30/10 2009

Idag red jag Dandy tillsammsn med de andra ponnyryttarna som ska tävla imorgon.
Först red annie en stund och sen hoppade jag upp. Red mycket i skritt idag. Halter, skänkelvikningar osv.
I början i traven känndes det inte alls bra. Jag glappade på tygeln och drog upp benen. men sen när annie hjälpte mig lite så vart han kanonfin verkligen! har inte fått en så bra känsla som jag fick idag på länge. Han gick fram utan att jag behövde driva så hemskt mycket och han känndes väldigt mjuk.
red totalt i en timme varav 40 minuter var skritt på långa tyglar ;)
så särskilt hårt var det inte idag iaf.
Nu jävlar ska han banne mej sköta sig imorgon!
Är supertaggad verkligen!
Ett litet minus är ju bara att jag måste vara i stallet kl 5 på morgonen eftersom jag ska rida theo kl 6.. ;) men men that´s life ;)

Här kommer en liten bild på min fina lilla pluttis :)visst är han världens sötaste ? :)
förresten så har ni blivit urusla på att kommentera :)


29/10 2009 Gömmargården

Idag var det ju då tävling på Gömmargården.
På framridningen var dandy ganska fin. Han gick fram bra och jag kunndeställa både till höger och vänster. Det var faktiskt lättare att ställa till vänster idag. Jag har mycket lättare att ställa till höger eftersom jag har så svart att rida med höger som ytter.

Själva programmet gick helt okej. Mycket bättre än förra gången men det är ändå små skitsaker som brister. Delvis beror det ju på att vi inte känner varandra till fullo och sen beror mycket på brister hos mig.
Det blev en miss i första diagonalen där det bara är arbetstrav. Han blev stark och ville iväg i mellantrav. Jag höll in honom så gott jag kunnde.
Sen gjorde vi samma fel som på programträningen i serpentinen. När man ska fram i trav igen efter första övergången så vill han inte komma igång. Då börjar jag klämma och då har han ännu mindre lust ;) men den här gången kom vi faktiskt igång igen efter halva mittenbågen ( förra gången kom vi igång efter andra skritten :P ).
I övrigt är jag nöjd med programmet.
Totalt blev det 65,55% och en femteplacering. Alla klasser och kategorier var ju ihopslagna så det var allt från b-ponnyer till häst och Lc till Msv.
Så vi var faktiskt totalt bästa ponnyekipaget också.

Imorgon ska jag rida för annie. förhoppningsvis behöver vi inte jobba honom så jättehårt.
Sen är det knoppning och fixning som gälelr inför lördagen.
Är ganska taggad faktiskt! Ska bli riktigt roligt! :)

tänkte faktiskt försöka ladda upp lite bilder från idag också. Vi får se om jag orkar. Annars blir det en bildbomd efter helgen ;) 

28/10 2009

Idag red jag Dandy för annie igen.
Hon red först och sen skulle jag rida. Han var riktigt jobbig när annie red honom men efter ett par minuter släppte det.
Sen när jag hoppade upp var han kalasfin! Gick fram ordentligt och var ganska mjuk. Red igenom lite programdelar och så och han var riktigt duktig.
red jättekort idag eftersom han var så fin så det känndes bara dumt om han skulle bli trött och så. Så vi skrittade ut en sväng istället.

Nu står Dandy knoppad och klar. Eller inte riktigt, men snart så. Alla saker är smörjda och packade. Så nu ska jag snart åka tillbaka till stallet och badas svansen och benen. Eftersom han är ute i hagen hela eftermiddagen+kvällen så får jag åka tillbaka :)


27/10 2009

Red för annie idag igen.
Hon red på dandy en sväng först. Många olika anledningar som jag inte orkar skriva.
Men när jag satt upp sen så gick han iaf fram mycket bättre. Efter en liten stund la han av och för att jag skulle låta bli att börja klämma och istället slappna av med benen så fick annie driva åt mig. Hon stog med långpisken på mitten. var aldrig i närheten av honom med den men den fanns där och då fick jag lite gratis fart. Mycket lättare att få bjudning ur det läget.
Mot slutet blev både jag och dandy trötta och tapade lite fokus. men jag är ändå nöjd. Förhoppningsvis kan vi använda oss mycket av det vi tog igenom idag imorgon.

