Självförtroendeboost

Igår tänkte jag mig att jag aldrig skulle sätta mig på en häst igen. Var verkligen beredd att ge upp allt som har med hästar att göra. 
Ny dag nya tag. Vi mockade klart stallet och sen satte vi igång och började rida. Först ut för min del blev annies lilla Maya. Maya är fem år gammal men bara riden sen typ i somras. Hon var iaf hur gullig som helst, som en liten sockerbit som travade runt i ridhuset! Vi behövde lite draghjälp när vi skulle galoppera och det var lite svårt att svänga, men hon är verkligen en prinsesshäst. 
Snabbt hästbyte till Capris som fick springa en stund. Det gick bättre än igår och jag vågade lita på att det skulle bli bra. Jag blir ju lite lugnare av att inte ha massa folk på läktaren eller annat folk k ridhuset. Då vågar jag testa mig fram lite mer utan att bry mig om vad alla tycker. 
Jag slutade jobbet vid 15.30 och då red jag direkt Gode med hjälp av både Lollo och Annie. Fick rida på ett helt annat sätt - lätt kontakt, han skulle bära sig själv, gå utan spänning och bara vända vända vända. Hade varken spö eller graman och han blev riktigt fin. Gick av sig själv och var avspänd. Eftersom han är lite opålitlig så har det ju blivit att jag bär runt honom och verkligen håller honom på plats. Idag vågade jag lätta av, för många av hans små påhitt kommer nog av att han går på spänning. Vi fick ett riktigt kaninskutt en gång, som skjuten ur en kanon, men därefter blev han väldigt fin. 

Igår ville jag som sagt aldrig rida igen, idag ville jag inte hoppa av! Tänk vad snabbt det kan vända. Så glad över att jag faktiskt har världens bästa chefer/instruktörer i Annie och Lollo! 

Imorgon ska Gode antingen ridas eller longeras, beror lite på om jag får sällskap eller inte. I övrigt jobbar jag ju hela dagen, men just idag känner jag mig helpepp på det mesta :) 

Fina lilla Mayapiraya, bilden tagen ur film ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0