29/11 2009

Jag har ju tillbringat hela helgen på Globen så Annie har tagit hand om Dandy.
Igår red hon men idag hade han ömmat lite i ryggen så då tömkörde hon honom istället. Han hade varit väldigt busig i början som han alltid är när han får gå på lina, men sen hade han blivit bättre.
Måndagar är knepiga för mig att hinna med eftersom jag slutar skolan vid 4 och lektionerna börjar i båda ridhusen vid halv 5. Så då tar annie honom imorgon också :)

Men nu har prinsen massor med nya saker som ska testas omgående :)

27/11 2009

Gick inte alls nå bra att rida igår. Red en stund för annie innan hon var tvungen att åka. Det känndes som att jag inte fick någon kontakt alls med honom. Vi var i två olika världar han och jag.

Idag var det programträning. Jag och stella red tillsammans och vi blev tillsagda att vara i ridhuset halv 5. Dock var dom som red innan oss inte klara förens närmre halv 6. Sen när det var vår tur så skulle stella rida galoppdelen först så det blev 20 minuter till i collectingring.
När jag tillslut fick komma in och rida så känndes det som om både han och jag hade tappat orken. Vi skulle rida Lb:1 galoppen men fick varken till fattnigarna, flytet i galoppen eller traven mellan fattningarna. Det känndes inte som att det var något som stämde.
Sen red Stella en stund och sen skulle jag rida igen. Då gjorde vi ått-volter i galopp med enkla byten på mitten. Eller det var inte riktigt ått-volter, utan mer förkortade medellinjer. Men det gick ändå helt okej. Red även några serpentiner, både med enkla byten över medellinjen och med mittenbågen i förvänd galopp.
Det blev iaf bättre på slutet så det får jag vara nöjd med.

I helgen är det ju globen så Dandy har landat i andra goda händer. Annie ska ta hand om prinsen till på måndag.


25/11 2009

Red Dandy för första gången sen förra söndagen idag.
Annie red först så att hon kunde känna så att han inte var hlt hemsk i munnen, hon kan ju känna det bättre än jag.
Iaf hon tyckte att han känndes bra i munnen så då fick jag hoppa upp.
Det är stor skillnad på honom sen tanden försvann. Man hade ju kunant tro att han skulle vara lite stel såhär efter att han stått en vecka men det var inte så farligt.
Red honom låg och rund i traven. Han gick faktiskt fram ganska bra också.
Inte alls lika hackigt som det kunde bli tidigare när han tappade bjudningen.

Förhoppnigsvis blir det träning för annie imorgon igen. Men det blir iaf programträning på fredag :) sen får han gå lite lugnt i helgen eftersom jag är på globen :)


24/11 2009

Fick ett sms tidigare idag där det stog att Dandy hade kolik. Gav mig iväg till stallet på en gång såklart.
Jennie och Ankan hade tagit väl hand om min Prins och gått med honom i 50 minuter innan jag kom. Han, som är världens matgladaste ponny, hade slutat äta och skita. Men han drack iaf. När jag kom så tog vi ut honom igen och så fick han springa lite på lina en stund. Han brukar ju bocka och skutta rätt rejält men då ville han knappt ens trava. Han fick trava lite i båda varven och så gick jag 20 minuter med honom. Sen fick han springa på lina en stund till och då vart det lite mer fart på honom. Han studsade faktiskt tre gånger då :) Gick med honom en stund till efter det.
När vi kom in igen så började han pilla lite i höet som låg kvar. Sen fick han linfrön, betfor och olja. har aldrig sett honom tycka något är så gott som han tyckte om det! Han surplade i sig allt på tre röda! Efter det mådde han prima och började äta bra och så :) Dock tog vi bort allt hö från honom. Det hade ju legat där ett bra tag så det var inte så fräscht.
Men nu mår han prima iaf! Han har ju stått en hel vecka så kan ju kanske vara därför magen inte fungerar riktigt som den ska. Sen äter han ju så väldigt mycket hö nu när han går ute med Dw. Dom delar ju på Dws hösäck hela dagarna.
Men imorgon ska annie hjälpa mig med honom om han mår bra. Jag har ju itne ridit honom sen tandläkaren var där förra måndagen så hon ska få rida först och se hur han är i munnen :)

Jag har iaf tur som har så många snälla, kunniga och pålitliga människor omkring mig som tar väl hand om min fina pålle!


