30/4 2010

Var uppe i stallet imorse och red innan skolan.
Skrittade ut först och red sen för annie i paddocken. Dandy var jättefin och duktig! Det blir så himla tydligt när han börjar jobba på ett annat sätt! han börjar andas ordentligt och idag gick han tillomed och frustade!
Tränade lite på rörelserna från La:p1. skolorna är ju som dom är, han är inte tillräckligt stark ännu så dom blir lite raka. jobbade lite i galopp sen och han var så fin! Sänkte sig och längde halsen och arbetade verkligen med ryggen!
Travade av honom sen och han var finfin!

Riktigt taggad inför imorgon kan man lugnt säga att jag är! :D
Det här kommer ska nog kunna gå bra om vi bara gör vårt bästa :)


29/4 2010

Tycker ni har blivit ruskigt dåliga på att kommentera :O ;)
bättring tack :)

Annie skulle ju ha tagit Dandy idag, men eftersom hon flyttade idag så hann hon inte med honom. Och eftersom jag fick veta det väldigt sent så blev jag tvungen att rida på Jennies lektion på kvällen.
Men det funkade bra det med, bortsett från att jag jobbade i stallet också, men det löste sig.
Dandy tyckte iaf det var lite underligt det där med att 10 hästar skulle springa på led.. Jag rider ju aldrig i grupp på honom. Har gjort det en eller två gånger, men då har vi ridit självständigt på ett annat sätt.
Så ja, han var lite spänd i början och koncentrerade sig på allt annat utom mig. Men det blev bättre efter bara en liten stund!
Traven var lite si och så, stundtals var han bra, men när jag inte har någon som skriker på mig hela tiden så sluar jag att tänka på vad jag gör. Samtidigt som jag måste behålla fokus på mig och min häst så måste jag koncentrera mig på att inte rida in i/bli påriden av tanterna som tycker att dom äger ridhuset ;) Ingen nämnd, ingen glömd!
Men traven blev iaf bättre efter att vi tagit en skrittpaus.
I galoppen jobbade vi på tre bågar och skulle variera oss med hur vi galopperade, alltså vissa gånger fattade man och bröt av i alla bågar, andra gånger fattade man bara i en båge, bibehållen galopp genom alla 3 osv. Väldigt bra övning faktiskt då hästen hela tiden måste vara koncentrerad på ryttaren och kan inte bara göra som den framför!
Igår hade jag ju väldigt svårt för att rida i öppna, så jag tränade faktiskt lite på det idag och det funkade mycket bättre. Dom blir fortfarande lite raka och skänkelvikiga, men nu händer det iaf något!

Jag är iaf ganska nöjd! Hade förväntat mig en mindre katastrof om man säger så, men Dandy skötte sig ganska bra! Visst blev han lite upptaggad av dom andra och lite okoncentrerad, men det är bara bra att öva på sånna situationer också ifall man någon gång skulle komma till en framridninge som ser ut såhär! dessutom märktes det tydligt att vi hade tagit igenom en hel del igår! Han satt inte alls lika fast i sidorna och hela han känndes mycket mjukare!

Imorgon ska jag rida för annie på morgonen så får vi hoppas att han sköter sig så jag inte behöver rida så länge (så jag hiner till skolan i tid :P). Sen vore det ju också trevligt om han kunde låta bli att rulla ner hela sig i hagen imorgon ;)

 


28/4 2010

Ni har väl inte missat vem som fyller år idag?
Finaste lilla Dandy fyller hela 15 år!


Tränade för Annie idag. Skrittade ner till ängarna och tillbaka först med Hannah och sen red vi i ridhuset. Dandy var som en betongklump i hela vänstersidan. Högersidan satt också rejält fast men inte riktigt lika mycket. Så det blev väldigt mycket arbete med att han skulle komma loss! Och tillslut lossnade iaf en hel del. Sen att han inte var helt loss, men det var iaf väldigt stor skillnad!
Tränade lite öppnor och så och dom är ju som dom är om man säger så... ;) Dandy kan men inte jag!
Som annie sa: Du får rida öppnor mot spegeln och titta och sen blunda och känna hur det känns, för såfort du inte har en spegel så händer det absolut ingenting!
Väldigt sant!
Men med lite träning så ska vi nog klara av det också :)
Skrittade ut sen igen med Hannah.