Träning för annie igen imorgon. förhoppningsvis behöver vi inte jobba honom lika hårt då ;)

26/10 2009

Red för annie idag.
Han tog inte skänkeln för 5 öre så då satte annie på mig långpiggarna.
Jag var livrädd för att öht nudda honom med dom på. Men när jag väl vågade gå på honom så tog han skänkeln riktigt bra. Mot slutet behövde jag bara nudda honom med vaderna så kom han fram i trav.
Dock blev det svårt idag eftersom han hela tiden vill skjuta ut bogen till höger i vänstervarv. Men jag har ju så himlaa svårt att rida med höger som ytter. Det går lixom bara inte. Sen gör det ju inte saken bättre att jag lutar mig till sänster och skjuter över vikten till höger.
Men men, vi (jag) kämpar på.

Imorgon blir det träning igen. Får hoppas han är lika hajj på skänklarna då :)

25/10 2009

Programträning idag då.
Alla hade 20 minuter var på sig att rida programmet, få lite tips och hjälp och sen rida programmet igen.
Dandy känndes sådär på framridningen, inte toppen men inte katastrof.
Väl inne på banan la han av, tappade all bjudning och fick en alldeles för hastig takt istället. Efter första skrittövergången i serpentinen så ville han inte alls gå fram och då började jag klämma.
efter programmet sa pernilla (domaren) att jag skulle länga mina stigläder så att jag kunnde släppa ner skänklarna ordentligt. Dessutom måste jag slappna av och inte driva så himla mycket. Måste också dra bak min högra axel och ställa tydligare.
När jag skulle gör aom programmet så stannade han vid domaren. Då blev Pernilla arg och slog i väggen och klappade med händerna för att han skulle reagera lite. Dock reagerade han lite för mkt och drog iväg i en serie bocksprång! Och här var det minsann inga mesiga bocksprång! Ska det va så ska det va ordentligt..
Det värsta var att han gjorde ett språng, sen drog han i galopp något steg, sen ett till bocksprång osv. Så jag trodde ju hela tiden att han skulle stanna. Men icke. Fast jag höll mig kvar ganska länge iaf! :D
Landade dock på högersidan av ryggen och fick ont i skulderbladen och i hela högra sidan. Oskönt..
Fast det var synd att inte ljudet kom med på filmen när jag förde över den till datorn... Det låter ganska roligt när Mamma sitter och säger "oh jävlar", Pernilla sitter och skriker " håll i dig och upp med huvudet" och berit skriker som en man! hahahahah :D


Efter avramlingen så fick Sandra rida Rodnesse så fick jag rida igen efter henne. Jag vågade inte rida på så mycket då för jag ville helst inte dö ;) . Men då vart allt mycket bättre! Han lyssnade väldigt mycket bättre och gick fram utan att bli hastig.
Jag tror att det är så att jag gör mer än vad jag behöver och då blir det lite kalabalik.

Så nu tyckte annie att jag skulle rida på ordentligt den här veckan så han inte gör sådär för att han är överpigg. Vi åker ju till Görmmargården på torsdag och så är det tävling hemma på lördag. Så måndag, tisdag, onsdag blir det träning för annie. sen får vi se hur han är på fredag men förmodligen blir det rida för annie fast lite lugnare :)


Första programmetRodeon

andra programmet


24/10 2009

Skrittade ut med Jennifer och Hannah idag. Dandy var pigg men väldigt snäll. Studsade till en gång nere på ängen bara annars var han superlugn.

Imorgon är det programträning som gäller. Ska rida Lc:1 eftersom jag tror att det programmet är svårare än Lb:1 på Dandy. Ska även rida det på gömmargården på torsdag.
I veckan ska jag och jennifer även rida ut en sväng. Eller ja, vi börjar med att hålla oss på galoppbanan :P Men då ska vi även försöka få någon att fota :) Så har du inget för dig är du varmt välkommen att hjälpa oss! Förmodligen blir det på tisdag ;)

23/10 2009

Red för annie imorse igen. Han var mycket piggare idag men vi körde ändå lite lugnt. Mest lösgörande arbete osv.
I början var han lite småseg och tog inte riktigt skänkeln och blev sådär "hackig" som han kan bli när han inte går fram ordentligt. Men efter en hel del tempoväxlingar så blev han faktiskt ganska bra! Det ändå är att jag är lite rädd för att ta för mycket i honom. Men som a sa: Du gör honom en tjänst genom att säga åt honom en gång på skarpen! Efter det så går han och arbetar rätt. Får han gå och bara lalla så belastar det helt fel osv.

