vecka tio

Så var vi inne på den sista dagen under soliga vecka tio. Sjukt att snart halva terminen har gått.. När man nu tittar på lektionsplaneringarna så får man sig en liten chock över hur fort veckorna rusar iväg!
 
Den här veckan har inneburit lite ridning i alla fall. I måndags jobbade jag ju långpass så Jasper fick jobba lite på lina och såg oförskämt fräsch ut faktiskt. 
I tisdags red jag honom lite och han var riktigt arg. I det läget vet jag inte riktigt hur jag ska reda ut problemen, han går liksom in i sin egna lilla bubbla och jag måste egnetligen bara vänta ut att bubblan spricker. Det är ju ingen långsiktig lösning på problemet, utan jag måste ju dels hitta ett sätt för att komma ur bubblan men kanske framförallt hitta lösningen på att inte ens hamna där! 
Efter jobbet åkte jag till Kersö och red lektion på Raggan för Emma. Raggan var lite spänd i början, antagligen för att jag var lite stressad själv. Jag slutade nämligen jobba 17.30 och hade lektionstid 18.45. Det var ju tight, men jag hade räknat med att Emma alltid är lite sen och att jag skulle köra snabbare än blixten ut (tar ju ändå en stund att åka när det är lite köer..). Men Emma hade ingen lektion innan mig, så hon var bara supersnäll och stannade kvar och väntade på mig! Så då fick jag ju lägga på ett kol med att göra iordning och så, men jag hann. Dock var jag ju som sagt lite stressad redan när jag satt upp, så uppvärmningen blev ju inte jättebra men tillslut spände vi båda av och hon blev ganska fin. Vi började sen lektionen med galopp där vi jobbade med samlingen men att hon skulle fortsätta vara kvick. Samla - rida fram - samla - rida fram osv. Raggan är så lydig så har jag henne bara lite med på min hjälper så räcker det med att jag sitter till och fortsätter driva så samlar hon sig. Det är verkligen en härlig känsla när man inte riktigt är van vid den typen av hästar! Vi har ju fantastiska hästar på Vällingby, men de har ju inte riktigt samma ändamål med träningen. 
Vi red lite sluta både på volt och diagonaler. Till höger gick det bra men till vänster var det svårare. Där samlar hon sig för mycket för hon tror att vi förbereder en piruett, men när jag fick ordning på mina hjälper och kunde sitta rätt i sadeln så fattade hon precis vaddet handlade om och vi fick till bra slutor även till vänster. 
Därefter blev det lite trav och hon kändes jättefin! Tidigare har jag behövt trava en stund för att verkligen hitta traven och själv komma in i det hela, men nu travade hon bra redan från början. Jag kunde samla traven och ändå hålla henne kvick i benen och avspänd. Det har titidgare varit antingen kvick i benen men spänd i huvudet eller avspänd men långsam i benen ;) 
Alltid lika roligt att rida på Raggan och för Emma! Det är tur att jag alltid har sista lektionen eftersom vi pratar så mycket... Många ifrågasätter varför jag åker den långa biten ut till Kersö för Raggan när vi har femtio hästar här, men faktum är att Raggan ger mig så mycket som jag sen kan ta vidare till Jasper! Trots att de är så olika så är de ändå så lika! De är väldigt tekniskt svåra båda två. 
 
I onsdags red jag lektion som vanligt på Jasper, men eftersom Annie var bortrest så red vi för Lollo. Jag fick väldigt mycket bra hjälp i hur jag ska göra när han stänger av och går in i sin bubbla och tillslut känes han riktigt fin. 
Efter jobbet åkte jag till Kersö och red ut en sväng på Raggan. Hon kan vara lite dum ute, men även om hon var tittig så ksötte hon sig väldigt bra. 
Tillbaka sen till ridskolan och red lektion istället för mamma som var borta. Fick rida på lilla gulliga Lava som stundtals skötte sig superbra och stundtals blev arg och stod på händer. Hon har verkligen en inövad teknik när hon står på händer och sparkar bakut. Det är ju aldrig så man känner att man ska åka av för det är hela tiden så mjuka rörelser. 
 
Torsdagen bjöd på ett lugnt pass på Jasper som skötte sig bra. Han var framåt för skänkeln men jag kunde ändå stämma av traven. 
Hade sen lektioner 13-21 med bara en paus vid 14. Men vad gör väl de när alla rider så himla bra! Man är så glad när man åker därifrån och sista gänget har levererat som aldrig förr. Då känner man knappt att man är trött efter så många timmar i ridhuset. 
 
Fredag och lektion as usual. Även denna dag för Lollo och jag provade att rida med sporrar på Jasper igen. Har inte kunnat ha det nu sedan jag började sätta igång honom för han har varit så arg för skänkeln. Men nu var det dags att testa då han ändå har skött sig riktigt bra sista dagarna. Lånade Lollos sporrar med kula som rör sig, verkligen det snällaste man kan hitta. Han skötte sig riktigt bra och tjurade inte mot skänkeln en enda gång. Överlag kändes det riktigt bra, även om det blir svårt emellanåt. 
 
Igår var jag helt stalledig och spenderade hela dagen åt att städa min lägenhet. Min fantastiska farmor var här och hjälpte mig och det tog ett par timmar. Men nu är förnstrena putsade, kylen rentorkad och hela lägenheten är skinande ren! Tur man har en så bra farmor! 
Efter städningen var det släktkalas hos mina föräldrar och sen avslutade vi kvällen hos Erkan med Mello. Bra lördag ändå! 
 
Idag blir det en stalldag ändå. Ska alldeles starx åka till Volange och ha en lektion kl 10. Sen kommer nog dagen rulla på och jag svalutar ikväll hos Tessan och hennes Sul (som alltå inte är en pre som jag skrev senast utan en lusitano :p Same same ju :D )
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0