Imorgon ska Dandy antingen tömköras eller så ska annie rida lite på honom, har inte bestämt än :)


27/4 2010

Idag var det tänkt att jag och Jennifer skulle rida ut en sväng, eller ja rida runt på galoppbanan i trav ;)
Vi skrittade först ett varv först. Hästarna var supersnälla. När vi skulle börja trava så fegade Jennifer ur. Jag försökte övertala henne i säkert 5 minuter att dom skulle vara snälla och att vi skulle rida jättelångsamt. Dock lyckades jag inte.. Det hela slutade med att Jennifer kom på att hon kunde hoppa av och springa brevid Torino! Haha ibland är hon för rolig! Så Jennifer fick springa 3 varv runt galoppbanan med Torsken! Sen red jag faktiskt 3 varv själv också och Dandy skötte sig jättebra! Försökte inte ens busa!
Men jag tror nog han var lite trött från igår för såhär lugn brukar han inte ens vara när jag skrittar ut :) Så det var ju tur att det blev en lite lugn dag idag!
Sen skrittade vi ner till ängen och tillbaka :)

Imorgon är det träning igen som gäller :)

26/4 2010

Träning för Annie idag dårå och Dandy var jättefin!
Red i ridhuset eftersom det blåste så mycket. det bådade knappast gott när det dessutom var nyharvat. Dandy brukar bli så himla seg när det är nyharvat eftersom det är väldigt tungt då. Men inte idag inte!
Skritten som alltid brukar vara lite seg och ganska dålig var faktiskt helt okej redan från början.
Började trava sen och han var väldigt alert och lyssnade superbra på mina hjälper. Red lite små volter och tränade att han skulle vända utan att börja bromsa så då fick jag istället driva på så att han bibehöll bjudningen hela vägen runt.
Gjorde även väldigt mycket halter från trav och direkt igång igen.
Hann inte rida särskilt länge för annie eftersom hon var tvungen att åka men då red jag själv en stund efteråt. Red en del i galopp och gjorde mängder med tempoväxlingar. gjorde även några 10m-volter och serpentiner som ingår i programmen vi ska tävla i helgen.
Travade lite på slutet och red lite skänkelvikningar och några ökningar. Ökningarna har vi inte riktigt fått till på sista tiden, men idag var dom klockrena på slutet! Han tog verkligen i och gjorde det dessutom hela vägen!
Travade av honom sen och han sänkte sig riktigt ordentligt!

Åh är verkligen jätenöjd med hur fin min lilla Dandy var idag! Travade på utan att bli på tok för hastig och tog verkligen i! Det klart det uppstår nya problem hela tiden, men vi har kommit långt med de prolem vi hade tidigare! Det märks verkligen att tömkörningen har gett resultat för ridningen. Han är mycket mer uppmärksam och väntar hela tiden på nästa signal. Dessutom har han mycket mer respekt för mig inne i stallet! Han går inte bara dithan själv känner för längre, utan väntar och lyssnar på vad jag säger åt honm att göra!
Superkul när det verkligen märks att den tid man lägger ner på saker och ting ger resultat!

Imorgon ska jag rida ut med Jennifer. Eller ja, vi håller oss runt galoppbanan i trav ;)


Finaste Dandy <3
Pellen skulle ha fotat idag men det blev aldrig så. Men några bilder lyckades hon få men ja har inte hunnit ladda ur dom ur kameran än ;)


25/4 2010

Idag var jag iväg med Jennifer och Hannah på tävling i Täby.
Vi var tillbaka till stallet vid halv 2 så då hann jag vara med när Kristin löshoppade Dandy. Dandy skötte sig iaf jättebra på hoppningen! Hade mycket mer framåtbjudning idag än vad han haft tidigare gånger.
Eftersom han hoppar för att få jobba och komma upp ordentligt med ryggen så hoppar vi inga höga hinder utan istället många men små. Han hoppade iaf jättefint med ryggen och tog verkligen i! Så duktig han är min lille häst! :)

Imorgon blir det träning för Annie som gäller!
Dessutom har startlistorna för Vallentuna kommit! Jag startar som nummer 9 i d-ponnyklassen och har totalt 9 b- och c-ponnyer före mig. Så det blir ganska tidigt ändå på söndagen också, men då kommer vi ju hem tidigt också iaf :)


bilden är från första gången vi löshoppade i vintras :)
har inte hunnit ladda ur kameran från idag, men bilderna kommer så fort jag gjort det (om dom blev bra vill säga :P)


24/4 2010

Annie tömkörde Dandy igår igen och det hade gått bra och han hade varit fin :)
Idag fick han vila lite och stod ute i solen hela dagen!

