24/2 2011

Dampis fick vila idag, så vi försökte oss på att gå en stund ute. Det gick mindre bra om man säger så... Monsterponny! Jag vet iaf någon som ska få gå i Claras uppfostringsskola snarast!

Var i v-by stallet på kvällen och hade jobbmöte och red på Silverhingsten (Musbus). Han sktte sig riktigt bra, och idag tog det nog inte mer än 15 minuter innan det gick att börja rida!! Han är så sjukt stel den lilla ponnyn, vi brukar säga att han käkar flaggstång till frukost! Det brukar ta ca 30-40 minuter innan det går att börja rida, innan det handlar det bara om att försöka få honom någorlunda loss i sidorna. Men det märktes att han fick gå ordentligt igår, för idag gick det som sagt riktigt fort att få loss honom! Traven var väldigt bra för att vara honom, han har en rätt taktmässig trav när han väl kommer till arbete (innan det går det väääldigt fort..). Galoppen är fortfarande extremt svår, men till vänster så skenade vi faktiskt inte hela tiden! Vi kunde tillomed rida på fyrkanten i galopp utan att han blev lång och stark och sprang så fort han bara kunde! Han är så duktig den lilla sälen!
Han är väldigt rolig att jobba med lilla Musse, för han är en fin och arbetsvillig ponny innerst inne! Men han är så himla snäll med nybörjarna och så fruktansvärt svår att RIDA, så det är tyvärr ingen annan som vill rida på honom. Vilket är väldigt synd, för han skulle verkligen behöva ridas ordentligt varje dag. Det märktes ju redan på två dagar lixom vilken skillnad det var :)
Imorgon ska han faktiskt få åka till Täby och mätas också! Jag vet faktiskt inte riktigt hur hög han är.. Han ser inte jätteliten ut, men han känns väldigt liten när man sitter på! Blir spännande iaf att se hur hög han är!

Dampis ska få jobba lite lätt imorgon, och sen ska jag njuta av att jag har en helt ledig fredagskväll som ska spenderas framför TVn! Har ju blivit en del sena kvällar i stallet senaste veckorna eftersom jag har ridit lektion på fredagar, men imorgon ska jag minsann passa på att rida tidigt när Emma ändå inte är där :)

Nä, dags att återgå till pluggandet! Har två lektioner imorgon, och på dessa två lektioner är det två prov - Svenska litteraturhistoria och Naturkunskap. Tråkigare ämnen får man ju leta efter!


MusseMus på KM i somras :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0