30/9 2009

Idag red jag Dandy på morgonen. Var i stallet redan kvart över 7 (ja, jag hade helt förträngt att dom inte började jobba förens halv 8 -.-)
Jag tror minsann att både jag och Dandy var lite morgontrötta idag. Jag var helt slut i kroppen och Dandy känndes inte alls på hugget. Men men, man kan inte vara på topp jämnt! Och han har ju fakiskt varit väldigt duktig sista dagarna :)
Imorgon ska vi iaf träna för Annie på eftermiddagen. Sen får han vila på fredag och sen så blir det träning för annie i helgen :)<3


28/9 2009

Dandy har varit jättefin idag!
Skrittade ut en sväng först med Carro och Hannah.
Började med att göra en miljon halter och igångsättningar för att få honom lite vaken. Gjorde sen massvis med övergångar skritt trav osv. Efter en stund blev han ganska lätt på hjälpen och gick fram bra. Red väldigt mycket böjda spår sen. Serpentinbågar fast bågarna var typ s-formade. Alltså att man inte rider rakt över medellinjen på samma sätt som vanligt utan istället rider över medellinjen i ett s.

Galoppen var super till höger idag. Kunnde trycka på och ta tillbaka hur lätt som helst och han följde med väldigt bra. Till vänster var den lite sämre men ändå helt okej. Jag har så himla svårt att rida i vänster varv eftersom jag är så himla svag i vänsterskänkeln och eftersom jag har så himla svårt att rida med höger som ytter. Antingen så håller jag för mycket eller så släpper jag. Verkligne något jag behöver träna på! Spelar ingen roll vem jag rider på, har samma problem på alla.

Imorgon skulle vi ha tränat för Annie men hon ska med Dw till valla halv 10 så då hinner vi varken innan eller efter. Så istället ska vi köra på torsdag + i helgen :) Dock måste jag ändå rida på morgonen imorgon eftersom jag slutar vid 4 och ska rida lektion igen vid halv 6 så jag hinner inte rida Dandy dör emellan. Men det är ändå skönt att rida på morgonen när det itne är några människor där :Pfinaste <3


28/9 2009

Skrittade ut med Jennifer och Cappi idag. Dandy var snäll ända tills vi skulle svänga av från ängen, då började han galoppera på stället och ville absolut inte stå still. Men efter en stund lugnade han ner sig iaf :)
imorgon blir det också lite lugnare men med lite jobb och på onsdga ska vi träna för annie igen! :)


27/9 2009 galen ponny

Red i paddocken på förmiddagen idag eftesom det skulle vara programträning hela eftermiddagen.
Dandy var ganska ouppmärksam först, men efter en miljon övergångar halt-skritt-halt-skritt skritt-trav-skritt-trav osv. så blev det bättre.
Vi jobbar ju mycket med att få honom uppmärksam på hjälperna så därför använder vi oss av just mycket övergångar och även tempoväxlingar, både i skritt, trav och galopp. I galoppen så red jag på ordentligt på en långsida och när vi kommer till utgången vid hagarna (som tack och lov var stängd) så drar han iväg i en serie bocksprång. Men jag satt kvar och när han stannat och jag la till skänkeln så blev det några fler bocksprång.
Men fysatan vad fin han blev efter det! trampade på ordentligt och var som en dröm att sitta på!
Så att rida i paddocken när det blåser och är busiga hästar i hagen var bättre än väntat!


26/9 2009

Skrittade en stund på Dandy idag.
Tänkte skritta ut med Ellen men eftersom det blåste så mycket så skrittade vi inne istället.
Dandy brydde sig inte ett dugg om allt ljud som var bakom sargen eftersom dom städade där. Ju mer ljud, desto roligare!

