Royne senaste dagarna

Fredag: Red ett pass på min pärla i ridhuset på morgonen. Jag har ju anmält mig till en La om några veckor, och då måste jag ju rida på träns. Därför plockade jag av gramanen för att checka av att jag hela tiden kunde ha honom med mig ändå. Det gick galant, kanske inte direkt från början men när jag väl fått honom att släppa lite så blev han fin! Mycket lättare i handen än när han går på graman, eftersom han lätt blir lite hängandes på den ibland.

Lördag: Ännu ett pass i ridhuset träns utan graman. Vi fick faktiskt inte ett enda stopp under hela passet! Han har ju varit lite stoppig hela veckan när vi har varit utomhus, men nu var han supersnäll hela tiden. Red mycket förvänd galopp och skänkelvikningar. Det sistnämnda är väldigt svåra utan kandar eller graman, då han blir väldigt stark där pga att han inte tar skänkeln ordentligt. Men vi jobbar på och det blir bättre och bättre.

Söndag: Idag red jag lektion för Emma på dressyrbanan. Eftersom han som sagt har varit ganska spänd och stoppig ute så passade jag på att rida lektion där idag. vi måste ju ta oss igenom de här problemen om vi ska kunna tävla utomhus till helgen..
Passet började helt okej, elelr ja han var snäll iaf. Dock lägger han inte riktigt i högsta växeln när han blir spänd, och då har jag svårt att få fram honom ärligt för skänkeln. Men det var först lite senare som de riktiga problemen kom.. Jag hade helt och hållet tappat bort vänsterbogen! Han, bokstavligt talat, LA sig på staketet och jag fick honom inte därifrån. Jag blir så frustrerad när det är en sån "skitsak" som gör att det inte går att rida, och då är det jag som har lite svårt att styra över mig själv istället. Men jag fick helt enkelt rida tre meter innanför spåret, och efter cirkus 10 varv kunde jag hålla mig en hel långsida innanför!
Vi fick ett par stopp även detta pass, men det positiva var att 8 av 10 gånger kunde vi ta oss igenom det utan att bli osams! Ju oftare vi kan ta oss ur det så, desto mindre tror jag han kommer stoppa i fortsättningen!
Vi måste lixom börja jobba på samma bana han och jag. Vi kämpar alldeles för mycket emot varandra.. Men det kommer, jag måste bara ge det lite tid! Jag måste faktiskt ha i åtanke att han är så mycket större och svårare än vad mina ponnyer var. Det är en helt annan ridning och det är bara för mig att lära mig hur jag ska göra. Jag har ju inte ens haft honom i ett år, och vi tränade ingenting på hela vintern - så vi ligger ju efter om man säger så!

Imorgon ska vi som sagt åka och träna program för Fia på Lejondal! Tror det blir riktigt bra att få lite tips inför kommande helg. I övrigt hade vi väldigt svårt att få ihop träningstider för Emma i veckan.. Jag går i skolan så dumma tider och eftersom jag ska tävla hela helgen så vill jag inte att han ska gå så himla många dagar på rad.. Men men, det får helt enkelt gå ändå! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0