31/8 2010

Även idag blev det en tur på galoppbanan och Dandy var jättesnäll!
Satte på mig sporrarna idag för att få lite mer fart i honom, och dom hjälpte verkligen. Igår var han rätt seg trots att vi var ute, men idag sprang han på mycket bättre!
Travade först ett varv åt varje håll och sen red jag i galopp med några korta skrittavbrott i ca 20 minuter :)

Imorgon ska Annie ta Dandy eftersom jag slutar skolan så sent på onsdagar :)


30/8 2010

Galoppbanan är till för att man ska galoppera på den. Dock brukar jag hålla mig i skritt och trav där. Men idag blev det minsann galopp på galoppbanan!
Annie tyckte att Dandy skulle ridas trött, så hpn föreslog att jag skulle ut och galoppera på honom. Så ja, galopp blev det! Dandy var jättesnäll de första 25 minutrarna, sen började det regna och Dandy började busa, då gav jag mig och skrittade av istället!
SKa ut och rejsa imorgon också, vi får väl se om han håller sig lika snäll då ;)


Någon gång i våras när vi travade runt galoppbanan :)


29/8 2010

Idag, mina vänner, var det minsann ingen kanonkula som sprang nere på ridbanan.
Hade kortsporrarna på mig när jag red, det märktes kan man säga.
Det var egentligen inte så att han var seg, men inte så framåt som han är när han känner att jag har sporrarna på mig ;)
Tränade inte på något särskilt, red mest bara runt och försökte hitta en stadig bjudning.
Känslan var väl inte på topp, det känndes lixom.. konstigt. Inte dåligt inte bra, bara konstigt.
Det är just det där som är så skumt. Dandy gör (nästan) allt jag ber honom om, men hela tiden är det som om han försöker säga "helst inte, men okej då..".
Sista tiden har det varit som en fet bergodalbana - ena dagen har han varit sjuuukt fin, medan han nästa dag inte går fram alls. Dandy är egentligen inte en sån häst, så därför blir man lite fundersam.. Är det något som fortfarande spökar eller är han bara dryg och divig vissa dagar?
Vi får väl se, eventuellt blir det en extra check i veckan. Är det inget fel så är det ju bara träna på som vanligt och försöka få honom ur det diviga.
Han är ju lixom inte halt eller har ont eller så, utan mer som att det är något som tar emot.

Men ja, vi får helt enkelt se vad som händer :)


Dandy och hans hagkompis Iffe..
Dandy är liiiite mindre ;)


två bilder

Lovade ju bilder från träningen idag.
Orkar inte öppna ps så ni får tyvärr bara två. Men Pellen lyckades nästan bra med dagens bilder så det komemr fler imorgon förhoppningsvis :)


28/8 2010

Trimmade dampet lite idag för annie. Hade långsporrarna på så han sprang som en kanonkula!
Tränade lite på skolorna precis som i torsdags och gjorde på samma sätt, alltså stanna och berömma massor när han gör rätt.
Sen mitt i passet så bytte jag sporrar och red lite med dom sporrarna jag får tävla i. Han blev lite segare, men inte alls som han brukar! red lite i trav med dom korta sporrarna, kännde lite på galoppen och sen travade jag av och gick ut i skogen.
Jag tror faktiskt att han kommer sluta bry sig om vilka sporrar jag har på mig om jag tränar honom såhär ett tag, alltså rider med långsporrarna och byter till korta. Segar han till med dom korta så åker dom långa på för att han ska gå. Han ska lära sig att ha respekt för mig när jag sitter på ryggen och lyssna på mig, oavsett om jag har sporrar eller inte på mig!
men en sak som är väldgt posetiv är att han har fått mycket mer respekt för mig från marken! Förut kunde jag varken gå med honom i skogen eller ridhuset utan att han studsade och hoppade som en galning! Jag hade alltid kedja på honom och var hela tiden beredd. Senaste tiden har jag gått med honom med bara träns och tyglar, har tillomed gått med honom med grimma och longerlina en gång. Han gör verkligen ingenting längre! Så himla skönt verkligen!

En sak som är väldigt tråkig är att det inte blir någon tävling imorgon.. Det är en häst i stallet som har blivit sjuk så jag kan inte åka. Verkligen surt! När Dandy ÄNTLIGEN börjar gå lite bra på träning.. Alltid är det något som har ställt till det.. Nästan hela sommaren gick bort eftersom han var dålig i benen. Nu när vi äntligen kommer igång så kommer det här.. :( Jättetråkigt!
men veterinären skulle komma på måndag tror jag (?). Så då får vi ju veta om det är något smittsamt och så, men det är ju dumt att chansa.
Men jag hoppas verkligen att det inte ska vara något så att vi kan åka till Sjövillan (DM) om två veckor!

