Dagens ridpass 16/4 2012

Roynis ett par kämpiga dagar framför sig nu. Han har gått lektion lördag, söndag, måndag, imorgon blir det vilodag, onsdag lite trimning, torsdag tävling, fredag jogging och slutligen tävling lördag och söndag! Stackars häst, han får ju springa häcken av sig. Men än så länge har han inte bevisat att han gör sig bäst i skogen, så då får man allt kämpa på!

När jag kom till stallet idag stod min lilla pärla fortfarande med utetäcket och benskydden på, trots att han kommit in från hagen en timme tidigare. Negativt med det: han stod och svettades, positivt: han svettades för att han var varm, alltså är det snart vår på riktigt!! 
Han fick som sagt gå lektion för Emma idag. Känndes ganska fin redan från början. Vi började med galopparbetet, där fokus som vanligt låg på att väcka igång benen så att han blir lite kvickare. Han galopperar mycket bättre hemma än vad han gör när vi åker iväg, antagligen för att han är snäppet mer avspänd hemma.

Eftersom vi var ensamma i ridhuset så passade vi på att rida igenom prorammet inför torsdagen. Allt flöt på väldigt bra, ändå tills vi kom till ryggningen. Han bjuder inte till 100% där, så när jag vill komma fram i trav så vill han gärna fortsätta rygga..
"Snälla, vi kan väl trava lite?" "Nej tack" "Bara lite?" Nej sa jag" "Hopp och studs på stället då" "Fine!"
Ni kanske förstår vårt lilla komunikationsproblem?

Därefter fortsatte allt ganska bra, tills det var dags för galopp. Jag tar lite för mycket i honom i skritten, framförallt så håller jag nog lite för mycket i stångtygeln. Jag känner så väl i skritten om det kommer bli galopp där jag vill eller inte, och idag kännde jag tydligt att det inte skulle bli det. Han kryper ihop i formen och blir superrund och biter sig nästan i bringan.. Men efter lite hopp och studs så var allt bra och vi unde avsluta programmet riktigt bra!

Vi gjorde om de två momenten som blv dåliga på slutet. För att få till ryggningen så red jag trav - halt - trav - rygga 2 steg - trav - halt - rygga 4 steg - trav - halt - trav - halt - rygga ett steg, för att lixom hela tiden ligga steget före honom. Vi kom även överens om ett sätt som jag ska rida honom på inne på banan. Han blir lite lång då, men hellre det än att han är dum!

Summan av kardemumman är att jag är väldigt nöjd med dagens pass ändå! Han kämpar på och blir finare och finare för varje dag! Han är verkligen världens bästa!

Imorgon väntar en mycket välförtjänt vilodag, så vi ska bara ge oss ut och promenera.
Sooooo long!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0