Imorgon ska jag ju åka på tävling med Jennifer och Hannah så då ska ju Kristin löshoppa Dandy :)
Har inte så mycket mer att skriva, så därför tänkte jag försöka slänga in en bildbomb om en liten stund. Vi får se om jag orkar ;)


snyggingen i vintras :)


22/4 2010

Tömkörning idag också för dandys del!
Annie tog honom först i cirkus 15 minuter innan  hon var tvungen att gå och ropa upp sin grupp, så då fick jag ta över.
Förra gången var ju annie med när jag testade och sa vad jag skulle göra och så, men nu fick jag testa helt själv för första gången. Det gick iaf jättebra! Dandy har blivit så himla lydig och lyssnar otroligt bra på rösten nu! Och fort har det gått. Har ju blivit lite till och från med tömkörningen senaste tiden (bortsett från den här veckan), men i genomsnitt en gång per vecka ungefär. men sist var jag tvungen att ha en pisk i handen, nu kunde jag få honom att skritta eller trava med olika sorters smackningar. Det är lite svårare att bromsa, men även det har blivit så mycket bättre. Men har man gjort halt och sen smackar en försiktig smackning så går han lugnt fram i skritt. Smackar man däremot lite kraftigare så reagerar han som jag vet inte vad och börjar trava! Otroligt bra reaktioner får jag iaf!

Att svänga är fortfarande lite svårt, framförallt med tanke på att jag drar i fel töm hela tiden :P Man måste ju verkligen tänka exakt hela tiden på vilken töm man ska ta lite extra i, och inte konstigt att pållis springer åt fel håll när matte drar i fel töm ?! ;) men det var faktiskt bara en gång som det vart totalt missförstånd, de andra gångerna löste vi det ganska bra tycker jag allt! Dock var jag tvungen att hela tiden skrika till Hannah (hon red samtidigt) att jag skulle svänga eftersom risken att jag inte kunde svänga fanns där ;)

Det är faktiskt väldigt roligt att tömköra när man väl fattar vad man ska göra! och när Dandy dessutom är så lydig blir det ju både enklare och roligare! Som om inte det vore nog, man får lite gratis träning också när man ska springa efter ;)

Imorgon tar Annie hand om Dandy eftersom jag slutar skolan sent. Vet inte om hon ska rida eller tömköra, men det lär vi märka :) På lördag får han vila och på söndag ska Kristin löshoppa honom! Så skönt att det finns så många människor som är bra på så många olika saker och som alltid ställer upp på det här stället! :)


sötnosen häromdagen när vi skrittade av ute i skogen efter ett pass med tömkörning! :)


21/4 2010

Lite smått deprimerande att det snöade idag.. :(

Annie tömkörde Dandy idag också! Den här veckan blir det mycket arbete utan ryttare för hans del. Väldigt mycket tömkörning och sen ska Kristin försöka löshoppa honom någon dag också :)
Dandy var iaf duktig idag, han fick gå lite lugnare.

När jag kom till stallet var det dock ingen riktigt lika söt ponny jag möttes av.. Dandy var verkligen skitig precis överallt! Tog 1,5 timme innan han började se någorlunda ren ut.. Det är inte alltid lika roligt att ha häst! Men jag står hellre och ryktar 1,5 timme än att han ska stå på natten med ett varmt täcke på sig över den där tjocka björnpälsen!


såhär ren och fin var han, på båda sidorna, från huvud tilll svans - från rygg till hovar...


19/4 2010

Annie tömkörde Dandy idag och han var fin! (som vanligt när hon jobbar med honom)
Han sänker sig mer eller mindre av sig självt nu när han tömkörs och traven har blivit 100 gånger bättre!