älskling <3


23/11 2009

Annie har tagit hand om min prins idag. Hon skulle longera honom en stund så han fick springa va sig lite. Imorgon får jag ju rida igen och eftersom han har vilat en vecka så tror jag han behövde få springa va sig idag :)

22/11 2009

Sista vilodagen för Dandy idag. Ska bli skönt att få börja rida nu och se om det har blivit någon skillnad.
Gicki ridhuset idag och dandy studsade bara en gång. Sen fick han stå en stund i Iffes box. Han verkar gilla den boxen för såfort jag har mockat ur där så rullar han sig tre gånger ;)

Imorgon ska annie ta hand om Dandy. Han får ju gå på bett nu men hon ska longera honom på grimma ändå.

21/11 2009

Gick med Dandy vid lunch idag när det var tomt i ridhuset. Först var han helknäpp och gick inte ett helt varv utan att bocka. Sen lugnade han iaf ner sig ;)
På eftermiddagen kom annie så gick vi ut en sväng med Dandy och Dw. Vi gick bara runt galoppbanan och första havan var dom supersnälla (bortsett från ett litet skutt). Sen när vi kommer till den stora vattenpölen på baksidan så balla Dandy ut totalt! Helknäpp var han. Tack och lov att jag hade en kedja på honom iaf, annars hade han nog fortfarande sprungit runt med mig!
När vi tillslut kom in i ridhuset så tog annie dandy och lät honom springa på lina. Han bockade och for och var alldeles anfådd efter. Men lite energi blev han nog av med :)

Ska gå med honom imorgon också. Sen ska jag se om annie kan ta honom på måndag och sen på tisdag får jag börja rida igen :)
Tandläkaren kommer tillbaka till oss den 30/11 och då ska han bara kolla så att det sar bra ut i munnen på honom. Sen kommer kiropraktorn den 4/12 och känner igenom honom och sen är Dandy förhoppningsvis fit for fight :)


20/11 2009

Gick en sväng idag som vanligt.
Dandy var piggare idag iaf. Och när Catta kom in i ridhuset blev han väldigt pigg ;)


19/11 2009

Idag har faktiskt Dandy varit hos mig i 2 månader!
Vila idag så vi gick en sväng i ridhuset när Jennifer red cappi. Han var väldigt lugn idag, såg nästan lite hängig ut. Men jag tempade honom efteråt och ingen feber där inte.
Så imorgon blir det också en promenix i ridhuset. Måste dessvärre åka upp och göra det på morgonen eftersom jag går i skolan till 5 och sen ska jag jobba.

18/11 2009

Dandy vilar ju så det blev 40 minuters promenad i ridhuset. han var iaf mycket snällare idag än vad han var igår ;)
Det är ju lite knepigt när man har en lite smått galen häst (framförallt när man går med honom) som inte får ha bett i munnen. Jag får ju helt enkelt gå med honom i grimma, vilket känns lite smått riskabelt ibland ;)

filmer från Anna-träningen

Här kommer filmerna från helgens träningar!
upptäckte att film 2 och 3 blev samma men nu är det ändrat ;)

Lördag 14/11 2009
Träning för Anna Blomgren på Gömmargården.
Söndag 15/11 2009
Träning för Anna Blomgren på Vällingby
del 1 (travdelen)
Söndag 15/11 2009
Träning för Anna Blomgren på Vällingby
del 2 (galopp + lite trav)Vad tycker ni? :)

17/11 2009

Dandy vilar ju den här veckan så jag var bara uppe en sväng och tog hand om honom och gick lite i ridhuset.
Han går ju ute i stor hage nu på eftermiddagarna och den hagen han går i är ganska lerig. Om det är mörkt ute så kommer han nästan alltid när man ropar på honom. Men idag hade han absolut inge lust att göra det... just idag verkade han leva efter mottot : ska jag så ska du.
Så ja, jag fick helt enkelt knata in i den leriga hagen och gå och hämta dandy. Tur iaf att jag hade satt på mig jennifers gula gummistövlar :)
Gick med honom i ridhuset sen i 20 minuter och han var väldigt pigg.. Studsade ett par gånger också fast inte riktigt lika stora hopp som han brukar göra iaf :P
När vi kom in så fick han metacam och så tempade jag honom. Och idag var han faktiskt snäll när han skulle få metacamen.. han stog helt still, till skillnad från igår då han absolut inte ville ha något! ;)


