Dagens ridpass 8/2 2012

Igår joggade jag bara pärlan jättelätt i ridhuset, dels för att han behövde en dag med lugnt arbete men också för att jag inte ville rida honom svettig. Jag var ju där så sent på kvällen, och då är det lite träligt att behöva vänta 2 timmar på att han ska torka ;)

Idag var Annie ute och hjälpte oss! Eftersom Emma precis har fått barn så har vi inte kunnat träna på två veckor, så då passade det utmärkt med att be Annie om hjälp!
Vi började med att gör tempväxlingar i galopp, där jag hela tiden skulle tänka på att han skulle vara bärig och inte bli för lång när jag tryckte på. Jag släpper gärna efter lite för mycket när jag trycker på framåt, och istället för att vinkla bakbenen så blir dom för raka då och han älgar bar aiväg från mig.

När vi fått lite ordning på det så gick vi över till travarbete där vi fokuserade på samma sak - bärigheten. Jag håller gärna i honom lite för mycket och det blir alldeles för jobigt för mig att orka hålla ihop honom på det sättet. "Det jobbigaste under ett helt ridpass ska vara att sitta upp"
Jag fick göra små tempoväxlingar där också och hela tiden se till att han var lätt i handen. Vi fokuserade också på att hitta en lite lugnare arbetstrav, där vi inte tar i så att vi spricker båda två. Annie sa att jag skulle tänka mig lite "thess-ridning", och det funkade faktiskt ganska bra.

Vi avslutade med att göra galoppvägen i Msvc:2, alltså två serpentinbågar över medellinjen och enkelt byte. Där skulle jag tänka att jag inte skulle sätta ett sånt jäkla tryck i galoppen, för det är då jag tappar honom eftersom ingen av oss riktit orkar hålla i det till 100%. Istället skulle jag rida i lite mesgalopp men satsa på vägarna och övergångarna. Som Annie sa "Du får kanske inte en 8:a på galoppens kvalitet, men du vinner många poäng på lydigheten".

Jag är väldigt nöjd med passet och stundtals känndes han riktigt fin! Sen tappar jag honom ibland, men det handlar mest om styrka och kommunikation mellan oss båda. Det känns iaf bra nu inför helgens tävling!

Imorgon ska Roynis få nya skor och Grapie ska ta sin första körlektion! Uppmanar alla stockholmare att hålla sig inomhus imorgon bitti.. ;) Hehe nejdå, jag är ju en naturbegåvning (a). Pga det så får jag ta stallet efter skolan, men R ska vila så vi tar bara en promenad :)
Nu är det pluggdags..!

image description


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0