Klubbtävling 31/1 2016

Fick klagomål över min dåliga uppdatering - sorry ;)
Fredagens lektion gick, efter en stund jobb, ritkigt bra. Mot slutet kändes han väldigt fin och vi kunde både rida i trav och galopp utan att varken han eller jag blev statiska. Red igenom lite delar ur nya LB:2, vissa bättre än andra men han gör ändå allt där han ska.
 
Idag var det dags för klubbtävling. Jag väntade in i det sista med att bestämma mig om jag skulle rida eller inte, men efter fredagens lektion kändes det som att det var värt ett försök. 
Det bästa med hela den här dagen var att få tävlingsfixa allting..! Jag älskar att hålla på och pyssla och greja, putsa stövlarna, knoppa och bara göra allting extra fint. Även om det bara är klubbtävling, så är det lite halva grejen. Jag rider förvisso bara i vita ridbyxor och utan kavaj, men att inte ens anstränga sig så långt tycker jag är lite tråkigt. Som sagt - det är halva grejen att göra det lite tävlingslikt. 
 
På framridningen var Jasper lite spänd. Inte så konstigt, vi har ju faktiskt aldrig utsatt oss för något liknande på hemmaplan. Han var ändå framåt och gick av sig själv hela tiden. 
Väl inne på banan var han faktiskt ganska fin! Vi missade en hel del, bl.a redan i uppridningen där det blev riktigt vingligt efter halten. Inte så lätt när man bara är bebis!
Travdelen var bra, bortsett från att vi fick ett galoppinslag i mellantraven. Efter skritten blev han lite tråck mot höger, men det redde vi ut och sen var allt frid och fröjd. Den fasade vänsterfattningen gick strålande bra, förutom att vi landade mitt i väggen.. Så det blev ett avbrott men direkt ny fattning. Därefter flöt galoppen på riktigt bra, men travövergångarna blev väl kanske inte kanon. 
Det hela reulterade i en salig blandning mellan 8 och 4 i protokollet, men där de flesta poängen var 4,5 eller 7,5. Där vi missar har vi 4,5 och där vi inte missar ligger vi på 7,5. Räkna om alla fyror till sexor och vi är uppe på sjuttio procent! Totalt landade vi på nästan 62%, vilket är ett ordentligt uppsving från senaste tävlingens 55%.. 
 
Jag är ändå så glad över den här fina hästen. Han fick även mycket beröm och fina lovord av domaren! Även roligt att höra att hon tyckte jag visade honom så väl. Det syns ju att han är ung, men hon tyckte att jag lotsade runt honom helt korrekt. Extra roligt att hon väljer att säga det direkt till mig efter klassen, jag tyckte ändå slutkommentaren talade sitt klara språk :) 
 
Nu är jag mer taggad än någonsin att träna massor och sen kunna visa upp oss ordentligt på tävlingsbanan. Det är en fantastisk häst jag har äran att sitta på, nu ska jag bara lära mig hur jag på allra bästa sätt ska kunna visa alla hans förtjänster! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0