16/11 2009

Tandläkarbesök stog högst upp på dagens schema.
Tandis kom redan vid 7 på morgonen så det blev en tidig morgon.
Eftersom jag skulle till skolan efteråt så fick han ta Dandy först. Så först blev Dandy lite drogad, helt groggy vart han ;)
Sen började Uffe ( tandläkaren) kolla munnen på honom och hittade den där lilla biten som hade gjort ont på honom. Den biten visade sig inte vara så liten utan ganska stor. inte konstigt att han haft ont och inte velat ta stöd!
Men nu är munnen iaf fixad! han ska stå på metacam ett par dygn och så ska han inte ha ett bett i munnen på en vecka så att allt får läka. Så vi bestämde oss för att låta honom vila. Han har gått ganska mycket nu så då passar det ganska bra nu. Det betyder ju också att det inte blir någon programträning på söndag. Men det kommer ju fler tillfällen till det så jag är med på Theo istället :)

Dessutom hände en lite kul grej idag. Dandys förrförra ägare ringde upp mamma idag efter att hon hittat mina filmer på youtube :) Dom prtatade lite om Dandy och det visade sig att han faktiskt är precis så som vi minsstänker! Väldigt kul att höra faktiskt! Dessutom frågade hon om vi hade hoppat något med honom. det har vi ju inte eftersom jag inte vågar riktigt än. Men hon sa det att man skulle inte hoppa honom under 1 meter för då flög man i backen :P
Men han ska förmodligen få löshoppas någon dag så vi får se vad han kan :D


15/11 2009

Träning för Anna idag igen fast hemma :)
Dandy var väldigt fin idag också! vilket egentligen var både bra och dåligt. Det hade egentligen varit bra om han hade dummat sig så vi hade kunnat få lite tips och så med vad vi skulle göra då. Men kanske har vi bråkat färdigt han och jag för den här gången :)
Gjorde ungefär samma saker som igår då jag faktiskt känner att det fortfarande är de grundläggande grejerna vi behöver öva på.
Började med lite skänkelvikningar i trav och gick sen över i öppna. Provade även på sluta också. Öppnor har vi testat några gånger tidigare på träning men inte sluta. Men det gick ganska bra faktiskt. Precis som i öppnorna har ju inte jag tekniken än.
Jobbade mycket i galopp idag också. Öka minska galoppen och kunna hålla ihop honom både i ökningar och minskningar. Han blir ju lätt lite stark när man trycker på.
Red även en del enkla byten, bl.a. en halv 10 m volt - enkelt byte - halv 10 m volt åt andra hållet (de som finns med i något fei program). Första gången blev inte så bra men andra gången blev bättre. Red även några serpentiner i galopp så att det blev förvänd i mittenbågen. Jag spänner mig lätt i den förvända men idag red jag faktiskt mycket bättre än tidigare :)
Red även lite ökningar sen också, både i trav och galopp. Anna sa ju igår att han ökar fint men det tar en halv diagonal innan han börjar öka på riktigt så han måste bli snabbare för skänkeln.
Idag blev ökningarna (framförallt trav) mycket bättre än igår. Han ökade dock inte direkt när jag bad honom men det kom mycket fortare än igår. Så det är verkligen något att jobba på, att han ska bli snabb för skänkeln!

Jag är verkligen jättenöjd med min vackra Prins! Han var verklige super! Och det har vekligen varit väldigt roligt att få chansen och träna för Anna. Hon jobbar ju till vardags i Danmark hos Andreas Helgestrand och utbildar och tävlar hästar osv. Så kunnig är hon iaf :)

Imorgon får ju Dandy tänderna fixade och sen hoppas vi att allt är bra med honom. Kiropraktorn ska komma cirkus 3 veckor efter att tandläkaren varit där och känna igenom honom igen (tror iaf det var 3 veckor :P ).
Kanske måste han vil/gå på bettlöst nu några dagar och sen hoppas vi att vi kan köra igång som vanligt igen :)

