16/9 2011

Red som sagt lektion för Emma på Royne idag.
När jag värmde upp var det så jäkla svårt! Han blev lång och stark och jag orkade helt enkelt inte rida ihop honom. Dock skärper jag till mig så fort jag har en tränare på plats, men idag var det fortfarande väldigt svårt när Emma kom.
Så vi började med att rida piruettgalopp på en liten volt. Då fick jag tag om bakbenen och fick loss honom ordentligt. Vi gjorde det i båda varven i galopp innan vi gick över i trav, där jag skulle rida på samma sätt. han tyckte det blev lite jobbigt och sa då ifrån och försökte komma på alla möjliga sätt att komma undan. Men tillslut gav han efter och blev faktiskt fin!
Därefter jobbade vi med förvända galoppen, som också är så sjukt svår! Höger galopp i vänster varv - big no no! Först gjorde vi det på serpentiner. Vänster förvända är inga problem, där är vi stensäkra, men till höger är det så svårt. Han byter galopp så fort vi ska gå över i förvänd. Men tillslut så fick vi till det åt båda hållen på serpentiner.
Då övergick vi till att rida diagonaler och öka galoppen. Vänster gick jättebra, upptagningarna bli riktigt bra där. Men så kommer då det där hemska högervarvet.. Så fort jag samlar upp galoppen så börjar han studsa på stället och byter till vänster. När han aldrig gav sig så övergick vi istället till att göra ökningarna på långsidorna, och då fick jag lite snurr på det hela, för själva grejen är att han inte är ärligt framme för skänkeln! Men tillslut kunde vi även rida en diagonal med ökad högergalopp och upptagning vid hörnet! massa beröm och så avslutade vi där!

Traven däremot fick vi en jäkla snurr på idag! Han börjar trava riktigt bra och med bra tryck, så länge piloten orkar rida förståss ;)
Det jag tycker är så underligt bara är att jag och R har så himla svårt att byta från höger till vänster, men det är från höger till vänster han mer än gärna byter av sig själv..

Summan av kardemumman från dagens träning var att det var svårt, men vi fick igenom det och det var viktigast!

Imorgon ska jag vara i stallet vid halv 8 på morgonen. Helge ska knoppas och fixas för tävling och vid 9 åker vi iväg till Djursholm. Så nu får ni hålla tummarna för att både häst och ryttare sköter sig! ;)

Mannen i mitt liv <3
Min stjärna <3

Sadel: Morris n Nolan
Träns: Cheval
Schabrak: Vitt Mias med gul och blå kant
Lindor: Blåa Eskadron
Paddar: Mias

Kommentarer
Postat av: Matilda

Söt!

2011-09-18 @ 22:05:29
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0