QD igår

Jag red som sagt ett pass på QD i ridhuset igår. 
I somras red jag honom ganska mycket, i längre perioder. Då var det inte så svårt, och jag tyckte han var fantastiskt rolig att rida. Att han är rolig att rida tycker jag fortfarande, men nu när jag bara rider någon eller några dagar i veckan så är det betydligt svårare! 
 
Igår när jag red så kom problemet att han blev stark i handen OCH älgade på med sina dunderkliv framåt. Han är ganska liten, men det är inte känslan jag får när han älgar iväg. I somras kunde jag sätta trycket i honom mer eller mindre på en gång, utan att han bara gick ifrån mig och vi kunde träna ganska mycket rörelser (så mycket rörelser som han kan, han är ju fortfarande under utbildning då den startades relativt sent). 
Så gårdagens ridpass fick endast bestå av väldigt basic grejer - övergångar och korta steg. Han fick aldrig gå ifrån mig i några jättekliv. Så fort han gjorde det så blev det en avsaktning, och som ni kanske förstår så hann det bli ganska många avsaktningar under passets gång ;). Han är ju ganska tung i handen (vilket inte är så konstigt med hans bjässehuvud! Skämt och sido, men han är verkligen stark och tung), vilket såklart har mycket med att han inte är tillräckligt stark i kroppen att göra. Men med det i åtanke, och att han tappar hela kroppen och blir sju kilometer lång när han går iväg, så kanske ni förstår att det blir jobbigt att rida ihop?! Och nä han blir tung så gör jag precis det som jag absolut inte får göra - jag blir långsam i handen.. Vilken bra kombo! När vi kom till den punkten så bestämde jag mig för att ta en kort paus, ökad skritt en långsida för att jag skulle hinna tänka över hur jag skulle reda ut problemet (läs: intala mig själv att jag måste bli snabbare). Men då fick vi ordning på det, och han känndes ganska fin. Han försökte fortfarande älga på framåt stundtals, men det var lätt att få tillbaka honom. 
Allt detta var alltså bara traven, och med tanke på vilket sorts problem som stod på dagens schema så kändes galopp alldeles för svårt. Vi värmde bara upp lite i galopp eftersom jag tycker han kommer igång bra då, och sen red vi några varv åt varje håll med övergångar galopp-skritt. 
 
Vet inte om jag ska rida något i veckan, men jag håller tummarna för det! Jag hjälper ju Louise när hon behöver hjälp, så jag har ju inga fasta dagar liksom. Jaja, time will tell!
 
Jag har faktiskt lite bilder på QD som jag ska visa er någon dag, men just nu sitter jag vid fel dator tyvärr.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0