14/11 2009

Idag har vi varit på Gömmargården och tränat för Anna Blomgren.
Vi skrittade fram i mörkret utanför ridhuset innan vi fick komma in. Dandy lyssnade iaf ganska bra redan då.
Kom in i ridhuset och började trava honom lite. Han var mycket mer på än vad han varit sista tiden från början.
Iaf när annie hade ridit klart så skulle jag då rida. Först skulle jag bara rida precis som vanligt och sen började anna hjälpa mig. Fick rida lit eöppnor i traven och jobba på att han skulle komma in med framdelen och samtidigt trava på, framförallt till höger. Men det är ju int eså lätt för honom när jag själv inte kan ordentligt. Jag vet ju rent teoretiskt hur man gör men jag behöver få träna mycket mer på det för att det ska bli bra.
Sen jobbade vi väldigt mycket i galopp. Har ju inte haft någon jättebra känsla där senaste tiden, har lixom inte hittat något flyt. Men idag hittade vi flytet både till vänster och höger. Fick ta tillbaka honom och sen rida på lite, inte så att han ökade men lite mer framåt. Gjorde även en del enkla byten. Har inte riktigt fått bukt med dom tidigare men idag var det några avsaktningar som blev riktigt bra! Framförallt blev de bra till vänster, till höger var det lite vingligt. Fick ett litet tips att jag skulle rida öppna i skritten innan fattningen för att vara säker på att jag hade honom på plats.
Red även en del tempoväxlingar i galopp och fick träna på att verkligen trycka på honom. Ta tillbaka går relativt enkelt men att trycka på riktigt ordentligt utan att han blir lång och stark är desto svårare! Men tillslut fick vi en ökning på en långsida som blev väldigt bra! :)
Red också tempoväxlingar i traven. Vi har tappat lite flytet i ökningarna på sista tiden, och så även idag i början. Men när vi gjort några ökningar på långsidor och diagonaler så blev dom bra. Han måste bara svara lite snabbare på skänkeln.
I slutet blev han lite trött och tappade bjudning och började glappa lite men han var ändå fin.

Det var väldigt roligt att rida för anna idag! Jag har ju aldrig ridit för någon utanför ridskolan tidigare så det var kul.
Jag är väldigt nöjd med Dandy också! Med tanke på hur hemsk han har varit i två dagar.. :P Men jag tror att han gillar det där att få komma iväg. Lite omväxling i tillvaron :)
Förhoppningsvis så kommer han att vara såhär även när vi åker ut och tävlar framåt våren.

Imorgon kommer Anna ut till oss på morgonen. Eftersom det är hemma och han säkert ar lite trött så hoppas vi nästan att han ska vara sådär jobbig som han var torsdag/fredag för att vi ska kunna få lite tips och hjälp vad vi ska göra då :) Det är ju framförallt i dom lägena som jag behöver hjälp ;)

Filmerna kommer imorgon eftersom jag inte orkar ladda upp dom nu :)


13/11 2009

Gick inte nå bra alls idag.. men det var ju faktiskt fredagen den trettonde ;)
Iaf, först red annie och sen fick jag rida. I början var han framåt men sen plötsligt dog han och allt försvann. känndes som att det inte riktigt spelade någon roll vad jag gjorde, det gick ändå inte.
Jag vet egentligen inte vad det var som hände, men dåligt vart det iaf, framförallt till vänster. Men det klart att det int eär så lätt för plutten när jag iprncip hänger till höger.. när man sitter så mkt på högersidan att man knappt når ner till stigbygeln, då är det definitivt dags att göra något åt det hela! Jag måste verkligen bli mer liksidig själv och stärka vänstersidan.

Egentligen gick det nog bättre än igår. Men idag tappade jag nog mer tålamodet än vad jag gjorde igår. Jag vet inte varför det inte känndes bättre idag även fast jag vet att det var bättre. men men.
Det kan ju faktiskt int egå bra jämt! och som annie sa igår: tänk nu på hur länge du har haft honom och kom ihåg hur mycket som faktiskt har hänt med er.

Det kan inte gå bra jämt, så enkelt är det bara. Det är bara jag som måste inse det och lära mig ta lite motgångar. Bra och dåliga perioder, man kan inte gör amer än man klarar av. Dags att få in det här, annars kommer vi aldrig komma någonstans!
Utan motgångar kommer inga framgångar
Så sant som det är sagt!