18/4 2010

Idga var det träning för Annie igen.
Jag red med Hannah så vi skrittade ut en sväng först och sen red vi i ridhuset eftersom det gick hästar i paddocken (den används som hage ibland).
Dandy var lite konstig i början, ena sekunden var han jätteframåt och sen helt plötsligt så blev han jätteseg i 2 sekunder och sen blev han jätteframåt igen!
Då åkte iaf långsporrarna på. Jag har inte ridit med sporrar på sjukt länge (förutom på tävling för då MÅSTE jag ha dom för att han ska röra sig framåt) eftersom jag tycker det är så galet jobbigt att ha på dom haha. Mina sporror är så himla smala och jag har så breda fötter så jag måste töja ut dom jättemkt för att jag öht ska kunna röra mig i dom. Men det blir aldrig av att jag töjer ut dom och då blir det heller aldrig av att jag sätter på dom när jag rider!
Men idag åkte dom iaf på, och gud vilka reaktioner jag fick! Härligt värre! Han svarade verkligen för minsta lilla. Har nästan glömt bort hur det är att få den härliga reaktionen! haha så kan det gå ibland ;) Även om han har varit framåt och så, så har jag mest bara fått fart i honom och inte så mycket tryck.
Red iaf mycket skänkelvikningar och tempoväxlingar. Red utmed långsidan och red en liten bit skänkelvikning, 10 m ökning, skänkelvikning, 10 m ökning, osv. Lite svårare i höger varv (skänkelvikning undan vänster) eftersom det är svårare att ställa till vänster. Sen red jag lite skänkelvikningar på halva diagonaler (och sen tillbaka ut på spåret undan andra skänkeln) och han flyttade sig väldigt bra utan att tappa varken takten eller bjudningen!
Red även små volter för att få honom att vända ordentligt. Red också lite öppnor på halva långsidan, 10 m volt, sluta. Det blev faktiskt ganska bra efter några gånger :)

I galopparbetet känndes han väldigt bra, rund i formen och lång hals! Tränade lite enkla byten och så. Dom är mycket lättarefrn vänster till höger, till höger blir det lite för många travsteg för att det ska vara riktigt bra.

i det stora hela är jag riktigt nöjd med dagens träning! Han känns verkligen fräsch nu och det är så himla roligt när han är så här och inte bara tjurar ihop för minsta lilla!
Fina fina lilla ponny!

Nu blir det mycket annat arbete för Dandy den här veckan! Imorgon ska vi tömköra, Kristin ska ev löshoppa honom någon dag och så ska vi försöka ge oss ut i skogen och klättra lite! för att få lite omväxling för lillen. Han måste ju också tycka att det är kul, och han verkar gilla att det varieras mycket (dessutom blir han jäkligt fin när han är tömkörd! )
Sen om två veckor blir det tävling igen! 1:a maj åker vi till Eskilstuna och tävlar. Jag är anmäld till både Lag 03 och La:p1, men vi får se om jag startar båda eller bara en. Dagen efter åker vi till Vallentuna och tävlar La:1! Herregud, hur ska jag klara av att rida 3 olika program (varav 2 är helt nya för mig ) på två dagar?! :P
Den som kan gissa bäst på hur många gånger jag kommer rida fel är stentuff!


17/4 2010

Igår red Annie på Dandy och han hade varit fin :)

Idag var det lektion för annie som gällde. Jag och Ellen red tillsammans och skrittade ut en sväng innan.
Träningen gick iaf bra, han hade mycket mer motor nu än vad han hade i början av veckan. Men han blir så himla bra när han är tömkörd, så nästa vecka blir det mycket tömkörning!
Började iaf som vanligt med halter och igångsättnignar för att få honom kvick för hjälperna. Samtidigt var det mängder med tempoväxlingar som gällde, hade ju varit super om jag inte hade varit så fruktansvärt långsam när jag rider.. :P
red iaf lite 10 meters volter i trav och en del skänkelvikningar också. skänkelvikningarna blev ganska bra när jag väl lyckades hålla igågn den braiga traven.
Lite galopparbete också med tempoväxlingar och även att lägga upp tempot lite i arbetsgaloppen. Galoppen blev bra när tempot kom upp lite och galoppen blev rundare, men det gäller att hålla tungan rätt i mun och kunna och orka rida ordentligt i det läget ;)

