han efter riktigt bra, men jag vet inte vem av oss som var tröttast och hade tappat mest under det här lilla träningsuppehålet.. ;)

Imorgon är det julafton (om någon skulle ha missat det..) och då ska jag till stallet och rida på morgonen. Dock blir det bara ett väldigt lätt joggingpass då han säkert är lite trött i mössan :)


arkivbild..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0