12/11 2009

Oj vad svårt det var idag!
Red för annie och Dandy hade inte alls någon lust att arbeta idag. Antagligen lite träningsvärk då han gått bra den här veckan.
Började i skritt och då var det ändå helt okej. Jag kom på hur jag skulle få honom att svara bättre vid halter och igångsättningar. Sen skulle jag rida lite skänkelvikning i skritt. Fytusan vad svårt det var. Eftersom han inte vill ta stöd i vänster så lägger han bara huvudet på sned när jag ska ställa vänster och flytta undan. Sen går han i sidled med ytter fram också eftersom jag inte hittar yttersidan när han helt släpper där. det var lättare undan höger men långt ifrån enkelt.
Eftersom det var så svårt i skritten så jobbade vi mycket med den men red i trav korta sträckor för att få igång honom lite. I traven bjöd han inte för 5 öre. Det slutade med att annie hämtade långpisken.. Hon rörde ju självklart aldig vid honom utan viftade bara lite lätt med den en bit ifrån. Men då fick jag iaf lite fart och därifrån är det lättare att få bjudning. Red även lite skänkelvikningar i trav och vi hittade ett litet knep som gjorde det hela lite enklare iaf undan vänster.
Inte vår dag idag riktigt. Men imorgon ska jag rida för annie igen fast väldigt lugnt, bara jogga honom lite. Dessutom ska hon hjälpa mig att rida honom imorgon :)


11/11 2009

Tränig för annie imorse.
I början i traven så var han väldigt fin. Sänkte sig och man fick lite känslan av att han drog framåt. Det är kanske inte den känslan man vill ha men på honom vill man det eftersom han gärna höjer nacken och sänker ryggen. När han då kommer i en lägre form och tar stöd där framme så kommer ryggen upp mycket bättre. Så då får han gärna gå och "dra" sålänge han gör det neråt framåt och tar stöd så att vi sedan kan jobba upp det.
Sen vart det lite svårt. Han böjade spänna sig och glappet kom och då går han och "kniper" lite. Han gick inte fram ordentligt men däremot flyttade han sig ganska bra sidvärds.
I galoppen blev han väldigt bra i höger. Vi övade mest på att jag skulle rida i galoppen och inte luta mig framåt och släppa allt. Sen övad evi även lite på förvänd galopp. Jag har väldigt lätt för att börja spänna mig och sluta rida i den förvända så idag skulle jag bara fortsätta rida. Jag kännde faktiskt att jag hade kontroll över galoppen och kunde öka och minska och ändå behålla flytet som jag ahr väldigt lätt för att tappa.
Vänstergaloppen är svårare så vi tar det för vad det är. men det känndes ändå helt okej där trots allt. Där är det ännu lit esvårare att hitta flytet tycker jag och då börjar jag rida dåligt.

Nu är det iaf bokat att tandläkaren kommer på måndag morgon. Känns skönt att äntligen få ordning på allt det där!
Sen blir det träning för Anna Blomgren både lördag och söndag! Ska bli väldigt roligt men samtidigt lite nervöst :P Jag har ju aldrig ridit för någon så utanför ridskolan. Men det blir nog bra :)


11/11 2009

Tränig för annie imorse.
I början i traven så var han väldigt fin. Sänkte sig och man fick lite känslan av att han drog framåt. Det är kanske inte den känslan man vill ha men på honom vill man det eftersom han gärna höjer nacken och sänker ryggen. När han då kommer i en lägre form och tar stöd där framme så kommer ryggen upp mycket bättre. Så då får han gärna gå och "dra" sålänge han gör det neråt framåt och tar stöd så att vi sedan kan jobba upp det.
Sen vart det lite svårt. Han böjade spänna sig och glappet kom och då går han och "kniper" lite. Han gick inte fram ordentligt men däremot flyttade han sig ganska bra sidvärds.
I galoppen blev han väldigt bra i höger. Vi övade mest på att jag skulle rida i galoppen och inte luta mig framåt och släppa allt. Sen övad evi även lite på förvänd galopp. Jag har väldigt lätt för att börja spänna mig och sluta rida i den förvända så idag skulle jag bara fortsätta rida. Jag kännde faktiskt att jag hade kontroll över galoppen och kunde öka och minska och ändå behålla flytet som jag ahr väldigt lätt för att tappa.
Vänstergaloppen är svårare så vi tar det för vad det är. men det känndes ändå helt okej där trots allt. Där är det ännu lit esvårare att hitta flytet tycker jag och då börjar jag rida dåligt.

