Lektion torsdag och fredag

I torsdags red vi också lektion. Vi brukar ju inte göra det, men jag ska jobba en förmiddag extra varje vecka nu fram till sommaren och då kan vi rida en dag extra också. 
Jasper kändes ganska bra från början. Vi fortsätter jobba med med det som ingår i La och jasper gör det väldigt bra. Så länge jag håller honom rund i formen så gör han precis vad han ska. Blir han däremot för hög och rak, det är då han kan få för sig diverse olika saker. 
 
Gårdagens lektion gick faktiskt väldigt bra. Framförallt traven var super! Redan från start kändes han glad och ändå ganska mjuk. Vi började efter värmningen med vägen som är i La:3 - skänkelvikning från hörnbokstaven in till X - rakt fram på medellinjen och sen 10 m volt ut mot väggen. Ibland blir det lite för mycket i skänkelvikningarna och han kommer då med rumpen före, men sålänge jag rider lugnt så blir de väldigt bra. Det mest positiva är att han inte protesterar alls längre i de lägerna! För en månad sedan kunde vi inte rida skänkelvikning unadan höger skänkel utan att han nitade och more or less sprang åt höger istället för åt vänster. Så jag är glad att han inte ens försöker med de konsterna längre!
Galoppen däremot var svårare igår. Först kunde vi inte ens fatta vänster galopp.. Men sen var det inga problem med själva fattningarna. Däremot skulle vi rida den förvända galoppen ur LAn. Jag började till höger men då lackade han ur lite.. I de lägena måste jag göra halt och låta honom tänka över livet ett par sekunder, sen kan vi oftast bara ta oss fram igen och han har glömt vad han var arg över. Vi fick göra så ett par gånger igår, men sen kunde vi rida den förvända galoppen utan problem. Det går lite fort och han blir lite lång, men han gör det endå!!
 
På slutet travade han riktigt bra! Så glad över den hästen, han är fantastisk på alla sätt och vis!
 
Idag ska jag och mamma åka på liten shoppingturné, och annars har jag inget alls planerat. 
Imorgon ordnar klubben vårfest så vi ska vara med och rida en liten kadrilj. Jag håller bara tummarna för att Jasper tänker sköta sig.. ;)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0