Återbesök på Sharpman

Lastade pärlan imorse för att åka till Berg nbg där Sharpman befann sig under dagen. Vi provade ju ut en ny sadel för två månader sen, och idag skulle vi alltså tillbaka på "återbesök" för att se att sadeln fortfarande låg bra.
När vi kom dit så kännde de igen Royne direkt. De tyckte på en gång att han såg mycket finare ut i kroppen och såg mer välmående ut. De sa även att han hade börjat muskla sig fint över rygg och rumpa, men självklart är det långt kvar innan det är helt bra.
De började med att ta nya mått på honom och sen fick jag rida lite. När de kännde under sadeln efter en stunds ridning så kom de fram till att sadeln inte ger riktigt den platsen över manken som han behöver. Så vi provade att lägga en tempur kudde under, och det blev jättestor skillnad!
Tempurkudden ska ju göra att trycket fördelas bättre och att det blir som stötdämpning. Det är ju ungefär desamma som en fårskinnspadd gör, men fårskinnspadden blir stummare än vad tempurkudden blir. Därför slog vi till och köpte kudden istället.
De tyckte att skillnaden på honom blev ännu större när vi la kudden under, och nu kunde han röra sig ännu mer genom kroppen.

Så vi åkte därifrån en padd rikare och med ett planerat återbesök om 3 månader igen. Känns väldigt skönt att de vill följa upp hästarna och sadlarna så pass mycket. Är verkligen jättenöjd med den hjälp jag har fått av Sharpman!



Kommentarer
Postat av: Louise

Åh Berga, mitt Berga! I det där ridhuset har jag slagit i backen ett par gånger! Höhö :)

2012-04-14 @ 22:26:55
URL: http://Www.louiseochfanny.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0