Tisdag

Helgen spenderades som vanligt i stallet. I lördags fick jasper jobba över lite bommar. Han kändes fin men blev lite väl hetsig mot slutet. När han blir sån så blir han inte direkt het, utan det snurrar bara ordentligt i huvudet på honom. Men han lugnade sig och vi kunde avsluta bra.
I söndags var jag först med ollie och carre på tävling och sen fick jasper hoppa lite igen. Han var lite arg först, men när han fick en uppgift (typ hoppa ett litet kryss) så gick det bra. Vi hoppade tillslut en fyrstuds med ponnyavstånd. Jättenyttigt för jasper att inte bara få vräka sig på utan faktiskt lyfta på benen och vänta lite.

Igår blev det ett dressyrpass med annies hjälp. Vi provade faktiskt att sätta på en graman för att få lite hjälp med inramningen. Han är ju så stor och när han väl börjar skjuta ut kroppsdelar hit och dit så har jag inte så mycket att säga till om. Men mot slutet kändes han riktigt fin!

Idag hade vi annies hjälp igen. Jag skrittade ganska länge på tygeln innan vi satte igång i andra gångarter. Tror det var ganska bra för honom att skritta ordentligt, då kunde jag få loss honom lite i kroppen innan det började ta emot för att det var en hastigare gångart. Han stoppade några gånger men var ändå ganska lättövertalad. På slutet kändes han riktigt riktigt fin! Mjuk som smör och bjöd helt jämnt framåt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0