Pellen fotade iaf lite idag när jag red, så kommer bilder om en liten stund ;)


27/8 2010

Är egentligen alldeles för arg för att skriva något vettigt här just nu, men jag gör det ändå..
Skrittade ut på lilla Dampisen idag och han skötte sig kalasbra! pigg och glad var han.
Ryktade på honom direkt efter att jag hade ridit och sen fick gullisen gå ut i hagen. Pellen var gullig och tog in honom på kvällen eftersom jag och Frida planerade familjedagen.

Imorgon ska jag träna för annie vid ca halv 12. Sen får vi se om det blir någon tävling på söndag. av några olika anledningar kanske vi inte kan åka.. men jag hoppas verkligen att det går! Dandy var så fin igår så jag är verligen jättetaggad! Dock har jag avanmält från La:2 eftersom jag inte vill att han ska tröttna till La:p1.


Min stjärna, du är ljuset i mitt liv <3


26/8 2010

Tränade för annie idag. Skrittade ut en sväng först och sen gick jag in i paddocken och jobbade honom lite i skritt. När annie kom ner så drog hon på mig långsporrarna.. Behöver jag säga att det blev en jävla fart i Dandy?! Han travade som bara attan och jag fick knappt stopp på honom :D
Började med att rida lite slutor. Eftersom vi har väldigt svårt med slutorna så gjorde vi det medanhan fortfarande hade massa energi! Och dom blev faktiskt helt okej! Bättre än vad dom brukar vara! Men vi gjorde så att jag red lite mer än halva diagonalen, sen gjorde jag halt och berömde massor! Öppnorna blev också helt okej, han skulle kunna vara lite bättre formad till höger, men han flyttar sig korrekt och framförallt så bjuder han! Men vi gjorde likadant i öppnorna, alltså red ungefär halva långsidan, gjorde halt och berömde massor! Vi får fjäska lite för honom på det här sättet nu så att han känner att han hela tiden gör något bra när han gör det! För det viktigaste med honom är att han hela tiden tycker det är kul! Annars blir han tjurig och börjar gå och bromsa.
Red lite i galopp också och ökade på långsidan och tog sedan tillbaka på en liten volt på kortsidan. Skulle tänka att jag red i piruttgalopp och verkligen driva, bromsa och svänga så mycket jag bara kunde samtidigt! men det gick bra och galoppen efteråt blev kalasfin! Avslutade då när han känndes så fin och berömde honom massor! Totalt red jag bara i typ 20 minuter, men det räcker. Hellre att han arbetar 20 minuter intensivt än 60 minuter på halvfart :)
Skrittade ut en stund efteråt och Dandy som brukar sega till lite i skogen också skrittade på som bara attan!

Dessutom fick Dandy gå med sitt nya träns idag! Har ju ridit honom på remont sen han fick det där såret på Hogsta i somras. Han har ju haft en tendens att lägga ut tungan när man rider honom, framförallt på remont eftersom han blir mycket lättare i handen på den nosgrimman. Nu har jag ju dock bytt till achen igen och då blir han tycngre i handen, vilket gör att jag rider mer med benen och då åker inte tungan ut. För det är ju när jag håller för hårt utan att använda benen som han lägger ut tungan. Men idag var inte tungan ute ene endaste gång! :D

Tycker verkligen det är synd att man inte får rida med långa sporrar när man tävlar ponny. Grejen är ju inte att Dandy går så bra bara för att han känner att jag har just långa sporrar på mig, grejen är att jag kommer åt honom! Jag är ju lång på honom och för att öht nudda med sporren måste jag dra upp knäna till hakan! Jag tror faktiskt man skulle få bort väldigt mycket fulridning ( läs sparkar) om man lät ponnyryttare rida med längre sporrar!