Så ja, jag är nöjd med dagen. Nu får vi se hur han sköter sig på söndag. Har träningstid 17.40 - 18.00.
Men imorgon blir det en skrittur med Jennifer i skogen :)
Dessutom ska jag försöka få lite bilder på skönheten i helgen ;)

22/10 2009

Det blev till att rida Dandy för annie idag igen. Även om han inte har gått specillet hårt så har han gått mer än vanligt den häsr veckan så idag känndes han väldigt matt och hade inte riktigt den där glöden som han vanligtvis har. Så jag red i ca 10 minuter innan vi kom fram till att det var bättre att rida ut en sväng så han fick göra något roligt.
Så först skrittade jag ut en bit. Skrittade bort till träningsplatsen och sen tillbaka. Sen travade jag ett varv på galoppbanan och gud vilken trav han hade då! Men när vi kommer till vattenpölarna vid hinderstöden på baksidan av galoppbanan så tvärnitar han och går vid sidan av pölen... Vid nästa pöl var jag lite mer berädd så jag driver på honom ordentligt och då tar han ett litet skutt åt sidan och går brevid pölen.. Bli blöt om benen och smutsa ner lindorna - nej tack säger Dandy!
Sen så gick jag en sväng upp i skogen. När jag skrittade Joy i skogen så gick hon hela tiden och tittade på marken och hade full koll på vart hon satte fötterna. Dandy däremot tyckte det var mycket roligare att titta upp i himlen eller på allt annat kul som hände. Så det där med att hålla koll på fötterna - inte riktigt hans grej. benen är precis överallt och helt plötsligt så snubblar han över en rot eller går rätt på ett fällt träd osv... han är inte så klok alltid min lilla sötnos! Men snacka om att vara dressyrtönt ut i tåspetsarna! Det är ju tur iaf att han är så söt! ;)

Vi ska se hur han är imorgon. är han piggare så blir det lite lugn träning för annie och annars så tar vi oss ut i skogen igen. på lördag ska jag skritta ut med Jennifer och sen på söndag är det programträning.


21/10 2009

Red Dandy för annie idag igen.
Började själv och det är fan galet. Hon behöver bara komma in i ridhuset så börjar jag plötsligt rida så himla mycket bättre! Ett ord och allt är toppen. Inte riktigt kanske men ni fattar grejen?

I början var han iaf inte alls med på noterna. Så efter en stund så hoppade annie upp och red några varv. Efter det vart han super! Det är ju bara jag som måste hitta den där känslan nu. Han kan, det vet vi. Nu ska bara jag lära mig att rida.
Men det är så fruktansvärt svårt bara. iom det han har i munnen så blir jag så orolig att jag tar för mycket i honom. Då kommer jag hela tiden på mig själv och släpper för mycket istället.
Men tandläkaren ska förhoppningsvis komma efter tävlingarna så då får vi hoppas att allt blir bra!!

Eventuellt blir det träning för annie imorgon igen, dock ganska lugnt. Det beror lite på om dom ska åka med Frida till tandis. Isf får han vila imorgon och sen blir det rida för annie på fredag istället. Sen blir det vila på lördag och programträning på söndag. :)


20/10 2009

Det var inte riktigt lika "lätt" att rida Dandy idag. Igår var det enkelt att rida men idag fanns det lite mer motstånd. Fick jobba väldigt mycket med lösgörande arbete men när vi väl kom igenom det så blev han väldigt fin och travade på bra! Galoppen blev också bra idag.
Skrittade ut efter att jag ridit och vi träffade på en gigantisk hund (i koppel). Dandy tyckte förståss att den var jätteläskig så han tvärvände och vi tog baksidan av galoppbanan på en halv sekund!

a: Vad gjorde hunden då? kom den springande mot er?
k: nej, den gick kopplad på elljusspåret... -.-
a: jaha, ja man vet aldrig med stora hundar!


Imorgon är det träning för annie igen på morgonen. Ska förmodligen rida på torsdag också och sen får han vila fredag och lördag och sen är det progrmträning på söndag.finaste <3


19/10 2009

Åh vad fin min lilla Springare var idag!
Skrittade fram ute i leran först och red sen för annie i ridhuset.
Kunde sänka honom och få en relativt rund och låg form redan från början. Travade fram och han tog skänkeln och fortsatte i en låg form. Han släppte lite stundtals men det var mkt lättare att få tillbaka honom nu iaf. Han är ju en liten latmask som hällre springer fort än arbetar ordentligt så stundtals så fick han en alldeles för snabb takt men för det mesta så gick han ganska lugnt.
Galoppen känndes också riktigt bra idag. Har ju ridit honom i en låg och rund form där också och stått upp och bara ridit på. Började så idag också men satte mig sedan ner och han fortsatte faktiskt nästan i precis samma form. Spännde till några gånger men inte alls så mycket!
Han gjorde dessutom en fin öppna i högergaloppen! Det är ju högeröppnorna som varit svåra nu.
Men det känns verkligen som vi börjar få bukt med alla problem som uppstod i början. Nu när vi vet hur vi behöver rida honom så har allt gått så mycket bättre!

