17/1 2011

Åkte ju till stallet direkt från skolan idag och jobbade 13.30 till 17.
När jag hade gjort iordning Dampisens vattenhinkar, tvättat rent och fyllt på dom, så skulle jag hänga in dom. Puttade ju bara igen dörren eftersom han brukar stå snällt. Men nej, då puffar Dampisen upp dörren när jag står med en full vattenhink i handen och knatar ut och rätt in i Labans tomma box. Där fanns det ju massa hö som Dandy hade spanat in...
Det roliga är att han gjorde precis samma sak igår! Fast då hade jag lämnat dörren halvöppen när jag fyllde på vattnet. Men Dampis hade fått span på hösilagehögen som låg vid skåpen (det ligger inne för att det fryser ute), så han gick raka vägen dit! Det är inte alltid lätt att vara hungrig!

Iaf, när vi var klara med stallet så gjorde jag iordning Dandy och gick ner till ridhuset.
Jobbade honom i skritt rätt länge för att få loss honom utan att behöva rida så mycket i trav och galopp. Men han blev faktiskt helt okej i skritten. Tycker att han är segare i högervarv överlag, men han känns inte sådär halt-seg som han har gjort förut.. Men jag vet inte, kanske bara är för att jag sitter så snett och inte kan använda mitt säte rätt?! I traven och galoppen blev det iaf bättre! Emma sa efter en stund att han inte var det minsta snorig så jag kunde rida på lite mer ordentligt. Gjorde lite tempoväxlingar i galopp och skänkelvikningar i traven. Red bara i typ 20 minuter, sen skrittade vi av i 20 minuter.

Kom upp till stallet vid 7. Klädde av Dandy och la på honom fleecetäcken. Sen smorde jag utrustningen, men jag gjorde verkligen allting så sjukt långsamt. Så när klockan var kvart i 8 hade jag fortfarande inte börjat borsta Dandy eller plocka iordning på sakerna.. :P Men sen fick jag lägga på ett kol eftersom dom andra ville komma därifrån haha :P Så vid halv 9 var jag iaf klar så då fick jag skjuts av emma till v-by! :)

Imorgon ska Dampisen vila helt, så då får jag åka upp till stallet på morgonen och prommenera med honom, eftersom det är Lussan-kurser i ridhuset hela kvällen -.- Men men, vad ska man göra lixom ;) Det hade vari värre om det handlade om varje dag, men nu gör det inte det och att åka dit tidigt en dag i veckan är egentligen ingen big deal! Hela ettan på gymnasiet var jag i stallet innan skolan flera dagar i veckan! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0