Lite som att börja på nytt

Idag red jag lektion på theo med erkan för Annie på dagen. Mitt största problem över lag i min ridning är att jag gärna blir stark i handen. Så dagens fokus låg på att bara slappna av, sitta med honom och sitta rakt och stilla i sadeln. Lättare sagt än gjort.. Även när jag rider lätt så gör jag det snett eller vad man ska säga, jag liksom vrider om hela kroppen och blir jättevinglig i bålen. Så jag ska erkänna att jag verkligen kände mig som en nybörjare när Annie stod i hörnet och sa "upp-ner-upp-ner-upp-ner"! Nej, det är verkligen dags att ta tag i det där nu!! 
När jag började slappna av då började även theo kännas bättre. Vi kunde både trava och galoppera utan att jag behövde hålla i för kung och fosterland. Jättenyttig träning verkligen, precis vad vi behövde just nu! 

Jobbade ju som vanligt och avslutade dagen med en lektion där det var "hoppning"! De har bara ridit en termin så hoppning för dem är att gå över tre bommar ;) 
Direkt efter jobbet åkte jag till hogsta för att rida QD. Jag hade hela tiden annies ord i bakhuvudet, och hej vad det gick! Det går ju faktiskt att rida även fast man inte håller i allt vad man har. Förstå vilken aha-upplevelse. Det är ju det här som är tjusningen, att man hela tiden kan få dessa aha-upplevelser! 
QD fick iaf gå ett ganska lugnt pass med endast jogging och mycket lösgörande. Han har varit lite trött ett tag, men idag var han back in business igen. Han var på och framåt, men för att inte göra av med all den energin så red jag lugnt och försökte rida med små steg så han aldrig la sig på i handen. 

Imorgon är det jobb som vanligt. Fredags-Carro jobbar sin sista dag, så vi förväntar oss såklart tårta :)
Efter jobbet ska jag nog träna med rebban. Idag blev det vilodag eftersom jag kom hem så sent, men det passade ändå bra då jag har tränat sön-ons och ska träna hela helgen. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0