Nu är det iaf bokat att tandläkaren kommer på måndag morgon. Känns skönt att äntligen få ordning på allt det där!
Sen blir det träning för Anna Blomgren både lördag och söndag! Ska bli väldigt roligt men samtidigt lite nervöst :P Jag har ju aldrig ridit för någon så utanför ridskolan. Men det blir nog bra :)


10/11 2009

Idag har jag bara joggat Dandy lite lugnt. Han var väldigt lugn så jag tror han är lite trött från igår. Så vi joggade inte särskilt länge. Blev lite skrittjobb istället så att han fick röra lite på påkarna :)
Men han sökte sig ändå framåt neråt. Inte riktigt lika mycket som i fredags men ändå lite :)

Imorgon bitti blir det träning för annie som gäller! :)

9/11 2009

Idag har annie tagit hand om min lilla Prins.
Hon longerade honom och han hade varit lika vild som sist. galopperat runt runt runt och bockat och hållt på i 10 minuter i varje varv! Jag förstår inte vad den ponnyn får all sin energi ifrån...

Imorgon ska vi bara jogga lite lätt. Sen blir det träning för annie onsdag och torsdag och sen ska han joggas på fredag. Sen på lördag så ska vi till Gömmargården och träna för Anna Blomgren! Eventuellt så ska vi till Nytorp på söndag och träna för henne också. Men vi får se hur det blir. Eftersom tanden inte är borta ännu så kan vi ju inte prestera 100% och då känns det kanske mer värt att ta det båda dagarna nästa gång hon kommer. men men, vi får se hur det blir :)

8/11 2009

Dandy har fått vila idag också.
Skrittade ut med Jennifer och Cappi. Hästarna var väldigt lugna så vi tog den halvlånga rundan (över ängen och sen upp så man kommer tillbaka vid ridhuset).
Men eftersom han hade vilat igår också och jag inte visste hur han skulle vara idag så åkte ihållningremmen på ;)


7/11 2009

Idag har Dandy fått vila. Eftersom han inte kan gå hela dagen i hagen på helgen så skrittade jag honom en sväng. Först skrittade vi runt galoppbanan med Jennifer och Cappi och sen i ridhuset i 40 minuter.
Han ska få vila imorgon också men då ska jag och Jennifer skritta ut, förhoppningsvis den långa rundan om hästarna är snälla ;)
Sen på måndag ska annie ta hand om min Prins. Antingen så rider hon honom eller så longerar hon :)

6/11 2009

Red Dandy för annie imorse.
Skrittade ju ut en sväng först som vanligt men annie hade inte kommit än när vi kom tillbaka. Så då blev det lite skrittjobb på vägen vid hagarna. Mycket halter och bakdelsvändningar. Dessutom tränade vi på att gå i vattenpölar! :P Det fanns en vattenpöl som inte var riktigt lika läskig som dom andra, den kunnde vi faktiskt tillslut stå still i! woho! :P

När annie kom så fick hon rida lite på honom. Han sänkte sig och sökte stöd väldigt bra idag och skrittade dessutom på redan från början. För mig är et väldigt bra att annie kan rida  honom innan mig. Då behöverinte jag kämpa så mycket för att få igång honom utan kan hitta känslan direkt. Då blir det ju lättare att hitta känslan även när jag rider själv. Nu vet  jag ju hur det ska kännas och så blir det ju lättare att hitta den sen ;)

När annie ridit en stund så fick jag rida. Jobbade mycket i skritt, att han skulle söka sig framåt nedåt och fortsätta bjuda. I traven så kunnde jag sänka honom mycket mer än vad jag kunnat tidigare. Även om jag inte får honom så som annie får honom så sänker han sig ändå. Red även lite skänkelvikningar idag också. Han kan ju, det är en sak som är säker. Det är bara jag som inte kan. Jag har så fruktansvärt svårt för att rida skänkelvikning. Seplar ingen roll vem jag sitter på, det går bara inte. Jag vike rmig så mycket i innersidan så allt blir helt fel och hästen fattar ingenting. Absolut något som jag måste träna på nu i vinter!

