Lite lugnare

Efter Jaspers lilla bravader igår så fick han motionera sig lite i ridhuset idag. Jag släppte honom i lilla och han var crazy kid! Körde verkligen gärnet varv på varv på varv.. Tror han hade lite inom sig som behövde få komma ut.. 
Därefter red jag honom en kortis så att han ändå inte skulle vara allt för pigg när han skulle gå lektion på kvällen. Han kändes ganska bra idag, inte alls så spänd som han varit sista tiden. Jag känner direkt på honom numera om han är spänd. Egentligen tror jag inte att det syns så mycket som det känns, för det som känns mest är mjukheten i gången. Är han spänd blir traven lite stötig och han går ifrån mig eller blir seg. Är han däremot relativt avspänd från start så är traven mycket mjukare och han går på framåt för att jag ber honom om det. Sen kan han hålla på och rycka i tygeln oavsett han är spänd eller avspänd, men det är inte där jag känner det. 
Inte ett enda bus kom, så vi kunde tillomed gasa på lite i galoppen. Det är sånna här dagar jag bara måste komma ihåg när det går dåligt. Sånna dagar då det mesta bara känns ganska enkelt. 
Red lilla dunet också en kortis innan jag hade lektion. Förstår verkligen att hon är svår för kidsen. Jag upplever att hon är lättare i galopp, men problemet blir att man måste gasa på lite vilket inte riktigt funkar på lektion med tio andra ekipage. Gasar man inte så får hon inte riktigt en ren takt i galoppen eftersom hon inte har så mycket muskler. Men när hon hittar takten så går det verkligen att rida i galoppen på ett annat sätt än i trav. 

Nu blir det några avsnitt gossip girl innan jag intar sängläge och laddar upp för en jobbtisdag imorgon! Tisdagar brukar vara rätt nice, så det ska nog bli bra imorgon! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0