Onsdagsträning

Jag hade en fullspäckad dag framför mig idag, dock hann jag bara med typ hälften.. Tog en lång promenad med Kennie på morgonen, för att sen direkt ge mig på min garderob som Behövde struktureras upp lite. Tog betydligt längre tid än vad jag hade räknat med.. Hur många par strumpor kan man egentligen ha? 

Tog en promenad med Kennie till stallet sen och red lektion för Annie på QD. Igår kunde vi ju avsluta med att verkligen runda honom i en låg form. Idag kunde jag kanske inte börja där jag slutade igår, men jag hade ett betydligt bättre utgångsläge! Chris red innan mig, så jag värmde upp själv, och bortsett från vänstergaloppen (som alltid är lite svår) så kändes han himla fin redan från start. 
Under själva lektionen fortsatte vi jobbet med kontrollen på bogarna, att han inte får göra sig lång i formen och långsam i benen. Faktum är att jag tror nog vi red ett helt pass utan att hamna i balanstrav en enda gång!! Jag måste bara tänka hela tiden, rida smart i varje steg. Framförallt RIDA i varje steg, så jag inte ger honom chansen att bli lång eller släppa ut en bog. Tappar jag honom så är det en så lång väg tillbaka till kontrollen. 
Högergaloppen var riktigt bra. Jobbade längs fyrkanten, fast självklart innanför spåret, och kunde rida öppna - sluta - öppna och samtidigt rida på lite framåt. 
Vänstergaloppen är ju lite svårare men jag kunde ändå jobba honom på samma sätt, om än kanske inte med riktigt samma känsla - men ändå hundra gånger bättre än vad det varit tidigare! 

På slutet kunde jag verkligen rida honom riktigt rund och mjuk i formen. Att den där styva halsen ens kan bli så mjuk! 
Så himla roligt var det att rida idag! Känns väldigt bra inför helgen och jag har för en gångs skull kunnat lugna ner mig lite. Vad som helst kan hända, men oavsett vad så får jag sitta på en häst som faktiskt kan ge en helt fantastisk känsla!! 

Red lektion på Ester sen. Hon har vilat 1,5 vecka pga av tappskor, så bensin hade hon gott om idag! Inte helt oväntat så var hon ju inte så ridbar som hon började kännas sista gångerna jag red henne innan skorna började lossna, och det är ju inte så konstigt eftersom hon som sagt vilat. Men vi har ett bättre utgångsläge nu när hon har bjudningen framåt. Dock är det lite knepigt när vi ska göra övningar där hon inte riktigt kan hänga med. Även om jag lägger 15 m volter där det i övningen ska vara 10 m volter så kommer man ivägen, och det är svårt att ge henne en ärlig chans när man mest måste flytta på sig. 

Imorgon hade jag tänkt att QD skulle få vila, men Annie kom med några kloka ord och vi bestämde att jag faktiskt skulle jogga honom lite. Bara rida i Herman-traven och känna att han är mjuk och loss. Jag gör nog oss båda en otjänst om jag låter honom stå imorgon. Han står still och blir spänd i ryggen och jag får börja om på noll på fredag. Så lite lätt jogging imorgon och så trimmar vi lite på fredag igen. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0