Ponnytävling

Långfredagen innebär alltid ponnytävling för oss på volange. Vi fodrade hästarna redan vid 6 imorse för att alla skulle vara ute innan sju när ekipagen började komma. 
Jag hjälpte min elev Hedda på framridningen inför Lc:1. Det var Hedda och sessans första tävling tillsammans och de skötte sig väldigt bra! 

När alla hästar var intagna på eftermiddagen så red jag QD ett kort pass för Annie. Jag var helt slut och han var lite lätt trälig i början, ingen jättebra kombo.. MEN, vi red oss igenom det! Jag fick testa mig fram lite för att hitta ett läge där han verkligen tog vänsterskänkeln. Men när han väl gjorde det så blev det väldigt bra. Det som är roligt nu är att han verkligen kämpar för att hitta sin riktiga balans, istället för att gå upp i balanstrav när det spårar ur. 
Galoppen blev riktigt bra, ffa till höger. Där blir han riktigt bärig, mjuk och rund! Vänster är svårare, men idag blev det ändå helt okej. 
Är verkligen nöjd med att vi tog oss igenom det svåra och kunde komma till bra ridning idag, trots att det inte kändes toppen från början. 
Red inte länge alls, typ 45 min inkl fram- och avskrittning. 
Imorgon ska jag jobba igenom honom ordentligt, och med största sannolikhet har vi annies ögon på oss då med! Så himla tacksam över att hon ställer upp så pass mycket och hjälper oss!! 
I övrigt så jobbar jag hela dagen och ska även trimma till frisyren lite på QD så han är tjusig till på söndag. Är så peppad för tävling nu! 


Klart att min stjärna får lite lyx efter träningen - is på benen, nagellack på tassarna och arnika och back on track på ryggen! Endast det bästa är bra nog ❤️

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0