Red inte särskilt länge idag heller, 40 minuter ungefär så imorgon blir det träning för annie igen!
Dessutom ska han få nya skor imorgon, han och Bitchen ;)

Nu har även startlistorna till hemmatävlingen kommit. Startar typ i mitten av Lc:n och först i Lb:n på Dandy (Theo stratar ganska långt ner i båda sina klasser på söndagen).
Sen ska vi ju även till gömmargården på träningstävling på torsdagen innan (29/10). Vet inte vilket program det blir. Men då ska Plutten få åka stor buss och grejer! Undrar om han gjort det tidigare? ;)
Förhoppningsvis så blir det även programträning på honom på söndag. Har itne fått veta än men jag hoppas det :)Finast av dom alla <3


18/10 2009

Eftersom jag inte fick tag på varken Jennifer eller Hannah igår så blev det ingen skrittur på morgonen. Istället så skrittade jag i ridhuset medans Jennifer red vid 12.
Dandy var ganska pigg idag. Han brukar vara mycket segare inne än ute men idag knatade han på riktigt ordentligt.

Imorgon får antagligen kamern följa med till stallet så jag kan få lite bilder på min vackra springare! Har ju nästan inga ännu ;)

17/10 2009

Idag har Dandy fått vila så jag skrittade honom bara 40 minuter. Eftersom det spöregnade och jag inte hade någon som ville skritta ut med mig så fick jag skritta i ridhuset.
Pratade även med annie idag. han hade varit jättefin igår! och hon hade flera vittnen på det också ;) bl.a en (som jag inte kommer ihåg vem det var :P) som undrade om det verkligen var en ponny :)

Imorgon ska jag försöka få med mig Mini (hannah) ut på en tur i skogen. Dock måste vi rida innan kl 9 då eftersom dom ska börja bygga hindrena till terränghoppningen då :)

16/10 2009

Idag har Annie ridit på Dandy.
Hann aldrig prata med henne i stallet och eftersom hon vägrar svara så vet jag inte hur det gick ;)
Men Stella sa att han hade varit duktig och gjort väldigt fina travökningar iaf :)


15/10 2009

Idag red jag Dandy vid 4-tiden. Blev lite stessigt eftersom jag var sen till stallet och annie skulle ha lektion kl 5. Men vi hann och han var duktig :)
Började precis som igpr med att värma honom i galopp. Sänka och lösgöra.
Sen i traven så blev han faktiskt ganska bra. Gick mycket fortare än igår att få honom dit vi ville. Red varken särskilt länge eller hårt.

Skulle ha ridit för annie igen imorgon bitti men hon kunnde inte komma förens framåt 9 och jag börjar ju skolan kl 10 så då blir det lite ont om tid. Och eftersom jag slutar 20 i 5 och sen börjar jobba kvart i 5 (eller ja, brukar inte komma förens runt 5) så hinner jag inte rida efter. Då kom annie med den smarta idén att hon kunnde ta honom imorgon.
Det är ju det som är så skönt med att hon inte är särskilt stor. Även om det funkar jättebra när hon hjälper mig så blir det en helt annan sak när hon rider honom också. Det är ju inte alltid det ser ut precis som det känns. Och nu när vi vet lite mer varför han gör som han gör så kan hon hjälpa mig att hitta ett sätt som fungerar för honom att arbeta utan att ta skada av det. Hon är ju bra mycket bättre och skickligare än mig om man säger så! :)
Sen kommer dessutom tandläkaren förmodligen i början av nästa vecka. Så då ska vi väll förhoppningsvis få bukt med allt det där!

Många har kommenterat att jag rider mycket för annie. Hästen bör ta det lite lugnt när den kommer till ett nytt ställe, ny ridning, nytt underlag etc. och bör då inte tränas för hårt och för mycket.
Senaste tiden har jag ridit för henne 3-4 gånger i veckan. Även om jag rider för henne mycket så betyder ju inte det att vi kör stenhårt varje dag. Både igår och idag har han gått väldigt lugnt även fast hon har varit i ridhuset och hjälpt mig. Imorgon lär han ju få gå lite hårdare men sen blir det lugnt i helgen och sen förhoppningsvis träning för annie på måndag. Jag anser faktiskt att det är bättre att jag rider lektion för henne och hon hjälper mig att få honom att arbeta rätt än att jag sitter och rider själv nästan alla dagar i veckan och han går mer eller mindre dåligt.
Jag red väldigt lite själv på Joy. Det är ju självklart något jag måste lära mig, att komma till samma arbete även när jag är själv. Men ännu så kan jag inte det och då är det bättre att ha någon kunnig vid sidan.


