Monsterhästar

Har fått Hippotrimm utskrivet till Roynis nu eftersom det inte finns någon på anläggningen som vill spruta Penovet (det jag fick utskrivet igår). Jag skulle inte heller vilja göra det, och ffa inte på någons annans häst. Så med all rätt. Mindre roligt för mig dock som måste köpa pencellin för lika mycket som jag handlade för igår.. kult. 
 
Började jobba vid 12 idag, så planen var att rida Laban innan. Han kändes superfin till en början, och så helt plötsligt blev han så jävla dum.. Orkar inte ens förklara allt och arför och bla bla bla. Jag har mina aningar varför han gör som han gör, men skulle jag berätta det för någon så skulle de bli galna på mig..! Ont har han iaf inte, det kan jag lova er! 
 
Roynes ben var bättre idag, men långt ifrån bra. Han går nästan normalt, bortsett från att han inte lyfter det onda benet lika mycket som det friska. Tog en jävla halvtimme att få i honom pencellinet.. Så fort min häst ser en sån spruta som han ska få i munnen, så ställer han sig i ett hörn och bara stirrar på mig. När han skulle avmaskas (inte för att han hade mask, vi avmaskade ändå!) hann jag inte ens in i boxen innan han stod i ett hörn och stirrade på mig, likaså nu. Fick bremsa, kedja över nosen och Grape på en pall så fick han, efter en halvtimme, i sig pencillinet. Monsterhäst! 
 
Imorgon är jag ledig, men ska rida lektion på Laban vid 13 och romenera en miljon varv runt stallet med Royboy. Måste även förbi apoteket vid Ekerö c och hämta ut Hippotrim. 
 
Min finaste Kentucky får stå för bilden <3

Kommentarer
Postat av: Anonym

Förundras över att du tycker att dina hästar är "så jävla dumma". En häst är inte dum för sitt eget höga nöjes skull. 9 gånger av 10 är det ngt som är fel. Oftast ryttarfel tyvärr: man håller för hårt i tygeln, sitter snett, klämmer med skänkeln etc etc etc". Kanske har man inte lyckats så bra med det lösgörande arbetet så det tar emot kroppsligt någonstans. Eller så har kanske hästen inte så stor arbetslust just den dagen. Och det har väl inte vi heller alla dgr i veckan. Vi kan ju välja att vila eller ta en promenad i skogen om vi känner oss lite "off". Den förmånen har inte våra hästar!

2012-11-22 @ 08:07:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0