Fina QD

Åkte till QD idag efter jobbet. Han var lite stel och stark från början, men trots att jag hade de längre sporrarna så blev han aldrig sådär spänd som han kan bli annars. 
Trots att han inte började på topp så höll jag mig bara till min plan skritt-halt och sen trav-skritt-trav vid varje bokstav. Han blir väldigt bra av det, det har jag verkligen lärt mig! Fortsatte sedan värmningen med lite galoppjobb. Lät honom rulla på i galoppen, vänster blir väldigt bra medan höger är lite "trummigare". Jag stod lite upp i lätt sits i högergaloppen och efter en stund fick vi lite rundare språng! 
Efter värmningen och en paus så var vi själva i ridhuset, så jag passade på att rida igenom Lb:2. Det gick faktiskt ganska bra, bortsett från fattningarna från trav. Han hamnar ju i lite balanstrav och jag har svårt att hitta exakt vilket steg jag ska ge hjälpen. Så när jag ridit igenom hela programmet övade vi lite fattningar från trav och då blev det bättre. Travdelen känns ganska bra, och när vi fixat fattningen blev även galoppen bra. Det som är svårast är skritten, för när traven och galoppen blir bra så blir han lite svårpåverkad i skritten. Men det blir nästa problem ;) 

Imorgon jobbar jag hela dagen och på söndag ska jag rida lektion på QD för Annie. Ska blir superkul! Nästa helg ska QD få följa med till vällingby och springa ett program. Är verkligen jätteglad över det samarbete jag och Louise har runt QD. Det är en riktigt win-win för oss båda! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0