Bus, lek och lite allvar

Gårdagen blev riktig skoj och ploj för mina fina fyrklöver. Vi började med att rida ut med Pellen, Lollo och våra praktikanter Sanne och Tilde. Vi travade bara eftersom hästarna var redigt på hugget. Men de skötte sig bra och jasper tyckte livet var toppen. 
På kvällen hade jag lektioner som vanligt och Storhästgruppen skulle ut i skogen. Så då tog jag Jasper ett varv till eftersom jag vet att han är snäll. 
Den här gången var han dock lite busigare, men det gick ändå bra. Tror han var nöjd över att få chefa över hela ledet! 

Idag red vi lektion som vanligt, men vi började med att rida två varv runt galoppbanan - ett varv i trav och ett i galopp. En gång busade han när vi galopperade, men sen skötte han sig strålande bra. 
Väl inne i ridhuset var han ganska bra framme för skänkeln redan från början. Dagens uppgift blev dock att försöka rida med lugnare takt utan att tappa bjudningen. Det var svårt till en början, men efter lite jobb blev det ganska bra. Superfina skänkelvikningar gjorde vi också. Undan vänster har det gått ganska bra sista tiden, förutsatt att jag har full kontroll på högerbogen och inte förböjer till vänster. Till höger har det varit svårare, men tricket är att komma in på linjen och börja med att bara ställa höger. När högerställningen är på plats så kan jag börja flytta och då gör han det superbra. Annars är högerbogen kvar en km från kroppen och det är fysiskt omöjligt för honom att flytta sig. Men ju fler bra skänkelvikningar vi kan göra på detta sätt desto mjukare och starkare kommer han ju bli. 
Traven var överlag bra idag, medan galoppen var lite svårare. Framförallt till vänster så blev han antingen för lång och bröt av av den anledningen, eller så gjorde han sig rak och kunde inte heller hålla igång då. Men efter lite hjälp av Annie blev det bättre och vi kunde hitta ett lagom läge där vi iaf fick ett bra jobb. 

Helgen väntar bakom dörren och jag ska verkligen inte göra någonting. Lika bra man börjar öva på att vara forever alone redan nu inför hösten.. Med tanke på att min bästa och typ enda vän flyttar härifrån så kommer jag ju vara fett ensam :( 

Min allra finaste fyrklöver ❤️



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0