Fina jaspe

Jasper fick gå lektion idag som vanligt, och det gick faktiskt ganska bra. Inte världens bästa känsla, men en känsla av att vi jobbar oss uppåt framåt. Arbete som lägger grunden för framtiden. 
Han var inte alls lika tjurig idag som han varit sista tiden. Antingen har han helt enkelt kommit över det eller så var det för att han hade gått en lektion på morgonen redan?! Oavsett vad så är jag glad när han är snäll. Inte en enda gång fastnade vi i väggen! 
Redan i början la vi in massor av skritt-trav övergångar. Där måste han bara acceptera skänkeln och jag måste träna mig på att bara bli helt stilla i sadeln. I övergångarna så har ju han lätt för att bli lite vinglig, men nu när han faktiskt är starkare och inte vinglar lika mycket så vinglar jag åt honom istället.. Sitt still för Guds skull!! 
När övergångarna satt som en smäck så bytte vi ut dem mot tempoväxlingar. Ibland gör jag för mycket och då får jag motstånd direkt. Ligger jag kvar lite för länge i handen så tar han tag i bettet och drar. Om jag däremot bara sitter tillbaka honom så gör han superfina tempoväxlingar utan minsta lilla protest! Som sagt, sitt still för Guds skull!! 
Jag jobbade väldigt lite med galoppen, utan allt fokus idag låg på traven. 

Efter jobbet åkte jag till Kersö och red raggan. Det blev ett pass i ridhuset idag och hon skötte sig bra. Jag försöker verkligen ta med mig känslan av att bara sitta tillbaka från henne till jasper, men för att kunna det behöver jag få in den ännu mer i ryggmärgen. 
Det gick iaf som sagt ganska bra. Hon var fin i början, blev svårt på mitten men blev bra igen på slutet. Imorgon följer mamma med dit ut så då ska vi nog ha lite bommar förutsatt att det är lugnt i ridhuset, men det brukar det ju vara. 

Nu sängen sova, uppstigning 7 imorgon bitti! 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0