Genrep

Dagens lektion gick mestadels bra! Jasper kändes lite trött och matt i början, men ju mer han kom igång desto mer fart fick han. 
I traven tjurade han inte ur en enda gång. Vi gjorde några skänkelvikningar som blev sådär, helt okej men inte toppen. Men eftersom de ändå var helt okej så gav vi oss efter ett par stycken. Han är ju inte helt bekväm med att springa på snisken ännu, så det gäller att hålla honom på gott humör. 
I högergaloppen började han som vanligt med att trycka sig till höger, så några gånger fick jag tvärvända till höger. Men därefter kunde jag rida på långsidorna och tänka öppna utan att han blev arg! Vi provade även att vända upp en gång på medellinjen i galopp och göra halt. Det krävs ett par travsteg för att det ska bli mjukt, men så får det vara! 
Vänstergaloppen var faktiskt strålande bra idag, faktum är att vi fattade rätt galopp på alla försök! Jag tror mig ha kommit på hur jag måste rida innan fattningarna. Han måste gå med superkorta steg utan att för den sakens skull förlora bjudningen. Blir stegen för långa så är det som han inte får plats att sätta in rätt bakben under sig. 
Avslutade efter något varv i vänster galopp och då travade han riktigt bra! 
Så glad över min fantastiska lilla häst ❤️ 
Imorgon jobbar han på ridskolan som vanligt och på söndag är det vila som gäller. På måndag är det ju KM , och vi ska faktiskt debutera La3! På km hos oss måste man rida lägst det högsta program man startat under året, vilket innebär att jag måste rida lb3. Men vi kände att det var roligt att utmana sig lite, så vi bestämde oss för en vecka sen att vi skulle prova La3. Det är så lätt ibland att man lite fastnar i ett program och inväntar ett bra resultat där innan man går vidare, men för Jaspers del så tror jag att LAn passar honom bättre. Det händer lite mer och är inte lika många transportsträckor. Rygga kan vi dock inte ännu, men Vafan det är en klubbtävling. Halten från galopp är ju inte klockren och förvända galoppen har vi satt ganska bra sista veckan, men det är mer tur än skicklighet ;) äsch, det ska bli roligt att testa något annat! 

Vi avslutade iaf dagen med att gå ner och äta lite gräs och försöka skaka av oss onödiga och dryga kommentarer. Lättare sagt än gjort, men vi gör vårt bästa! 

Nu måste jag packa inför helgens lilla tripp till Gbg! Hatar verkligen att packa för det blir aldrig bra :p 

❤️ älskade du, finns ingen annan jag hellre vill spendera mina dagar med! Det här kommer bli så bra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0