14/10 2009

Hann aldrig uppdatera igår. Men Dandy fick iaf träffa herr kiropraktor på dagen. Han hade hittat lite fel här och var så nu ska det hållas ett öga på honom och han ska få träffa tandläkaren innan kiro kommer tillbaka igen.
Dessutom hade annie longerat honom innan och han hade varit spritt språngande galen. Sprungit runt och bockat varv på varv. Så jag skrittade honom bara på eftermiddagen. Men Kiro sa att vi skulle fortsätta jobba honom som vanligt.

Så imorse red jag för annie. Longerade honom först ifall han skulle vara lika galen som igår. Jag fick inte sitta upp förens jag longerat honom.. :P
Men han var iaf jättelugn så jag linade honom bara ett par varv.
Hoppade upp och började med att arbeta honom i galopp. Vi har ju tidigare ridit honom lite ö.t med lång hals för att han ska börja ta stöd, men nu när vi vet att det är i munnen allt sitter och det är därför han inte vill ta stöd så får vi ändra strategi. Så idag började vi som sagt med galopparbete där han bara fick sänka sig och sträcka ut ryggen. Sen i traven blev han ganska bra och kunde sänka sig realtivt bra.

Min egna lilla hypotes till problemen som plötsligt kom med honom delvis beror på alla förändringar osv.
Johannas sätt att rida honom kanske inte påverkade problemen och att de då inte uppstod. Det med tänderna kan ju vara så att hennes sätt att hålla i honom inte påverkade honom i munnen, medans en ny hand och ett nytt sätt att hålla satte sina spår. Lite svårt att förklara men ja, ni kanske fattar?
Jag vet inte, det var bara en liten fundering.

Imorgon ska jag rida för annie igen och sen på fredag blir det lite lugnt. På lördag ska jag och jennifer försöka rida ut en  sväng. Alltså RIDA ut, inte bara skritta ut.. oj oj hoppas jag överlever ;)


det finaste jag vet <3


12/10 2009

Oj oj oj.. Min häst har varit galnare än galnast idag..
Han skulle ju vila/skritta idag så då tänkte jag att eftesom jag inte vill gå ut själv så får jag skritta honom i ridhuset och då seplar det ju ingen roll om jag sitter på eller går brevid. han kan ju bli väldigt busig när man går med honom men han har varit så otroligt lugn dom senaste dagarna så jag tänkte, dum som jag är, att han kanske är snäll idag också. men oj vad fel jag hade. Eller i ridhuset var han jättesnäll men sen när gruppen skulle komma så tänkte jag gå till paddocken. Då jävlar blev han vild! Gick in i stallet för att hämta min hjälm och började sedan gå ner mot paddocken igen. Men såfort vi gick förbi Cattas hage så blev han knäpp igen! Hingstade sig lite. SÅ tillslut blev jag tvungen att ge upp och gå tillbaka till stallet. Men jag kan lova er att på den kvarten vi var ute så rörde han sig mer än om vi hade skrittat en halvtimme... :P

Imorgon kommer kiropraktorn och tittar på honom. Får se om jag kan rida då eller inte, beror ju lite på vad kiropraktorn har gjort med min lilla ponny. Hoppas bara han är snäll.. Jag går ju i skolan så kan inte vara där då. Så kan jag rida så gör jag det i ridhuset. Annars räknar jag nog med första avramlingen på onsdag... :P

Nu har jag iaf bestämt mig för att det blir två klasser på hemmatävlingen. Argumenten var starkare åt det hållet ;) Sen ska vi ju även till gömmargården på onsdagen innan :) Så ja, nu får ni hålla tummarna ;)

har tyvärr inga bilder på snyggingen på den här datorn :(

11/10 2009

Eftersom jag var med Mini och Frida på tävling hela förmiddagen så blev det en skrittur med Jennifer på eftermiddagen. Dandy var jättesnäll idag också! Lite piggare än igår men gjorde ingenting. Undrar bara hur han kommer vara imorgon... Det blir tredje dagen han skrittas. Sen på tisdag ska jag bara rida honom lite lugnt och på onsdag ska vi träna för annie.

