Dagens ridpass 4/11 2011

Royne inledde inte dagens träning med att vara någon stjärna.. Han är ju alltid lite jobbig i början, men nu när han börjar blir så fruktansvärt pigg så är han inte bara stark längre.. Han tar bettet och älgar på framåt. Men han får faktiskt hellre vara så än att han är seg!
Vi började som vanligt med att bara få igång bakkärran, och när han släppte efter i fram och blev kvick i bakbenen så blev han ganska fin. Då tränade vi lite på det där att han skulle ta sidförande skänkeln.. Som idag faktiskt gick över förväntan! Vi varierade öppnor och slutor med skäneklvikning. Skänkelvikningarna funkar jättebra som "tillrättavisande" när han inte tar sidförande skänkeln. Tillslut så fick vi faktiskt till slutorna bra! Slutorna är ju svåra, men som sagt så blev de bra idag.
Vi avslutade med att rida igenom programmet inför helgen. Först gick det inte alls bra.. Det blev galopp efter halten och sen red jag fel, så vi började om istället. Då gick det mycket bättre. R gjorde faktiskt allting så bra han kunde, men jag red slarvigt och hade inte riktigt koll på vart jag skulle. Framförallt känndes galopp programmet riktigt bra! Bra flyt, bra tryck - överlag väldigt bra!

Är nöjd med passet och framförallt med att vi fick igenom allt ordentligt. Början var ju katastrofal, men vi lyckades få det till något bra!
Mamma filmade så ni ska få en liten film sen om ni vill?! Haha den här gången har jag kollat igenom filmen innan så att det inte ser totalt fördjävligt ut!

Imorgon ska han få gå lite lätt dressyr och sen väntar ett ordentligt bad. Jag ska vara i stallet i v-by kl 6 imorgon bitti.. Det är ju ponnytävlingar där så jag ska kika på första klassen och sen åker jag ut till Hogsta :)

Filmen kommer om ett tag, promise!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0