22/6 2011 Fina Friday!

Det blev en lååång stalldag idag. Var där redan vid strax efter ett och kom hem vid halv sju igen.
Började med att klippa lilla Fridis. Hon stod som ett ljus hela tiden (utom när jag skulle klippa runt såret på benet, men det är ju förståligt ;) ), bäst tyckte hon det var när jag klippte ansiktet - då njöt hon verkligen! Dock klippte jag bara halsen för sen tog batteriet.. Men eftersom jag hade räknat med det så klippte jag halsen på båda sidorna först och sedan frambenen. Men imorgon ska jag fortsätta och då ska magen och rumpan bli korthårigt ;)

Eftersom jag blev "klar" tidigare än väntat med klippningen, så var det mer än en hel timme tills jag skulle börja göra irdning Frida inför lektionen, så Fridis fick sig en ordentlig rykt.

Själva lektionen gick bra! I början var hon väldigt spänd för vi var ute och det blåste rätt rejält.. Men jag måste ju lära mig att rida i dom lägena också! När det blivit lite "ordning" på ridningen och Fridis blev ganska fin så började vi med lite skänkelvikningar i trav. Det är lättare till vänster än till höger, men de till vänster blev faktiskt ovanligt bra. Sen övergick vi till att rida öppna - halvvolt - sluta så som det är i P1an. Jag tappar henne lite i skolorna och blir lite för långsam i min ridning för att behålla mjukheten i henne lixom. Så då blir hon lite lång, men det är mycket bättre nu än vad det har varit tidigare.
I galoppen sen så tränade vi enkla byten, och de från vänster galopp vart verkligen superbra! Enkla bytena har Frida alltid haft jättesvårt med. Det sa även Ginny var något av de svåraste, framförallt eftersom Fridis är ganska stor och har lite svårt med att bli så kvick som hon måste vara.

Jag är iaf supernöjd med dagens pass! Trots att vi började med en superspänd liten ponny så kunde vi ta oss ur det och verkligen göra ett bra pass av det! Jätteroligt verkligen! Hon är så härlig att jobba med min lilla ponny, för hon tar verkligen åt sig av allt arbete! Idag t.ex. kunde vi göra hörnpasseringar idag (som vi tränade så mycket på i måndags) utan att ens behöva tänka särskilt mycket på det. Emma tyckte det var roligt att det var så himla stor skillnad på henne nu jämfört med när hon kom till Hogsta för snart tre vckor sedan!

Imorgon ska Frida vila så vi ska ut och skritta och jag ska klippa klart henne. Så tänkte passa på och vara där lite tidigare så att inte hela kvällen går imorgon också ;) Idag hade jag iaf turen att Annelie körde förbi med hästbussen när jag stod och väntade på den vanliga bussen, så jag, Hannah och Ollie trängdes på två säten och det tog bara 20 minuter hem istället för en timme! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0