31 november har ju vi tävlingar hemma ( Vällingby Ridsällskap ) för ponny. Tanken är ju att jag och Dandy ska vara med då. Mitt enda problem är att jag inte vet om jag ska rida båda klasserna eller inte. orken tror jag inte det är några problem med, problemet är snarare att klasserna är Lc-Lb. Nu låter det som att jag tycker att jag är alldeles för bra för dom klasserna men det är absolut INTE så jag menar.
Grejen är ju att jag inte har rutinen av de högre klasserna. Jag vet ju hur mycket vi själva snackar när det är någon som kommer och rider Lc-Lb på en väldigt fin och välutbildad ponny. Spelar ingen roll om det är första tävlingen eller om det är en helt orutinerad ryttare, det snackas ändå lika mycket.
Vi känner inte heller varandra till fullo och eftersom det är hemma så känns det som att man ändå vill starta båda klasserna. Jag kommer att ha ridit en programträning och ev. en träningstävling på Görmmargården innan.
Men ja, jag har till på tisdag på mig att bestämma mig så nu tycker jag ni kan ta och säga vad ni tycker :)

10/10 2009

Idag skrittade jag ut tillsammans med Jennifer och Hannah på Cappi och Frida.
Vi skrittade halvlånga rundan (dvs. långa rundan fast vi gick inte genom andra skogen och över ängen).
Dandy var verkligen supersnäll idag. Tidigare gånger vi varit ute så har han varje gång gjort någonting. Inte något stort lixom men blivit lite pigg eller studsat till för något som rört sig osv. Men idag var han superlugn verkligen!
Imorgon blir det också en skrittur, fast då bara med jennifer och Cappi. :)


9/10 2009

Vad tycker ni om den nya headern?
Satt och gjorde den här i skolan idag på Mp så hade inte tillgång till så mycket bilder så det kommer en ny inom en snar framtid ;)

Red som sagt Dandy för annie imorse.
Var så fruktansvärt kallt så var tvungen att lägga på ett täcke när jag skulle skritta ut.
Han var iaf fin idag. I början så lyssnade han inte på skänkeln men efter ett par övergångar och lite tempoväxlingar så blev det bättre. Tränade även lite på att kunna rida honom i ett lugnare tempo men med energi. Nu har vi jobbat så mycket med att över huvudtaget få fram honom ordentligt så nu när han börjar lyssna bättre så måste jag även kunna ta tillbaka lite men bibehålla energin.
Red även serpentinbågar men med S-bågar över medellinjen.

Tränade även lite på öppnor. Det är mycket svårare till höger. men vi tror väl att det beror på att han är svagare i högersidan och det var även höger fram som han hade markerat på vid besiktningen. Han är ju inte på något sätt halt men han har bara svårare till höger. Dessutom har jag svårare i högeröppnan vilket gör det ännu svårare för honom. Men till vänster så blev dom ganska bra och när jag verkligen red och började luta mig till höger istället för att falla till vänster så blev högeröppnan lite bättre.
Sen måste ju jag också få in tekniken för det också. Varken Joy eller Jack fattade ett skit av vad jag menade när vi försökte rida öppna. Theo har vi testat på när jag har ridit för Linda men eftersom jag inte kan ordentligt så blir det för svårt. Så jag har inte kunnat öva så mycket på dessa rörelser så nu måste jag lära mig ordentligt.

I galoppen tränade vi en hel del fattningar, framförallt från skritt. Han fattar ju galop för ingenting men jag litar inte riktigt på att han gör det ännu. Därför överdriver jag mina hjälper vilket gör honom förvirrad och det blir hel missförstånd! Men det är också något att träna på ;)
Iaf, galoppen blev helt ok idag. Tränade även lite på enkla byten. Det gör inte så mycket nu i början att han tar ett travsteg eller två, huvudsaken är att han lyssnar. Nu måste ju jag lära mig hur mycket jag behöver förhålla för att det ska bli skritt istället för trav. Sen vill ju jag gärna ta ner handen i avsaktningarna. Då dyker han och jag drar ihop honom vilket resulterar i att han tappar all energi och har svårt att komma ner i skritt direkt från galopp.
Han kan ju, det är ju bara jag som måste lära mig att rida! :)

Jag är iaf nöjd! Det har trots allt gått ganska fort framåt! För en vecka sedan tjafsade vi i 40 minuter för att han över huvudtaget skulle ta sig framåt i skritt. Dessutom har jag börjat tänka mycket mer på mig själv, vart jag har mina skänklar och vart handen är och vad den gör! Det är så mycket lättare om jag gör rätt :)

Nu ska han få vila/ut och skritta lördag, söndag, måndag och sen på tisdag ska jag skritta ut först och sen jogga honom lite lätt. Så imorgon blir det en skrittur med Jennifer och Cappi vid 13-tiden :)


8/10 2009

Hann aldrig skriva något igår. Red iaf på morgonen. Blev mest skrittjobb eftersom han skulle ta det lite lugnt men ändå arbeta.

