Lite mer peppad!

Efter dagens lektion åpå Jasper känner jag mig lite mer peppad på det där med tävling och livet i allmänhet. 
Jasper blev ju kollad av Micke igår, och även om han hade lite att anmärka på så var det också mycket som var bra. Micke är otroligt duktig, men han är också rätt bra på att sätta griller i huvudet på mig ;) Men jag tog idag med mig det han sa igår och gjorde det bästa jag kunde av det. Och faktum är att det blev rätt bra. 
Jasper kändes rätt bra från början. Eller allt är ju en definitionsfråga, men han var glad och framåt och det är ju prio ett. Fick nog inte ett enda stopp faktiskt under hela passet..! 
Jag fortsatte med mina skritt-trav övergångar från i fredags och hade hela tiden Mickes ord i bakhuvudet. Jasper är nämligen rätt trång mellan ganaschen och första nackkotan, vilket gör att när han trycker upp och ihop nacken så blir det för trångt där emellan. Så när jag skulle gå ner i skritt försökte jag att enbart göra det för sätet och rösten, inte hålla på och parera med handen hela tiden. Han är ju så lydig för både säte och röst så det gick alldeles galant.
 
Överlag så kändes han ju faktiskt rätt bra. Jag hade itne värsta värsta bästa ridkänslan, men han är glad och tänker framåt hela tiden! Och jag får ju faktiskt ha i åtanke att vi för bara två månader sedan verkligen inte ens tog oss framåt! Det är så lätt att glömma hur långt man ändå har kommit. Mycket vill alltid ha mer och jag är inte nöjd ännu, men vi jobbar åt rätt håll och med tanke på att vi kan träna tillsammans två dagar i veckan så kommer det ta lång tid innan han är där jag vill. Men det kommer! 
 
Imorgon ska vi rida lektion igen och på fredag tänkte vi försöka rida ut lite. Lördag blir det lite lätt jogging och på söndag är det eventuellt tävling!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0