Älg i sikte!

Jag är livrädd för älgar, alltså på riktigt livrädd! 
Den här sommaren har jag dock, på något underligt vis, lyckats undvika allt vad älgar heter. Många i stallet har kommit tillbaka och sagt att de stött på älgar, och med tanke på hur mycket jag har promenerat och skrittat så borde jag ha sett flera stycken. Men jag har alltså klarat mig bra.
Fram tills för en vecka sedan.. 
På mindre än en vecka har jag sett sex st älgar! 
det började i fredags när hela familjen älg kom springandes över en åker. Två fullvuxna och två bebisälgar. Jag var ute på promenad med Vladimir, men jag tror inte riktigt han fattade vad det var som kom springandes.. För hade han förstått så hade jag nog fått gå hem utan honom och han hade legat på marken efter att ha tuppat av - av skräck! 
Igår när jag var ute och skrittade på Helge så står det en älg på en kulle. När jag väl får syn på den så har vi redan hunnit gå förbi, men korkad som jag är så tänker jag vända.. Hallå?! Tillslut kom jag på mig själv och fortsatte i samma riktning som vi var påväg från början! Helge är ju lugnet själv, så han tittade lite lugnt på älgen och fortsatte sedan framåt. Men det klart, de är ju i grund och botten av samma släkte! (Älgen Helge med älgöron som älgar slingan dubbelt så fort som alla de andra..!)
Idag när jag var påväg till stallet (okej det kanske inte räknas om man sitter i bilen, but still!) så springer det en älg i världens fart över åkern innan FRA. 
 
 
Jag googlade på läskig arg älg, och då kom denna bilden upp..! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0