30/12 2009

Lurvet har fått vila helt idag. Ryktade på honom en stund innan jag skulle rida Theo. Men herregud vad han är långhårig.. Har kännts lite onödigt att klippa honom när jag ändå inte kunnat rida, då känns det som att det är lite skönare för honom att ha sin päls istället för att stå med en miljon tjocka täcken :)

Dandy har ömmat lite i ryggen sista dagarna. Antingen så har han ont eller så är det tränignsvärk. Hursomhaver så åker vi ändå in till ultuna på tisdag eftersom vi behöll våran tid då.

29/12 2009

Longering stod på schemat idag (som vanligt.. ).
Först longerade jag och sen tog annie över. Han blir så himla fin när annie håller på med honom!
Filmade också idag så vi får se om jag orkar slänga ihop någon film att lägga upp ;)
Det är kul att se att det är så stor skillnad på Dandy sen vi började med det här, men det börjar bli lite väl långtråkigt nu.. Och jag som blir så fruktansvårt yr för ingenting ;)
Dock har dandy ömmat lite i ryggen sista två dagarna. Långt ifrån lika mycket som det var innan han behandlades, men fortfarande lite..
Imorogn ska han eventuellt få löshoppas lite. Vet dock inte när eller var eller så ;) Det är ju kurser och så hela dagenså jag vet inte när det tänktes tryckas in. men men ..;)


27/12 2009

Dandy fick vila idag eftersom ha nog var lite trött fårn igår :)
Men vi promenixade 35 minuter i ridhuset.

Imorgon blir det en snabb promenad igen eftersom jag egentligen inte hinner med stallet, men eftersom annie inte kan så får jag ta honom ändå :)

26/12 2009

Annie longerade Dandy idag för att jag skulle få se honom arbeta.
Han var jättefin och travade mycket bättre efter en stund!
När hon var klar med honom så släppte vi honom i ridhuset och han sprang som en idiot där inne ;) men söt var han iaf :) och blev väldigt trött :P
Så när han sprungit av sig lite så gick jag ut med hono runt galoppbanan och han studsade inte en endaste gång *kors i taket*. Han travade lite på stället en gång bara och stannade och stirrade på en skidåkare ;) Men annars var han supersnäll! :D


<3


25/12 2009

Hade tänkt longera Dandy idag, men eftersom jag inte hittade longergjorden så fick de bli en promenix i ridhuset i 40 minuter istället. Han var jättelugn och snäll hela tiden.

Imorgon ska Annie longera honom när jag är där så jag kan se när hon jobbar honom. Det är så otroligt roligt och nyttigt för mig att se!

God Jul

God Jul på er allihopa!
Tomten har varit här med massa fina paket till både mig och dandy :)
Dandy fick en dag i hagen i julklapp ;) Han stog ute när jag kom imorse och då tyckte jag han kunnde få stå kvar. Men imorgon blir det arbeta av minsann :)


23/12 2009

Mamma gick med Dandy en stund på morgonen.
Sen tog annie honom en sväng vid lunch. Det är så otroligt roligt att se henne jobba med honom. Det är en sådna skillnad från när jag försöker. Sen kan jag inte jämför mig själv med henne, hon är så otroligt mycket duktigare när det gäller allt vad hästar, ridning och hästhållning heter och så har hon så mycket mer erfarenhet!
Jag hann inte se så jättemycket, men mamma sa att han hade varit väldigt fin.
Sen hann jag se när hon släppte honom i ridhuset. Han tyckte det var väldigt roligt att springa fort :) Han var iaf väldigt svettig efteråt ;)


21/12 2009

Tine (hovslagaren) var på plats idag så nu är dandy utrustad med nya skor, snösulor fram och broddar runt om. Och han invigde sin nya utrustning med att rejsa runt lite i hagen ;)
Gick med honom en halvtimme först idag. Sen fick han gå ut i hagen en sväng och sen blev det 35 minuters longering. när jag skulle ta in honom från hagen så ville han absolut inte komma in. han hade säkert skitkul där ute :P Han pep till och sprang iväg såfort jag kom nära ;) men eftermycket om och men så fick jag tillslut in galningen.
Han lyssnade inte riktigt lika bra idag som han gjorde igår. Men han drog iaf inte iväg så mkt idag ;)
Imorgon tar annie hand om prinsen eftersom jag inte hinner :)


20/12 2009

Tidig dag i stallet idag eftersom et var mycket som skulle hinnas med.
Var uppe vid 9 och longerade Dandy.
Han lyssnade väldigt mycket bättre idag än igår. Det gick relativt fort att få honom att stanna redan från början. Dock var han lite busigare idag och jag höll på att tappa honom en gång :P Sen hade han int ealls någon lust att sluta busa ;)
Men vi jobbar på med longeringen och så ska han förhoppningsvis kunna löshoppas någon dag nu under lovet :)
Och imorgon ska jag även försöka få lite fler vinterbilder på prinsen :)


19/12 2009

Idag blev det longering som vanligt.
Gick med honom först medans annie longerade Dw och sen fick Dandy låna gjorden+inspänningar.
Vi börjar förstå varandra lite bättre nu iaf. han lyssnar ju på framåtdrivande signaler, men inte på föhållande signaler.
I början tog det säkert ett par minuter att få ner honom från trav till skritt, men mot slutet gick det betydligt fortare.
Det är så roligt att longera honom nu, för det är så stor skillnad på honom från när vi började. Han travar så himla mycket bättre.
Så även se nnär han blir bra igen så ska vi fortsätta longera/tömköra honom ett par dagar varje vecka.