På slutet var han riktigt trött så jag travade av och sen gick jag och Ellen ut ett varv runt galoppbanan.
Imorgon blir det träning igen, men då både med Dandy och lilla MusseMus :)


Svar;Tänkte ta och klargöra lite saker här och nu så att inga fler behöver undra!
Som jag skrev i inlägget så var han väldigt pigg när jag gick med honom när jag skrittade fram.
Sen jag flög av för två veckor sedan så har jag inte velat vara själv för att jag är orolig att han ska göra samma sak igen. Även om avramlingen inte var så farlig och jag skadade mig inte, men jag har fortfarandeväldigt ont i ryggen och kan inte ens gå utan att det gör riktigt ont. Så ja, jag vill helst undvika en sån "olycka".
Det spelar ingen roll om det är annie som står i ridhuset, ett annat ekipage eller bara en kompis, jag blir mycket lugnare och spänner av när någon annan är där. Dandy märker på en gång om man är spänd eller orolig och tar tillfället i akt!
Vi märkte ingenting av detta när jag provred eftersom han har vissa perioder då han är såhär pigg och knäpp. Han var ju inte seg eller så när jag provred, men han flög heller inte fram som en virvelvind.
Att rida ut på Dandy själv känns bara onödigt eftersom han tycker det är ruskigt kul och busar gärna till det lite. Sist jag var ute (dagen innan tävling, skärtorsdagen) så gjorde han ett likadant skutt som på prisutdelningen, men då var jag ute med Kristin så även om han hade dragit eller jag gjort mig illa så hade hon varit med. Och en av anledningarna till att jag inte rider ut så mycket är just det att jag inte vill rida ut själv och de flesta andra med privathästar är riktiga dressyrnördar (precis som jag :P). Den enda jag egentligen har att rida ut med är Kristin och Iffe, men det är svårt för oss att ta oss ut tillsammans. Dels pga att hon jobbar de flesta dagarna när jag kommer, men även det att Dandy måste gå först för att vara snällast, och eftersom Iffe är väääldigt stor (176 cm?) och har väldigt långa ben så är det svårt för honom att gå bakom Dandy och ja, det blir svårt helt enkelt.

Så ja, en liten förklaring bara för att slippa en massa missförstånd osv :)


15/4 2010

Idag skulle vi ha tränat för annie och hon skulle även rida Dandy innan mig.
Så vid fyra skulle han vara framskrittad och klar. Jag började gå med honom 5 över halv för att han skulle få skritta länge. Vid 10 över 4 kom anette in och sa att annie "kommer när hon kommer".
Så jag fick helt enkelt börja själv. Och eftersom jag inte vågar rida på galningen (han var väääldigt pigg när jag gick med honom) när jag är helt ensam (efter det att han skickade av mig) så blev et helt enkelt 50 minuters ridning i skritt eftersom annie aldrig kom. Men det var väl nyttigt det med, om än lite trist. Framförallt tyckte Dandy att det var urtrist ;)
Men vi tränade på att rida raka linjer i skritt innanför spåret, mucho svårt må jag säga! Det blir otroligt vingligt, men tränar vi lite mer så kan vi nog skritta rakt snart :) Tränade också på att vara väldigt punktlig, alltså var det skänkelvikning mellan två punkter så var det det. Väldigt nyttigt eftersom jag är ganska så slarvig när jag rider, vi brukar hamna där vi hamnar helt enkelt :P

Totalt fick Dandy skritta i nästan en och en halv timme, något som inte riktigt uppskattades av honom, men det är smällar man får ta ibalnd ;) Lite trist att annie inte kunde rida på honom, men så blir det ibland!
Men hon skulle iaf ta honom imorgon och sen ska jag träna både lördag och söndag :)


fina lilla bus :)<3


14/4 2010

Idag stog tömkörning på schemat för Dandys del!
Annie tömkörde honom i ridhuset och han är ju en liten bitch ibland, men han blir allt bra fin när han jobbas sådär!
Sen fick jag testa. Haha.
Men det var faktiskt roligt när jag väl fattade vad jag skulle göra! Det är ju lite svårt när varken häst eller ryttare vet hur man gör, men nu har Dandy börjat fatta vad han ska göra och annie kunde berätta för mig hur jag skulle göra, då blev det faktiskt kul!

