Gårdagen

Gårdagens lektion gick faktiskt inte alls bra.. Vi började med att rida igenom kadriljen som vi ska rida idag på julshowen. Jag ska ju inte rida jasper i den, men vi skulle bara öva på vägarna. 
Jag vet ju att jasper behöver sin stund att få spänna av, trava på i princip långs tyglar och gå på stora och mjuka linjer - inte vända rätt upp, gå skänkelvikning och lägga 10 m volter. Så när vi sen väl började rida hade jag en häst som bokstavligt talat stod still trots att jag hade ett spö i handen. Då brukar det ju liksom vara fart på honom. Jag fick iaf hoppa av, ta honom några varv på lina då han fick släpps ur spänningarna och sen sitta upp igen. Dock hann jag då bara trava ett par varv innan jag var tvungen att avsluta för att smita in i stallet och göra klart där. 

Efter jobbet åkte jag it till Kersö för att rida fina raggan. Det var längesen nu så det var verkligen kul att vara tillbaka där ute. Raggan kändes väldigt fin. Lite svårt i början men när jag hittat knapparna så blev det mycket bättre! I traven red jag mycket skänkelvikningar och skolor, och i galoppen jobbade hi med tagen bakdel på volten - alltså piruettarbete utan att göra piruetter. Vi avslutade galoppjobbet med att rida på en fyrkant och göra en fjärdedels vändning i varje hörn. Det är så roligt med raggan, för där kan jag verkligen träna mig själv. Jasper har ju inte riktigt förstått det där med att gå på sniskan. Ibland går det bra och ibland inte, men då har jag chansen att på raggan öva upp min egna teknik i det hela. 
Sen märker jag faktiskt lite skillnad efter att ha ridit ponnyerna, där jag verkligen är tvungen att rida igenom dem med benen! De springer inte på tygeln av att jag rider med handen, jag måste rida dem med skänkeln! Och det har ju varit det jag tyckt varit svårt med raggan - att  jag har svårt att rida med benen då jag inte kunnat fånga upp det i handen. Då går det ju bara fort och så tar man i tygeln och då blir hon stark istället. 
Jag är iaf glad att jag får rida den fina hästen. Jag är förvisso glad över alls hästar jag får rida, för jag lär mig verkligen något på alla! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0