När vi var klara i ridhuset så lindade vi Dandy lite och gick ut i snön och fotade :)
Ska försöka ta lite fler bilder imorgon :)


17/12 2009

Det blev en snabb liten tur med Dandy idag.
Promenixade först en stund och sen fick han springa på lina. Han har blivit så sjukt mkt lydigare.
Övade mycket lydnad med honom. Vi ha rinte riktigt lärt känna varandra "muntligt". Vi har hittat varandra från ryggen och så, men inte riktigt från marken ännu. Inte så konstigt då jag inte jobbat honom så mycket från marken.
Hann int ehålla på med honom sålänge då jag skulle rida Hannahs ponny Frida också, då hannah skulle sitta barnvakt :) mkt fin liten pålle måste jag säga ;)
Fast inte lika fin som Prinsen förståss!
Imorgon ska annie ta hand om dandy eftersom jag har julavslutning och måste sne ta mig iväg för att inhandla lite julklappar. Har inte köpt en enda än ;)


15/12 2009

Idag gick vi först en stund i ridhuset och sen fick Dandy springa några varv på lina utan inspännigar.
När vi skrittade tränade jag en del på att få honom att stnna och gå fram när jag ber honom om det, även om inte jag gör likadant. Tillslut gick det faktiskt väldigt bra! Han stannade direkt när jag bad honom om det. Att gå fram utan att jag gick var lite svårare men det funkade också tillslut :)

Han är så otroligt härlig min vackra lilla pålle :)

14/12 2009

Annie tog hand om Prinsen idag och imorgon ska vi ta honom tillsammans.

Vi hade teori idag och pratade en del om mål och sånt. Dels skulle vi skriva ett drömmål, och för de allra flesta var det att rida i globen, vm, os osv. (förutom för stella som skulle låta så vuxen :P).
Sen skulle vi skriva om ett kortsiktigt och ett långsiktigt mål.
För mig är det jättesvårt att sätta upp mål med Dandy nu eftersom jag inte vet hur lång tid det kommer ta att få den bra igen. Och med dom andra två har jag egentligen inga mål ännu eftersom jag inte vet hur mycket jag kommer kunna rida dom i vår.
Men som det ser ut nu så är ett kortsiktigt mål självklart att få dandy bra i ryggen och jobba honom från marken så han sätter muskler i ryggen.
Ett annat mål är att jag ska bli mer liksidig, oavsett häst. Jag har jättesvårt att rida med högertyglen som ytter och vänsterskänkeln som inner. Sen ska jag också lära mig rida öppna när Dandy blir frisk :)

13/12 2009

Mamma gick med Dandy idag samtidigt som jag red Jack.
Han fick promenixa i nästan en timme i ridhuset. lite trist sådär, men efter en stund kom Frida och då tkr han det var mkt roligare ;)


12/12 2009

Idag blev det en promenad med Dandy i skogen tillsammans med annie och Dw. Dandy fick ett hårt slag i skallen innan och sen var han jättelugn hela tiden! haha nejdå. men han var supersnäll verkligen, studsade bara lite två gånger. Vi gick hela rundan för att dom skulle få komma ut en lite längre sväng.
Skönt att man fortfarande kan gå ute utan att det är alldeles stelfruset. Vägarna i skogen börjar ju frysa lite men eftersom dom varit så extremt leriga så har dom blivit riktigt bra nu när det är lite fruset.
Nu har det ju dock snöat större delen av eftermiddagen så vi får se hur länge till man kan gå ute utan att det blir halt.
Imorgon blir det nog en promenad i ridhuset. jag vill inte gå ut med honom själv opch det är så jäkla stressigt i stallet imorgon eftersom det är julshow kl 3 :)
Men vi ska ha programträning på morgonen så jag ska var i stallet kl 06.00 eftersom jag ska rida Jack 6.45. Så då hinner jag gå med Dandy efteråt ;)

10/12 2009

Ulltuna idag med Prinsen.
Jag hade rustat upp med kedja på longerlinan, träns och hela fadderullan men Dandy skötte sig exemplariskt när vi var där.
Drogades och röntgades. Sen skulle jag rida en stund. Bedövning i ryggen och så lite mer ridning.
Efter 6 timmar på kliniken så fick vi ätligen åka hem.
Nu ska han fortsätta att arbetas utan ryttare och så ska vi tillbaka till kliniken i början av januari.