Imorgon ska det ridas! Annie ska rida på honom först och så rider jag antagligen efter. Vet dock inte om jag kommer kunna rida eftersom jag har stört ont i ryggen efter att ha skuttat över bommar med en väldigt laddad Theotott idag.. men we will see :) jag hoppas iaf att jag kan :)


Dandy försökte äta på kameran häromdagen.. ;)


13/4 2010

Red Dandy ute i paddocken idag också.
Skrittade ut en sväng först med Jennifer och Torino och sen gick vi in i paddocken.
Dandy var lite på hugget och gick och tittade på det mesta han kunde komma på, men efter en liten stund nörjade han koncentrera sig istället. Jag gjorde många olika "saker" för att han skulle behålla fokus och behöva tänka hela tiden.
Galoppen var väldigt bra medans traven var helt okej - inte toppen men inte dålig ;)

Skrittade ut en sväng efteråt också :)
Verkligen så himla härligt att kunna skritta ut utan att behöva oroa sig över isfläckar, kunan rida i paddocken osv! Behöver jag säga att jag älskar våren?!Dandy verkar inte heller ha någonting emot våren :)


12/4 2010

Dandy fick vila igår och stå ute i rutan hela dagen i solen! Han såg verkligen ut att njuta :)

Idag blev det dock träning igen! Red för annie ute i paddocken och Dandy känndes väldigt fin! Lite seg i början som vanligt, men när jag rider på "rätt sätt" så blir han väldigt fin. Jag måste hela tiden tänka på vad jag gör och aldrig rida mer än 5 meter i samma tempo, då blir han sådär seg och jobbig. Men efter mängder av halvhalter så blev han som sagt fin idag! Galoppen känndes också bra, tempoväxlingar tempoväxlingar och återigen tempoväxlingar! Red för annie i cirkus 30 minuter. Sen red jag en liten stund själv och travade av honom lite och sen blev det en tur ut i skogen och Prinsen skötte sig kalasbra :)

Imorgon ska jag rida med Jennifer på eftermiddagen. Så skönt att man kan vara ute i paddocken nu så att man slipper anpassa sig till alla lektioner! :)


10/4 2010 tävling Stäket La:1

Idag var det då tävling som gällde, La:1 på Stäket. Första gången vi skulle starta La "på riktigt"!
Vi ringde dit vid 11 för att kolla när La:n skulle starta, och då sa dom kl 12. Så vi lastade vid kvart över 12 och rullade iväg och tänkte att vi borde komma när c-ponnyerna nästan var slut. men icke det inte. När vi kommer fram vid ett så har det precis varit prisutdelning för Lb:1.. Lite småsurt sådär.. så Dandy fick vänta i nästan 2,5 timme innan han fick komma ut.

När vi plockade ut honom ur trilern så hade han ingen som helst lust att stå still! Så det var tur vi var 5 man som kunde göra iordning honom!
Annie kom och hjälpte mig på framridningen och i början var han faktiskt lite spänd. Reagerade för småsaker och höll på att dra iväg en gång, men han höll sig ganska bra på mattan iaf! När han sen spännde av så känndes han helt okej, inte toppen men heller inte dåligt. Red precis så som vi gjort på träning senaste dagarna, dvs övergångar, övergångar, övergångar, övergångar och tempoväxlingar ;)

Inne på banan var det flera hästar som hade blivit rädda i ena hörnet och tillslut utgått. I det hörnet var det dörrar som smälldes, en stor blomma och folk som sprang in och ut som hade gått fel. Men Dandy reagerade inte ett dugg! Själva ritten känndes helt okej, hade inte den där framåtbjudningen som han kan ha ibland, blev lite hackigt, ena skänkelvikningen var dålig, matta mellangångarter osv, men han gjorde det han skulle och gjorde inget dumt! Så i det stora hela så var jag nöjd över vår debut i La!
När dom ropade upp resultatet så tyckte jag dom sa 62%. Det blev jag jättenöjd med, dels pga att ritten inte var jättebra och dels eftersom målet var att rida på övr 60%. Det visade sig iaf att jag hade hört fel, resultatet blev 69% och seger!
Dandy fick dock inte följa med in på prisutdelning pga det som hände senast ;)

Genom iprincip hela protokollet står det mjukt och bärigt. På allmänna intrycket hade jag en 8 på sitsen :O haha! Och så hade hon skrivit: "BRAVO! trevlig uppvisning på trevlig häst!"
Och vad jag har hört är inte Marianne Kurlindsky den positivaste av alla domare! Hon har bara dömt mig en gång på Theo och då var hon inte särskilt posetiv..

men det känns iaf bra att få så bra % på en ritt som inte känndes riktigt bra! Vistt var han fin, men med lite bättre bjudning och ännu mer träning så kommer det här nog kunna bli kalas! :)


9/4 2010

Oj oj oj, dålig uppdatering.se var det här!

