Tävling gömmaegården

Dagens start blev verkligen en salig blandning mellan toppar och dalar! 
Jasper inledde framridningen ganska bra. Jag hade de raka sporrarna på, och även om jag inte riktigt får komma åt honom med skänkeln i början så brukar han ge med sig. Dock gjorde jag misstaget att ta en skrittpaus alldeles för tidigt, och då är jag liksom körd. Tack och lov hade jag med mig de andra sporrarna också så vi bytte lite kvickt. Han var fortfarande arg och jag fick inte riktigt fram honom. Med fyra minuter till start hade jag fortfarande inte galopperat något, vilket kan ta en stund att hitta de runda och mjuka sprången.. Men galoppen var faktiskt helt ok redan från start, även om fattningarna blev lite hipp som happ. Han behöver egentligen ett par bra fattningar på framridningen för att vi ska få till dem på banan också, men det var liksom lite sent påkommet..
Väl inne på banan så var det som att han tog tre djupa andetag (och jag också kanske..?) och släppte den värsta spänningen och ilskan. 
Traven blev lite seg och jag hade ingen superbra kontakt. När han är på det humöret, och jag vet att vad som helst kan hända när som helst, då rider jag honom hellre lite lång, låg och rak än sätter ihop honom och skapar mer spänning. Men faktum är att han höll sig hela travprogrammet utan att spänna till och slp med huvudet en enda gång. 
Skritten är en himla märklig gångart.. Hemma på träning så kan han inte skritta, det går liksom inte. Men på tävling är det mer regel än undantag att skritten är bland det bästa och vi har 7 på den..! Han har en bra skritt, men kroppen är överallt och ingen stans. 
Galoppen bjöd på både ris och ros. Första vänsterfattningen klarade vi galant, om än lite tidigt och lite väl mycket i staketet.. Men vänster galopp blev det! Hela den galoppsträckan blev ganska rund och på kortsidan bjöd han på riktigt trevlig känsla. Dock blev övergången på diagonalen lite mycket mot handen, och när vi sen ska fatta höger galopp så väljer han vänster?! Men han bytte fint till höger efter ett språng och jag gjorde ingen affär av det utan klappade lite på honom istället. Högergaloppen blev riktigt bra genom volten men sen fick vi någon liten spark mot skänkeln. Dock så liten att jag knappt tror den syntes? Övergången till trav blev okej men så fick vi en felfattning när vi skulle fatta vänster igen. Men redan på försök nummer två blev det rätt. Tyvärr slog han också om med bak på diagonalen, men där får jag lite skylla mig själv att jag inte hade honom ställd till vänster. 

Överlag så var det inte dåligt, men jag kan heller inte säga att jag är nöjd med min egna prestation. Men vad jag däremot är nöjd med är att jag redde ut problemen som uppstod inne på banan idag! Jag red klokt och gjorde ingen stor affär av misstagen. Sen önskas självklart mer bjudning, mer eftergift och bättre bärighet - men det kommer med mer styrka hos honom! Domaren dömde bra, vi hade bra där det var bra och dåligt där det var dåligt! Slutresultatet blev 60,6%. Tänk om vi kunde sluta samla på fyror, vad bra det skulle bli då! 
Är så glad att jag får den här chansen med den här hästen. Att jag har världens bästa coach som är med oss och håller humöret uppe varje gång trots att vi bjuder på tårar och sura miner emellanåt! Och om jag var extremt kluven inför närmsta framtiden innan, så gjorde inte dagens start mina beslut enklare... 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0