Har även handlat massa nya grejer till plutten idag!
Ny häst, nya saker!
Så nu är han nog snart den mest välklädda ponnyn i v-by! Iaf den mest matchande :D 
Alla som känner mig vet att jag älskar att matcha lindor och schabrak ;)

Imorgon blir det också lite lugnare dag för Dandy. Ska rida honom en lugn kortis bara.finaste <3


25/9 2009

Red Dandy för Annie imorse.
Först tog han inte skänkeln ordentligt, vilket resulterar i att jag börjar klämma och det tycker han inte riktigt om. Men när jag slutade klämma och han började ta skänkeln så vart han ganska fin.
Men jag måste verkligen börja tänka mer på mig själv. På honom är det ändå lättare i jämförelse med Joy och Jack som hade huvuden som flög hejvilt! Dandy är så otroligt stadig så då behöver jag inte tänka på att han ska sänka sig och hålla på utan jag kan tänka mer på att få igång honom bak, få upp och vrida om min hand och titta framåt.
men ja, jag är nöjd med dagen. Det känns verkligen som att jag har hittat rätt iaf. Jag tror verkligen att han kommer kunna lära mig något!

Anledningen till att jag red så tidigt var att tandis skulle komma och kolla tänderna på några hästar (bl.a Dandy). Dock hann han aldrig ta Dandy eftersom annie bara hade bokat för 3 hästar innan Dandy kom. Så han får tänderna kollade en annan dag :)


24/9 2009

Även idag red jag Dandy direkt efter skolan.
Eftersom jag inte vill leda honom i skogen (sist kom vi till paddocken innan han började bocka) och det blir så jobbigt att hålla på att sitta upp och av hela tiden om jag först ska skritta ut så fick vi skritta i ridhuset idag. När jag skrittat en stund så kom annie och Åsa in med Iffe och Catta. Iffe har ju Dandy sett förut men Catta var en ny, och mycket vacker dam i hans ögon ;) Han kunnde inte slita blicken ifrån henne :P sötnos :)
Iaf, gick ganska bra att rida idag. Han tog skänkeln mycket bättre idag och gjorde himla bra övergångar. Galoppen var också ganska bra, bortsett från den sekunden Catta gick ut ur ridhuset, då åkte skallen rätt upp i himlen och han stirrade på henne! men han fortsatte galoppa iaf ;)
Nä men jag är himla nöjd med dagen iaf! första gången jag red lite mer på riktigt.

Imorgon ska vi träna för Annie för första gången. Dock kommer tandläkaren och ska kolla några hästar (inkl. Dandy) kl 09.00 så jag måste ha ridit innan det. Men men, vad gör man inte ;)
Så nu håller vi tummarna för att han sköter sig! Plutten, han är så duktig så! <3Även denna bild har jag snott av Johanna ;)
Anledningen är att jag inte hittar sladden till min mobil... :P

 


23/9 2009

Idag red jag Dandy direkt efter skolan. Hade planer på att rida på morgonen men jag orkade inte gå upp..
Iaf, han va ganska duktig idag. Igår tog han ju inte skänkeln alls men idag så åkte ridstövarna på (nej, jag kan verkligen inte rida i skor) och långpisken följde med ;) hehe nä men idag visste jag ju vad det var jag behövde jobba på. Alltid svårt att veta första gångerna man rider.

Imorgon ska jag rida med Jennifer. Sen på fredag så ska jag ev. rida för annie eftersom jag är ledig. Sen kommer tandis och kollar tänderna på några hästar vid 9 så jag måste rida innan det :PBilden har jag snott av Johanna :)


22/9 2009

Idag tänkte jag gå en sväng först runt galoppbanan med Dandy. Eftersom Hannah inte svarade och Jennifer inte skulle rida så fick jag gå själv. Jag kom dock inte längre än till paddocken innan han började bock och hålla på så då vände jag och gick tillbaka :P
När vi kommer upp till stallet igen så trampade han på ett löv och blev "jätterädd" och slängde sig mot skogen.. knäppisponny :)

Gick iaf in i ridhuset sen och red. Efter en stund kom Annie in med Iffe så då hjälpte hon mig lite medan hon skrittade fram honom. Först tog Dandy inte skänkeln alls. Han lallade bara runt i sin egna lilla värld. När jag väl fick honom att ta skänkeln så vart han mkt finare :)
Men det är som a sa: går han såhär så vinner han enkelt en Lb. men att vinna en Lb är ju inte målet så därför måste vi redan nu börja jobba och se mer framåt.