I lördags longerade Annie Dandy, sen vilade han söndag och måndag, annie tömkörde tisdag och onsdag och igår och idag har jag ridit för henne.
Dandy har kännts fin de här två dagarna jag har ridit. Lite seg i början, men när jag väl får igång honom så känns han riktigt fin.
Men det sitter ganska mycket i huvudetr på mig. Istället för att tänka att jag måste få igång honom, så tänker jag att han är så seg och fortsätter istälelt att klämma med benen.
Men igår så fick jag då rida trav - halt - trav - skritt - halt - galopp - halt osv. Då taggade han till och fick en väldigt bra framåtbjudning. Inte så många gånger tidigare som jag kännt att han verkligen går av sig själv. Sen stöter vi ju självklart på andra problem på vägen, men att ha framåtbjudningen är ett bra utgångsläge :)
Idag red vi ute i paddocken eftersom det var lektion i båda ridhusen. Dandy var, precis som igår, lite seg i början, men efter massor med övergångar så kom framåtbjudningen. men det är så fruktansvärt svårt att sitta i traven när bjudningen inte finns..! Omöjligt!

Och imorgon bär det av till stäket för tävling, La:1.
Efter lite velande fram och tillbaka så bestämde vi oss för att åka ändå, det kan ju inte gå värre än dåligt direkt ;)
Så Dandy är badad och klar, knopparna fixar vi imorgon. Dock måste han få gå ut på morgonen eftersom han blir lite piggare om han har fått vara ute innan :) men självklart åker ju täcket på då, vill ju inte att han ska grisa ner hela sig :P
Så nu får ni önska mig lycka till, för det lär jag behöva! :)


Film från prisutdelning och avramling!

Här är filmen från när Karro flyger i backen! :)
Och jag ställer dej frågan, hade DU suttit kvar?


2/4 2010 tävling Vällingby

Det är verkligen något speciellt med hemmatävlingar.
Alla är så glada och stämmningen är verkligen på topp!

Jag startade ju bara Lb:n på Dandy så det var en väldigt lång väntan eftersom vi var i stallet 6.30 för att fodra.
På framridningen känndes Dandy helt okej, lite seg i början men blev bättre sen. I collectingring segade han till igen så när jag red in på banan så blev det en del galopp för att tagga upp honom igen.
Själva programmet känndes helt okej, lite segt i traven, travökningen blev orytmisk, skritten var spänd, galoppen var bra men jag red fruktansvärt slarviga vägar.
Men bortsett från att han var lite seg så känndes han fin.
Dock vågar jag inte släppa fram honom ordentligt i galoppen, utan sitter istället och tjuvhåller för hårt i honom och då åker tungan ut. Det drog ju självklart ner en del, framförallt på allmäna intrycket. Men i det stora hela så var det bra kommentarer från domaren och det slutade på 195 poäng, 67,24% vilket räckte till en andraplacering!