Idag var det träning för annie. I början tog han inte skänkeln alls men det blev bättre efter en stund. När jag ridit ett tag så skulle annie hoppa upp på honom för att känna hur han känndes. Hon red ju mycket på Joy förut, dels för att kunna hjälpa mig med själva ridningen men även för att kunna instruera mig bättre. Det är ju inte alltid att det ser ut precis som det känns så därför tycker jag det är bra att annie kan rida lite på honom ibland.
Iaf, efter att hon hade ridit blev han riktigt fin! Jag behövde knappt nudda honom med skänkeln så flög han fram! (och nej, annie satt inte och bankade sönder magen på honom med långsporrarna! ;) promise!)
Fick till några bra ökningar på slutet också!
Red inte så länge eftersom det kom en grupp. Men han var så fin då så det gjorde inget att vi fick sluta ;)
Dessutom har han varit supersnäll när jag har skrittat ut på honom den här veckan! Kanske att jag vågar ge mig ut i hela skogen någon dag? Dock inte ensam ;) men jennifer har lovat att sällskapa mig i helgen :)

Imorgon blir det träning för annie igen på morgonen innan skolan.
Sen får han en kort vilopaus på ett par dagar då vi ska utforska skogen ordentligt :)


Baby <3


6/10 2009

Idag har Dandy fått vila. Vi skrittade ut en sväng med Hannah och Frida.
Han blev lite pigg när vi kom till ängen men gjorde iaf ingenting idag :)
Imorgon blir det rida lite på morgonen och på torsdag och fredag blir det träning för anni :)

5/10 2009

Har ridit Dandy för annie idag också.
Skrittade ut en sväng först och han skötte sig jättebra! Gjorde absolut ingenting.
Väl inne i ridhuset så lyssnade han faktiskt riktigt bra redan i skritten. Och framförallt så fick jag väldigt bra reaktioner de gånger jag fick säga till honom.
I traven så försökte jag verkligen tänka på att ta fram skänkeln och få fram handen. Började med att rida en del serpentiner i traven fast med ett S över medellinjen för att få mer tid på mig att få igenom ställning och böjning. Han ställde faktiskt ganska bra när jag red ordentligt ;)
Försökte sänka honom och få en lång rund hals. Efter en liten stund så blev han faktiskt väldigt fin!
Red inte särskilt länge, 30 minuter ungefär men det räckte.

Tänk att det har blivit så mycket bättre bara sen i torsdags! Nu får jag en reaktion när jag ber honom om något och jag får igång honom mycket fortare.
Jag tror att dom här dagarna med lite mer träning har varit bra för oss båda. Ska förmodligen rida honom imorgon och på onsdag också men sen ska han få vila en 4-5 dagar, eller ja, ut och skritta :)


4/10 2009 träningsfilmer

Har ridit Dandy för Annie idag också.
Red tillsammans med Hannah så vi skrittade ut innan.
Han var inte alls lika framåt i skritten idag som han var igår. Men efter en stund kom han igång lite bättre.
I början i traven så red jag inte alls nå bra. skänkeln för långt bak och höll för mycket i vänster. Jag har så himla svårt att få fram skänkeln i traven, framförallt när jag rider lätt. Jag är så ovan vid det så jag handlar så lätt i obalans. men men, något att träna på ;)
När han kommit igång i traven så blev han mycket bättre!
Galoppen var inte heller så bra till en början. Jag höll för mycket i honom. men när jag väl vågade lätta av (framförallt i vänster) så blev det mycket bättre.
Gjorde även ett enkelt byte åt varje håll. Eftersom vi inte känner varandra helt och hållet än så vet jag ju inte riktigt hur mycket jag behöver bromsa osv så det blev ett par travsteg in. Men det sötrsta problemet där är att jag tar ner handen så mycket i avbrotten. Jag tror inte att han går på tygeln och då åker handen ner, vilket den absolut inte borde göra i dessa lägen.
När jag travade av och sänkte honom så blev han himla fin iaf :)

Ska rida för annie igen imorgon. Vi kör på lite nu den här veckan när hon har tid så får han vila ett par dagar framåt helgen.

