Halva veckan check

Så hade halva veckan hunnit susa förbi igen. Känns som att jag jobbar dygnet runt just nu, men jag gillar det. Att hålla tankarna borta från allt runt omkring och bara vara där och då. Fullt upp och hinner inte fundera så mycket! 
Igår red jag lektion som vanligt på jasper. Det gick helt okej, men inte helt bra. Fortfarande bara med spö och inga sporrar, och då får jag honom inte riktigt att trampa i med bakbenen och komma fram till handen. Det är mer på tur om vi kan göra saker och ting. Men positivt är iaf att han går fram utan att bli tjurig! 
Idag red jag också lektion och han var faktiskt ganska arg i början. Bjöd inte fram alls lika mycket som han gjort sista gångerna. Men jag fick ge det lite tid och låta honom komma igång. Vi la in serpentinbågar i galopp med travövergångar över medellinjen. Faktum är att han inte fattade fel galopp en enda gång! I det jobbet fick jag honom faktiskt ganska framåt och alert. Vi provade också att sätta på ett par sporrar idag, små och runda bebissporrar. Han tog det mycket bättre än väntat och blev faktiskt ganska bra på slutet. Bjöd framåt, mjuk i båda sidorna och med ett stöd på tygeln. Fina skänkelvikningar gjorde han också. Även om jag fortfarande inte har värsta toppenkänslan så är det betydligt bättre. Sista tiden har det varit ansträngande att rida, men idag var han back in business och jag blev knappt trött. 

Imorgon blir det nog en sväng i skogen, antingen med Pellen och Collin eller så tar jag honom när jag ska rida ut med en av grupperna. På fredag rider vi lektion igen och om en vecka är det eventuellt tävling. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0