Jobbade mycket i galopp idag också. Han skulle sänka sig där också och jag skulle kunna rida på utan att han blev hög i nacken. Tappad elite yttersida då och då men plockade jag bara upp den så blev det bra igen. Red dock bara i höger galopp eftersom vi tycker att vänster är svårare, och när han är så bra till höger så känns det dumt att börja bråka i vänster. Vi brukar ganska ofta börja i vänster eftersom det är svårare där. Då kan vi avsluta med den lättare galoppen :)

Jag är iaf väldigt nöjd med dagens ridpass! Jag kunnde slappna av mer än vad jag någonsin kunnat göra förut på Dandy. jag spänner benen då och då men nu kommer jag på mig själv med det och slappnar av istället.jag är redan rädd för vad som kommer hända i höst..
Har vi så mycket otur vi kan så vet jag inte hur jag ska hinna med dig min vackra springare <3


5/11 2009

Annie red på Dandy idag eftersom jag fortfarande inte är helt frisk.
Hon red honom på eftermiddagen så jag gjorde iordning honom åt henne och skrittade fram. Gick med honom då i 25 minuter.
Hon red honom inte särskilt länge, 20 minuter ungefär. Mycket galopparbete och sidväsrts i trav. Han var riktigt fin faktiskt och det såg ut som att han var relativt loss. Mot slutet sökte han sig framåt nedåt, prcis så som vi vill ha honom. Man ska nästan få känslan av att han drar neråt. Inte riktigt så kanske, men ni fattar ;)

Han är så fin min lilla Prins! och när allt kommer på plats så kommer det bli toppen!!  


Säbys Dandy

Jag fick ett önskemål om att göra en presentation av Dandy.

Säbys Dandy är en New Forest ponny som är född 1995. Han är ca 146 cm i mankhöjd (D-ponny).
Tråkigt brun men med världens utstrålning!
Han har med tidigare ryttare gått upp till nationell Fei dressyr och hade 2008 ett Sm-kval.

När vi letade häst så hjälpte annie till mycket och det var även hon som hittade Dandy åt oss. Den fredagkvällen hon ringde och sa att hon hittat Dandy så var jag minst sagt ganska uppgiven. Hästen som jag hade hoppats på innan visade sig vara en riktig flopp.
Vi åkte iaf och tittade på Dandy samma helg och jag föll för denna underbart vackra lilla häst vid första ögonkastet. Efter provridningen så visste jag precis vad jag ville; Det var Dandy eller ingen!

Den 19 september kom min vackra springare till mig.
Han har väldigt lätt för att anpassa sig till nya ställen och miljöer, vilket var väldigt skönt då ridskolan är en ganska rörig miljö.

Jag tränar Dandy för annie ett par dagar i veckan. Annie rider även honom när det blir för svårt för mig.
Han är ju tänkt att vara min läromästare. Han kan ju allt, det är bara jag som inte kan.

Jag har aldrig fäst mig så snabbt vi en häst som jag fäst mig vid Dandy! Han har en helt underbar personlighet. Han är väldigt busig men det finns absolut inget ont i honom! Och sötare häst, de får man leta länge efter!
Jag har ju bara två år på mig innan jag faller för ålderssträcket.
Så jag hoppas att vi ska få två roliga år tillsammans och jag fasar redan för den dagen då jag måste lämna min prins ifrån mig! <3

  
  

        


4/11 2009

Trots att jag ännu inte är helt frisk så red jag imorse.
Dandy känndes helt okej till höger men  till vänster hade vi samma problem som för ca 2 veckor sen - han vill inte ta det minsta stöd på ytter. Han var ju så ett tag men nu har jag inte kännt av det på länge utan tyckt att han tagit ganska bra stöd där. men idag var vi alltså tillbaka i "gamla" banor. så gamla som dom nu kan bli när man haft hästen i 1,5 månad ;)

Men vi insåg att både jag och sadeln hänger åt höger. Jag har alltid suttit mer eller mindre på högersidan. När jag började rida på stor häst blev det lite tydligare. Dandy skjuter dessutom över mig till höger och ist för att sätta mig till vänster så viker jag mig i vänstersidan för att "kompensera" det lite.
Sadeln ligger också till höger så den ska vi försöka kolla upp så snart som möjligt. Kan ju vara så att det endast beror på mig men är det något med sadeln så ska den genast fixas!

Allt det där med stödet i höger har ju förmodligen med den onda tanden att göra. Hur mycket vi än jobbar så kan det inte bli 100% bra förens den är borta. Och tandläkaren är tydligen inte den lättaste att få tag på...
"Med god ridning redan nu kommer det gå lättare när tanden är ute och han är fit for fight"
Så nu jäklar blir det sitsträning i vinter! Jag MÅSTE lära mig att sitta rakt!

