Dagens ridpass 3/2 2012

-15 visade termometern när jag gick hemifrån imorse.. Inte ens kul!

Roynisen fick sig att pass i ridhuset som planerat. Dock gällde det att täcka ordentligt, både honom och mig, till framridningen. R fick bära två tjocka fleecetäcken och jag var utrustad med både halsduk och vinterridvantar.
Jag valde tt skritta fram honom för hand för att även jag skule få upp värmen lite, så vi promenerade en kvart i ridhuset innan jag satt upp.
I början känndes han inte så värst bra, ovanligt stel och lite seg i kroppen. Men det klart, är det 15 minusgrader så är det. När vi pausat en kortis och mina händer hade börjat tina (trots vinterhandskarna.. jag säger ju det - jag har ingen blodcirkulation i händerna..) kunde vi börja arbeta ordentligt. Det blev mycket galopparbete idag, framförallt förvänd galopp. Vi ska ju tävla redan om en vecka så det är dags att börja träna på programdelarna nu. Dessvärre hade jag ju inte koll på vilket program det är i helgen, så jag fick rida galoppvägarna ur båda MsvC programmen. I början tog han inte skänkeln och blev bara lång och jättetung i handen, men när jag fick till en lite bättre galopp så gick det bra.
Gjorde även några byten. De på diagonalerna blev halvkassa, men när jag gjorde dom innanför spåret längs med långsidan så gick det galant.. Måste nog börja rannsaka mig själv lite mer och komma underfund med vad jag gör annorlunda!

Sist men inte minst blev det lite travarbete och ett par skolor åt varje håll. Slutorna har blivit hundra gånger bättre, medan vi har tappat lite i öppnorna. Men vi har ju en hel vecka på oss att träna nu.. ;) Dock verkar det som att jag får träna ensam den här veckan, nomnomnom! men det är rätt okej det med ;)

Nu ska jag trotsa kylan och ge mig ut på en powerwalk med Fridis!
På återseende!


Min finaste <3


Kommentarer
Postat av: Maria Johansson

Vilken fin häst du har!



/Maria

2012-02-03 @ 18:10:47
URL: http://dressyrsnack.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0