Prisutdelningen då?
Under själva prisutdelningen var Dandy lugnet själv (som vanligt). Han älskar ju att stå i centrum och vill alltid synas och höras mest! Ärevarvet däremot..
Det börjar med att han studsar lite på stället för att han blir så himla taggad. Sen börjar han bocka lite på den bortre kortsidan. Men då lyckades jag få upp huvudet på honom så han hann aldrig köra en "Dandy".
Efter andra kortsidan däremot så började han ordentligt och gjorde verkligen en Specialare à la Dandy!
Han börjar med att galoppera med korta steg för att sedan göra en liten bakutspark/bockning, sen fortsätter han med ett rejält hopp rätt upp i luften där han skjuter rygg som bara attan, för att sedan avsluta med att ställa sig på frambenen, och jag skojar inte när jag säger att han står med rumpan SPIKRAKT upp i luften!
Det finns lixom inte en chans att man sitter kvar i dessa lägen! Den som säger att jag är klen som aldrig sitter kvar när han bockar säger nog inte det efter att ha sett honom här ;)
Så ja, jag flög ju förståss som en liten vante och dunsade ner i marken. Dandy den lilla djävulen skenade runt en stund i ridhuset (sa dom iaf, jag själv kunde inte se något eftersom jag inte kunde ställa mig upp). Ja, Jag låg ju där på marlen och kunde inte resa mig upp för jag hade så snuskigt ont i hela vänster sidan (revbenen/ryggen) så mamma och ankan fick hjälpa mig ut ur ridhuset och in i klubbis. Det hela slutade med en liten tripp till akuten för att se så att inga revben var brutna. Tack och lov var dom ju inte det utan jag kommer bara få några rejält snygga (och gigantiska) blåmärken längs hela vänstersidan!

Så ja, från och med nu följer Dandy inte med in på prisutdelningar, iaf inte på ett bra tag!
Vi får se om vi åker till stäket och tävlar också, beror på hur han känns nu i veckan. Jag är lite rädd att han ska ha ont igen..

Men på söndag är det tävling på Theotott! Och jag ska bannemej rida, oavsett om jag får rida ut från banan spyfördig för att jag har så ont! :)

Har dessutom hela avramlingen på film så ska försöka lägga upp den någon dag snart :)Dandy, innan han hann slänga av mig!


1/4 2010

Kan inleda med att berätta att finaste lilla Joy faktiskt fyller hela 20 år idag!

Både igår och idag har jag ridit ut på ängen på Dandy. Igår red jag med Jennifer och Torino och då var Dandy supersnäll. Jennifer var faktiskt den av oss som var närmast att ramla av!
Idag red jag ut tillsammans med Kristin på gigantiska Iffe. Eftersom Dandy är bra mycket mindre än Iffe så fick Kristin rida först. Dandy skötte sig superbra i början, ville helst gå i ökad trav hela tiden men inte mer än så! När vi travat några gånger fram och tillbaka på den lilla vägen mellan ängarna så tog Dandy ett litet skutt, men jag lyckades hålla mig kvar med hjälp av mina båda säkerhetsbälten :P (hade både stigläder runt halsen och en achenrem i sadeln:P) Så vi travade några längder till och Dandy var superfin! Den som säger att han inte kan gå i JÄTTEÖKAD trav skulle ha sett honom idag! Herregud, varför rider vi inte dressyrprogram i skogen? ;)
När vi hade bestämt oss för att ta sista längden och sen skritta tillbaka så precis i slutet av vägen så faller Iffe in i galopp och Dandy är ju förståss inte sen med att hänga på. Men han galoppera jätte lugnt så jag släppte fram honom lite för att han skulle komma ikapp Iffe. Då jävlar smällde bomben! Dandy gör världens bocksprång rätt upp i luften! Eller först var det bara ett litet språng, men nästa var desto större! Han var väl ungefär två meter upp i uften, och jag var 3 meter upp! Jag flög ju förståss som en liten vante, för när han gör sånna där bockar, då finns det minsann inget medel för att hålla sig kvar! Han står verkligen spikrak på frambenen! Så ja, jag flög minsan av! Men det måste nog ha varit den snyggaste avramlingen jag någonsin gjort, synd bara att ingen såg (Kristin red ju framför mig och hann inte se förens i landningen :P ). Jag gjorde en kullerbytta över halsen och landade på fötterna men ramlade sen baklänges och landade på rumpan! Och jag kunde verkligen inte sluta skratta! jag tänkte bara på om någon hade sett det där, hur mycket han eller hon skulle ha skrattat! HAHA!
Vi vände iaf och gick hem efter det eftersom vi ändå hade bestämt att vi skulle skritta hem.

Väl hemma badade jag benen på Dandy och smorde sadeln medans Michaela borstade! Så nu blänker han som bara den! Knoppningen fixar jag imorgon eftersom jag har från kl 11 på mej och jag startar fjärde sist i sista klassen!
Och nu jävlar ska vi visa dom är Vällingby verkligen är bäst!!
TAGGA TAGGA TAGGA!!!

RSS 2.0