Det är ju verkligen mig det hänger på nu. Det är JAG som måste börja rida, det är JAG som måste göra något åt mina händer och det är ingen annan än JAG som måste få honom att ta skänkeln!
Efter ridningen var han iaf lite svettig så jag svampade av honom, la på ett täcke och sen fick han gå ut i hagen :)

Imorgon ska jag rida en sväng efter skolan.
Och på fredag kommer tandis och kollar tänderna på vissa hästar så om han hinner ska han kolla Dandy också.


Älskling <3


21/9 2009

Idag skrittade jag först ut en sväng tillsammans med Jennifer och Cappi och Ellen och Cappuchino. Dandy blev lite pigg när vi kom till ängen men annars var han jättesnäll!
Gick in i paddocken och red en stund sen. Joggade honom bara idag eftersom han ska få ta det lite lugnt ett par dagar nu.
men han var iaf duktig idag. Red dock inte så länge, 35 minuter kanske (ikl. skogsturen).

Imorgon ska jag rida honom en sväng efter skolan, förhoppningsvis tillsammans med Jennifer. Jag vågar ju ännu inte gå ut helt själv med honom, dels för att han inte känner till miljön och dels för att han kan bli lite pigg ute. Men är Jennifer med så ska det nog gå. mkt mysigare att skritta fram ute :)


Johanna och Dandy
Vällingby 5/9 2009


20/9 2009

Idag har jag skrittat en sväng på Dandy. Eftersom dom redan hade byggt upp terränghindrena inför terränghoppningen så fick vi vara i ridhuset.
Först skrittade jag ut en sväng tillsammans med Jennifer och Cappi och Hannah och Frida. Dandy var hur snäll som helst och brydde sig inte ett dugg om alla skrikande människor på Bp-Dif matchen! Han lunkade på så snällt brevid Cappi, som han förvörigt verkar tycka om iaf på avstånd! Även Cappi som lägger öronen bakåt så fort någon annan häst närmar sig stog med öronen framåt!
När vi kom till stallplanen så var det jättemkt folk där och han brydde sig inte ett dugg. På läktaren i ridhuset satt Kristin och hade teorilektion och dandy tyckte det var superkul med folk som satt och tittade på honom!

Skrittade iaf i nästan 45 minuter eftersom jag väntade tills jennifer och hannah hade ridit klart.
När vi kom in i stallet igen så skulle vi binda upp honom. Han stog jättelugnt och snällt ända tills folk ställde sig utanför honom och började prata med honom. Han är ju så otroligt nyfiken och social så han tog sig loss och vände sig. men nu ska det tränas ordentligt iaf :)


Älskling <3


19/9 2009

Idag kom min vackra springare till oss!
Åh, han är så fin min stjärna!


Vi åkte från stallet vid 8.15 så var vi i tungelsta kl 9. Skrev alla papper och lastade på. Snäll som han är så klev han bara rakt in!
Medans jag och mamma var och hämtade Dandy så var pappa uppe i stallet och byggde boxdörr :)
Så när vi kom tillbaka vid 11 så var allting färdigt.
Ställde in honom och han var hur lugn som helst! Underbart!

Fixade med alla prylar vi fick med och sen gick jag och Penny ut en sväng med honom. Hur snäll som helst var han. Lunkade bara på där i skogen.

Jag är otroligt glad över att vi hittade denna underbara ponny! Han är hur snäll som helst och otroligt välutbildad!
Jag hoppas verkligen att vi ska ha 2 underbara år framför oss!
filmen är från när jag provred honom första gången.


Välkommen

Välkomna till min nya blogg!
Här kommer ni kunna läsa om mig och min nya ponny, Säbys Dandy.
Dandy är en vallack född 1995 e. Säbys Dixie, u. Säbys Flicka, ue. Kunta Kinte.
Han har med tidigare ryttare gått nationell fei och målet är väll att vi också ska ta oss dit!


RSS 2.0