Eftersom vi inte red så hårt idag så ska jag rida för annie imorgon igen. Dock tror jag att hon får rida för jag mår inte särskilt bra. Fast jag vill ju se så förhoppningsvis kan hon göra det på em :)visst är han bra vacker min fina lilla Prins <3


3/11 2009

Eftersom jag fortfarande är sjuk så tog annie hand om min lilla prins idag.
hon hade longerat honom inspänd och första 10 minutrarna hade han varit fullständigt galen. Han hade skenat och bockat som en liten dåre.
Men sen hade han blivit superfin! Framförallt i galoppen hade han blivit jätterund och arbetat riktigt bra!

Jag har tur som har så snälla och duktiga människor omkring mig som erbjuder sig att ta hand om min vackra pålle när jag inte kan!


filmer från gömmargården och vällingby

Här är filmerna från höstlovets tävlingar!

Vällingby, Lb:1


vällingby, Lc:1Gömmargården, Lc:1


2/11 2009

Jag är sjuk idag så Stella tar han om snyggingen. Hon ska skritta honom en sväng.
Får se om jag är frisk imorgon. Isf ska jag jogga honom lite då. Annars får Stella göra det :)

1/11 2009

Eftersom det var storhäst tävlingar hos oss idag så fick Dandy lite välförtjänt vila. Han gick ut i hagen redan på morgonen och fick stanna där hela dagen :)

31/10 2009 Vällingby

Tävling på hemma på Vällingby idag!
Var superladdad verkligen.
På framridningen så känndes han helt okej. Inte kanon men inte dålig. Det blev mycket bättre framåt slutet då gick han faktiskt fram bra.
Skrittade honom en stund på stallplan och då lyssnade han väldigt bra framåt. Tror han var lite taggad då ;)
Skrittade även halva tiden i collectingring. När jag började rida igen i cr så var det katastrof dåligt verkligen! men det blev iaf bättre innan jag gick in på banan.
Inne på banan blevhan lite seg. Tog inte skänkeln ordentligt men han gick ändå på.
Det jag var mest orolig för var att han skulle stanna så som han gjort på de förra programmen. Eller alltså, han stannar inte men han bromsar upp sig och sen i skruttövergången i första serpentinen så kommer vi inte igång igen. Men skrittövergångarna blev faktiskt bra idag. resten är jag faktiskt också nöjd med! Ingenting som känndes dåligt faktiskt, förutom att han som vanligt tror att det är halt vid x :P Dock blev det en liten miss efter första galoppen. När jag saktar av till trav så brukar jag bromsa upp honom alldeles för mycket och glömma bort skänkeln. Men den här gången kom jag på skänkeln och dandy som var lite på hugget fattar istället ny galopp :P så där fick vi ett avdrag på två poäng.
Fick iaf 68,52% och en andraplacering! 2 ynka poäng ifrån ettan och hade vi inte haft den där missen i galoppen så hade vi vunnit! Lite surt sådär.. men men. Jag är ändå jättenöjd verkligen! Han skötte sig hela tiden och gjorde iprincip ingenting som han inte skulle!

Till andra klassen red jag inte fram så jättelänge för att han inte skulle bli allt för trött.
Han känndes mycket mer framåt i den här klassen.
Blev dock lite ojämn energi i serpentinerna men han tappade den aldrig helt som han har en tendens att göra ibland. I galoppen däremot blev han lite väl på.. Eller första volten känndes bra och det blev ett bra flyt genom hörnen. Sen när vi kommer in på diagonalen så håller jag honom lite rak i vänstersidan och då byter han galopp och tar chansen och sticker. Första kör han bara ett litet skutt med rumpan men sen flyger han iväg! Jag trodde verkligen att jag skulle flyga i backen men jag höll mig kvar! Dock stannade han först när vi kom ner till staketet så hela diagonalen och även kortsidan var ju förstörd. Men efter den lilla urladdningen så känndes han jättefin! Bra energi framförallt.
Men just dom där bocksprången drog ner jättemycket! Dessutom hakade domaren upp dig på dom under resten av programmet. Så vi fick totalt 60,69% vilket jag faktiskt tyckte var snålt :P ("men hon hade väl hunnit bli bakis till d-ponny klassen" ;) )

Jag är ändå jättenöjd med vår tävlingsdebut! Nu ska vi trimma i vinter och sen ta oss ut på tävlingsbanorna på riktigt i vår!  


prisutdelningen
Fia (klarbrandt) tyckte iaf att det var en väldigt fin ponny :)


RSS 2.0