11/2 2011

Åkte som sagt upp till stallet på kvällen för att longera Dandy. Var väl där vid 6, men kunde inte gå ner i ridhuset fören vid 8 eftersom jag inte ville longera när det var andra där (jag får göra det om vi är högst 3 st och de andra går med på det, men eftersom Dandy är så pigg och busig så känns det dumt!)

Men vid 8 kom vi iaf ner till rdhuset och då var det helt tomt. Dandy var väldigt pigg redan när vi skrittade fram.. Hästarna kunde ju inte gå i hagen på förmiddagen pga snöstormen, och eftersom Dandy har hagtid på förmiddagen så kom han tyvärr inte ut. Så då var han säkert lite extra pigg pga det idag.
Hade ingen pisk idag när jag longerade eftersom han var så himla pigg, utan använde mig bara av rösten (som han för övrigt lyssnar otroligt bra på!). Han pinnade på bra i vänster varv, dock ser han inte 100% ren ut... Men så har det varit alla gånger tidigare också. Dandy har sett oren ut på lina, annie har ringt till John som har sagt att vi ska testa att rida honom och vi provar att rida och han visar ingenting ;) Så har det varit de senaste fyra gångerna! John har sagt varje gång att det kan vara för att han är lite stel eller liknande. Får se hur han ser ut imorgon, men ser han inte helt fräsch ut så får jag nog ringa John iaf och se vad jag ska göra. Blir ju lite nojig och vill vara på den säkra sidan innan jag gör något.
Iaf, när jag bytte till höger varv så blev han sådär knäpp igen! Började bocka och dra iväg och springa JÄTTEFORT!
Men tillslut kunde vi iaf longera 1,5 varv utan att han bockade! :D Bytte varv sen för att se hur han betedde sig i vänster varv, oh då var han lika knäpp där! Vet inte om det är så att det tar precis 5 minuter för honom att komma igång (longerar ju 10 minuter, så 5 minuter i varje varv), eller om det är något i något av varven som gör att han är dummare/snällare. Jaja, på söndag får jag ju börja rida och då får han allt se till att sköta sig, jag vill ju helst inte käka ridhusbotten till middag och jag undviker gärna sand i öronen (som jag fick när han skickade av mig på prisutdelningen i v-by -.-)!

Imorgon ska vi ju longera också, men då blir det tidigt på morgonen. Förhoppningsvis är han inte så pigg då! Han är ju väldigt morgontrött min lilla häst... Men man blir ju som man umgås, undrar vem av oss som har fått det av den andre? ;) men ja, ska åka hemifrån vid 6 imorgon bitti så att jag kan longera när det är tomt i ridhuset :) Därefter ska jag till v-by stallet och stå i kafeterian. Det pratades om träning och middag där också, men vet inte riktigt hur det slutade, så vi får helt enkelt se ;)


Dampis blev jättesur på mig när jag inte var tillräckligt snabb med att klä på honom efter longeringen.. Alla är charmiga på sitt sätt om man säger så ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0