Och här kommer filmerna från igår och idag.
Första filmen gick inte att ta bort ljudet på och det gick heller inte att sätta ihop allt till en film.
Men skritt- och travdelen är från igår och galoppdelen är från idag :)
enjoy!

3/10 2009

Idag har jag ridit Dandy för Annie.
Torsdagens jobbiga skrittjobb gav iaf lite resultat för idag var han mycket lättare på hjälperna, även om det inte var superbra så var det ändå bättre.
I början jobbade vi med att få upp nacken lite på honom, så att han inte skulle dyka, och sedan ställa där uppe. I traven så jobbade vi mycket med tempoväxlingar och efter en stund blev han ganska bra! I vänster varv, som verkar vara det svåra både för honom och mig, så red jag honom utåtställd väldigt mycket för att få in bogen. har jag inte bogen med mig så flyter han ut all världens väg. Så nu blir det till att rida honom så ett tag för att sedan kunna ställa över till vänster. Och efterosm det är svårt för oss båda i det varvet så har ju jag svårt för att hjälpa honom.
I galoppen jobbade vi också med att få fram honom. Framåt och ta tillbaka, framåt och ta tillbaka. I galoppen måste jag verkligen våga lätta av innertygeln och använda mig mer av sätet och yttertygeln när jag ska ta tillbaka. Men galoppen blev ändå bra. Störst skillnad blev det i vänster när jag faktiskt vågade lätta av lite på innertygeln, galoppen blev så mycket bättre då.
I slutet kunde han faktiskt sänka sig ganska bra. Det går ju itne i början när han inte kommit igång ordentligt. Då är det bättre att rida honom lite högre i nacken så att han inte dyker och går för mycket på frambenen.
Skrittade ut en sväng sen med annie och Iffe och dandy va jättesnäll.
Jag har skrittat ut på honom några gånger själv nu. När jag skrittar fram är han "rädd" för allt som rör sig (eller skulle kunna röra sig :P), men när jag skrittar av honom ute är han supersnäll.

Imorgon ska jag rida för Annie igen och sen blir det en skrittur med Jennifer (?) på måndag :)Plutten fick låna Joysans gamla schabrak och lindor <3
fast visst var han ganska fin i det :)


2/10 2009

Dandy har fått vila idag. Tog hand om honom en stund efter skolan innan han fick gå ut i hagen. När han kom ut studsade han runt som en galning! Han sprang inte, bara studsade upp och ner :P Så han fick lite mat och när jag tittade på honom så stog han jättesnällt men så fort jag gick så började han studsa igen. Men han lugnade ner sig tillslut iaf. Jag är bara lite fundersam över vilken energi han kommer ha imorgon när det är träning för annie som gäller! Nä men jag hoppas det går bra iaf, mamma ska nämligen filma ;) Så går det bra så får ni kanske en liten film här imorgon :)

1/10 2009

Att det kan vara så fruktansvärt jobbigt att rida i skritt?!
Red ju Dandy för annie idag och satan vad jobbigt det var!
Nu i början jobbar vi ju mycket på att han ska lära sig vad jag menar när jag ber honom om något. Han måste vänja sig vid min ridning. Idag var en sådan dag då han helst av allt ville stå still på mitten. Gå framåt och jobba ordentligt i skritten fanns inte på världskartan! Vi jobbade ju mycket med att få honom att lyssna på skänkeln, vilket som sagt inte var det lättaste.
 Jag måste få honom att gå fram utan att släppa och börja glappa på tygeln. Dessutom MÅSTE jag sluta klämma med benen. Bättre att dunka till en gång än att konstant sitta och klämma. att jag äldrig lär mig...
När vi jobbat honom i skritt i minst 40 minuter så började vi trava. Då blev han superfin! men jag måste verkligen hitta det där flytet hela tiden. När han tappar bjudningen så blir han lixom "hackig". Men jag är ändå nöjd med traven även om jag bara kanske travade fyra varv åt varje håll :P Och idag fick annie skrika lite på mig för att jag skulle lyssna på vad hon sa.. :P Men det behövsdes ju uppenbarligen för att något skulle fastna där inne ;)

Imorgon ska Dandy få vila. Hade täkt att jag skulle skritta ut med jennifer (om jag vågar :P) men hon skulle till lejondal så hon skulle inte rida. Och skritta ut ensam, det vågar jag definitivt inte på min vilde :P

bäst <3


RSS 2.0