Fantastiska jasper ❤️

Gårdagens lektion på jasper gick riktigt bra! Han kändes rätt bra redan från början, då vi kunde börja jobba honom ganska tidigt in i passet. För bara ett par månader sedan krävdes det 20 minuter i trav på långa tyglar, helst även med lite longering innan jag ens satt upp, för att han inte skulle säga upp sig och ringa facket. Att vi idag kan värma upp i en rund form och med kontakt på tygeln är bara det milsteg framåt! Det har verkligen hänt mycket med honom den sista tiden. Självklart kommer det komma bakslag, men jag tror att den känsla han har gett mig sista tiden kommer kunna väga upp bakslagen. 
Igår värmde vi som sagt upp lite, men i och med att vi faktiskt kan rida lite på en gång så var jag noga med att verkligen få honom rak i kroppen och kunna ställa igenom ordentligt till vänster redan från start. Han blev bra, och varje gång jag kom ihåg att bibehålla den lugna takten så kändes han riktigt fin. 

I galoppjobbet provade vi att fatta från skritt. Tidigare har han verkligen inte kunnat göra det, antagligen dels för att han inte varit loss och med mig på mina hjälper, men också för att han bara har älgat iväg i en gigantisk skritt som han egentligen inte rår på. Men nu helt plötsligt satt det som en smäck! Vi provade sen att göra övergångar från galopp till skritt. Där handlar det ju mest om att han måste bli starkare, men också att han ska lära sig att det är ett alternativ. Till höger gjorde han det med bara något travsteg, men till vänster var det svårare. 
I traven fokuserade vi på att kunna rida superkorta steg men med bibehållen bjudning. 
Så glad över den här fantastiska hästen! Kan verkligen inte förstå att jag har varit så nära på att ge upp honom så många gånger. När han bara stått still på mitten och tjurat. Jag kommer nog tvivla på honom fler gånger, men just nu är jag bara så glad att jag har honom! 
Jag kände att jag verkligen ville rida mer nu när det ändå går så bra, så vu bestämde igår att vi skulle rida lektion en dag till i veckan! Det är värt att jobba mer för att kunna rida mer!! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0