8/12 2009

Annie tog hand om Dandy idag.
Han fick en ny sko, fick springa på lina och har fått metacam :)


7/12 2009

Vi har fått en ny tid på Ultuna för röntgen av Dandys rygg. redan på torsdag kl 10 ska vi vara där.
Dock har vi ett litet problem.. Jag kan antagligen inte vara ledig från skolan och annie kunnde inte följa med. Dessutom får jag tydligen inte vara med inne vid röntgen om jag nu skulle kunna följa med. Jag fattade inte varför. Någon annan som vet?
Annie tar hand om Dandy imorgon. Förhoppningsvis så får han en ny sko eftersom han drog av en i lördags. Han lyckades dra av en sko i fredags, men lyckligtvis så var hovslagaren där då. Men i lördags drog han av en till.. Men hovslagaren kommer ju imorgon så då hoppsa vi att han kan få en ny sko.

6/12 2009

Peomenixade med Dandy i ridhuset idag igen.
Han har blivit väldigt snäll faktiskt :)
Stog och ryktade på honom en lång stund sen. Det är helt sjukt hur skitig en pålle kan bli på två dagar. I fredags hann jag ju aldrig rykta på honom eftersom jag jobbade och igår var han tvungen att gå ut med Dw direkt när jag gått med honom. Så ja, mkt skit var det idag ;)

Imorgon tar annie hand om Dandy.
Själv ska jag hinna med att ta en sväng till apoteket för att hämta ut metacam innan jag ska jobba ;)

5/12 2009

Var iväg till apoteket idag för att hämta ut metacam till Dandy. Dock är ju det tydligen en beställningsvara så vi kan inte få det förens på måndag.. Jag har hört att det kan vara "svårt att få tag på" men jag visste faktiskt inte att man var tvungen att beställa det och sedan vänta några dagar innan det kommer. Får man metacam utskrivet så behöver hästen antagligen det och då ska man väl ändå inte behöva vänta?! Eller?
Åkte iaf upp till stallet sen och gick med Dandy när lektionerna slutat. Han var väldigt lugn och studsade inte en endaste gång. Spännde till lite bara när Dw gick ut och Dandy blev ensam kvar.

Ska låta honom springa på lina imorgon om det int eär någon annan i ridhuset. Annars blir det en promenad. Annie ska ta hand om Dandy på måndag och tisdag eftersom jag måste plugga då. Så jobba lär han ju ändå få göra då ;)


4/12 2009

Idag var Kiro och vet. ute hos oss och kollade Dandy.
Han är nu behandlad i ryggen och ska arbetas utan ryttare en månad nu. Sen ska han till Ulltuna och rönkas i början av januari. Är han inte bättre då så blir det en ny behandling.
Så nu ska Dandy tömköras, longeras och löshoppas en månad så får vi hoppas att det blir bättre.

3/12 2009

Dandy fick vila idag så vi tog en promenad i ridhuset. Han var jättelugn och snäll men det har ju sina anledningar ;)
Stog och ryktade på prinsen en lång stund både innan och efter :)
Imorgon kommer kiropraktorn och veterinären ut till oss. Dessvärre hinner jag inte vara där eftersom kiro skulle komma runt 9 och jag börjar skolan kl 10. men annie har lovat att ta hand om min lilla häst :)

2/12 2009

annie tog dandy idag. Hon hade longerat honom och låtit honom hoppa några små skutt. Sen hade han fått rejsa lös en stund i ridhuset.

1/12 2009

Första december! Tjoho! 17 dagar till jullovet och 23 dagar till julafton!

Longerade ju Dandy idag. Först longerade annie honom lite så fick jag stå med henne på mitten och se. Jag har ju aldrig longerat "på riktigt" förut, det har ju alltid någon annan gjort åt mig ;)
Det var iaf inte så himla svårt som jag trodde och dandy var väldigt lugn. Eftersom jag inte riktigt vågar säga till honom ordentligt så lyssnade han ju inte särskilt bra i början, men annie sa åt mig att visa redan på marken vem som bestämde så han hade respekt för mig sedan när jag ska sitta upp på honom igen.

Han ska longeras imorgon också. Vet inte om det blir jag eller annie som tar honom. Jag känner mig inte riktigt säker på det där än så jag tänkte först att jag skulle ta honom i morgon men att annie skulle få hålla ett vakande öga på oss men hon kunde inte vara där på morgonen. så vi får se hur det blir :)


30/11 2009

Eftersom det är måndag idag så tog annie hand om dandy. Hon hade longerat honom och han hade varit superfin!
Vanligtvis brukar han springa runt som en galning och bralla av sig först men idag hade han börjat arbeta på en gång.
Tandläkaren var ju ute idag också och passade på och kolla Dandy. han hade sagt att det läkte fint i munnen på honom.
På fredag kommer Micke (kiropraktorn) ut och känner och klämmer på honom. Då följer även en veterinär med så då kan hon kolla på honom om det behövs också.
Annie hade pratat med micke idag och han sa att eftersom Dandy ömmar i ryggen just nu så tyckte han att vi skulle longera honom till på fredag. det handlar ju ändå bara om 3 dagar så då är det bättre att longera honom än att förvärra något som man kan få hjälp med så pass fort ;)

Så imorgon åker jag upp till stallet så ska annie hjälpa mig att longera honom, dels så att jag ska lära mig ordentligt och även för att jag ska få se hur fin han blir :)

RSS 2.0