Söndag

Igår gjorde jag något som jag inte har gjort sedan i somras.. Jag var ute och sprang! Insåg för alldeles för länge sedan att jag måste göra något åt mig själv, men har hela tiden gått och skjutit upp det.. Men igår var jag sjukt peppad när jag var i stallet, och när jag kom hem bytte jag om direkt och gav mig ut. Sprang samma runda som jag brukade springa för ett år sedan, och på samma tid! Sjukt nöjd med mig själv. Fick dock skrika lite på benen för att de skulle bära hela vägen hem, men det var det värt! Blev verkligen pepp på att komma igång med träningen igen, men så jsälvklart vaknade jag imorse med jätteont i halsen.. Jaja, det har snart gått över. 
 
Tog mitt pick och pack och åkte med pållis till vällingby idag för att rida program för Pernilla. Det har gått fruktansvärt dåligt sista tiden på kandar.. Det är något med kandaret som R inte gillar, frågan är bara vad. Han har gått på samma bett hela tiden som jag har haft honom, och han har ju alltid varit lite tjafsig i munnen, men nu är det hemskt. Han kan stanna helt plötsligt och köra huvudet rätt upp i luften.. Nu har jag ju dessutom inte ridit lektion på en vecka, vilket självklart gör sitt till att det inte känns så bra. Kan dock tillägga för ala hobbyveterinärer där ute att han är kalasfin på träns och är kollad i munnen
However, jag åkte imorse och tänkte att det får gå som det går helt enkelt. 
På framridningen (i lilla ridhuset med 6 st andra som skulle rida Lb..) var känslan katastrof, men han stannade bara en gång! Satte på mig båda sporrarna 10 min innan jag skulle in på banan (han är så känslig i pälsen just nu och har fått skav av ena sporren (fy på mig...) och därför har jag ridit utan på vänster skänkel sista två veckorna) och då skärpte han till sig lite. 
 
När vi kom in på banan så inledde han med en tvärnit.. Men sen flöt det på ganska bra faktiskt. Vi hade faktiskt en sjua på första mellantraven! överlag så var traven helt okej. Förvända galoppen itll höger blev sådär, vi måste bättra på balansen där.. I mellangaloppen spände han till och gnäggade sig genom hela diagonalen och avslutade med ett byte och lite hopp och studs. Att vi sen inte heller kunde visa någon trav mellan avbrottet och fattningen till vänster drog ju ner en del, men vänster galopp var ganska bra faktiskt. 
 
Över lag är jag nöjd med honom! Jag hade en riktigt dålig känslan, men det syns inte så mycket som det känns. Men jag är nöjd med att han inte stannade, för det är faktiskt prio ett!
Vi hade många sjuor, en hel del sexor, två femmor och två fyror i protokollet, och med våra 62,98% vann vi klassen "MSV" på klubbtävlingen! (MsvC och MsvB var ihopslaget då vi totlat i dessa klasser bara var tre st).
 
Eftersom han hade skött sig så bra så gick jag upp till butiken när vi kom tillbaka till stallet och införskaffade ett nytt pannband åt honom! Har gått och spanat på det så länge, och nu tycker jag att han hade gjort sig förtjänt av det. 
 
Annars händer det väl inte så mycket i mitt liv. Är trött på den här jäkla kylan och jag känner mig som ett enda stort köldutslag.. 
 

Kommentarer
Postat av: Maja

Hej!! Jag har inte riktigt läst din blogg regelbundet på ett tag, men hursomhelst. Angående det att han inte riktigt tycker om kandaret:
Du kanske skulle testa att ha kandaret på honom, men inte tygel på stången. Utan att bara rida på bridongen, och bara ha stången i munnen? :) på så vis kanske du märker om det är samma sak även om du inte tar i stången. Då kan du ju överväga om det kanske är för mycket bett i munnen för honom, och han har insett det helt plötsligt, eller om han inte gör något, du kanske tar för hårt i stången? Det kan vara värt att testa! :)

2013-03-25 @ 11:26:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0