Imorgon ska Dandy vila så då ska jag skritta ut med Stella på Frida :) På lördag blir det antagligen lite träning för annie och på söndag ska vi tävla! är supertaggad verkligen! Dock förväntar jag mig ju inte så mycket, har ju knappt tränat sen vi kom hem från gyttorp :P


Fina fina lilla häst <3


25/8 2010

Annie red på Dandy idag eftersom jag slutade skolan sent. Han hade varit fin och bjudit bra! Så imorgon ska jag rida lite för henne :) Får hoppas han är lika pigg och framåt då också, annars får hon sitta upp och ridalite på honom!
Dessutom har han börjat få mer mat nu.. Han får 2 liter havre om dagen + betfor och något tillskott som ska hjälpa hästarna att återhämta sig snabbare. Dessutom käkar han en jävla massa bananer varje dag :P Dock tycker jag att han börjar bli lite tjock igen, så åfr väl se om vi ska dra ner på något igen;)


24/8 2010

Dandy var inte alls varm i benen idag, så jag red en liten stund för annie. Hon tyckte inte alls att han såg konstig ut och han känndes inte konstig.
Joggade honom bara lite och jobbade med att få honom att bjuda själv. Tillslut så bjöd han rätt bra, så då avslutade jag och gick ut i skogen.
Dock var vädret väldigt varierande när jag red (vi var i paddocken).. ena sekunden var det strålande sol och galet varmt, nästa sekund spöregnade det! Men det är rätt bra när det regnar på lillen. Han blir så frustrerad av regnet att han glömmer bort att gå och bromsa typ. Lite svårt att förklara, men ni kanske fattar :P
Sen testade vi även att släppa ihop Dandy i hagen med Iffe och Piffe. Iffe har han ju gått med förut, men Piffe kom ju idag. Men det funkade iaf väldigt bra! Dock ser ju Dandy väääldigt tömtig ut mellan dom jättarna.. Haha Dandy med sina 146 sm jäntemot Iffe och Piffe som båda är 170+.. Men det ser iaf lite gulligt ut :)

Imorgon rider Annie Dandy eftersom jag slutar skolan så sent! Verkligen så skönt att hon kan rida honom när jag inte kan!!


23/8 2010

Dandy var inte alls lika varm i benet idag, man kunde bara känna jättelite värme. Så jag och Jennifer skrittade ut en sväng. Det var mygginvasion i skogen så hästarna pinnade på rätt ordentlgit för att komma bort från myggen!
Ska tillbaka till stallet ikväll och rykta på snyggingen! Släppte ut honom i hagen istället när jag hade ridit ;)

22/8 2010

Var i stallet redan vid 8.30 imorse öfr att göra iordning ponnyerna till ponnyridningen.
När jag kom på morgonen så berättade annie att Dandy hade rullat fast igår eftermiddag (som vanligt, klanthäst!). Det hade kommit några barn till hannah och annie och sagt att dandy låg konstigt. då hade han ju fastnat såklart.. och det hade tagit ett tag innan dom fick loss honom, han brukar ju itne direkt vara så hjälpsam utan ligger bara där och väntar på att någon ska komma. Men tillsut kom han iaf loss och då ville han inte ställa ner det vänstra bakbenet. men sen hade dom gått med honom för att se om han var halt men dom såg inget och han var inte varm eller svullen.

Så imorse berättade dom alt för mig och sa också att eftersom det inte hade hänt något så var det bättre att låta bli att ringa mig. haha alla vet hur orolig jag blir så fort något har hänt med min ponny ;) Men vi tittade på honom imorse också så att han inte var halt, vilket han inte var och inte varm eller svullen heller.

Vid halv 11 åkte vi mot Nacka och Runar Sörgaard för att ha ponnyridning på ett event grej. Det gick riktigt bra och hästarna var så himla snälla! Dock var det lite jobbigt för oss som gick i tre timmar haha :P nej vi är inte så vältränad någon av oss.. :p

När vi kom hem så skulle jag ut och gå med Dandy, men då var han varm i vänster bak. Men han verkade inte ha ont i det och han var inte svullen, bara varm. Så jag kylde honom i 20 minuter. Sen berättade Li att han och Iffe hade varit galna i hagen. Så det var inte så konstigt att han var lite varm i benet.

Så han ska få vila imorgon också. Eller ja, jag ska skritta ut och känna lite på honom om han känns halt, annars ska jag nog träna för annie igen på tisdag hoppas jag :)


bild på b1 (bananen 1) precis efter att jag fått hem honom :)


21/8 2010

Som sagt så vilade Dandy idag också, så jag gick ut med honom vid 10 imorse. Vill inte gå i skogen när jag går med honom och dessutom är ensam, så jag gick 3 varv runt galoppbanan iastället :)
Sen åkte jag och mami till hööks där ett nytt träns, ny grimma, boots och lite annat inhandlades. men juste, jag skulle ju inte berätta vart jag hade köpt det.. jag vill ju inte att alla ska vara likadana.. :S :D haha nej jag skojar :D haha :P

Åkte tillbaka till stallet och fixade lite saker, provade tränset och ryktade på Dampisen!

Imorgon ska vi ju på ponnyridning hos Runar Sörgaard. Haha! Men vi har ju fått låna grymt snygga kläder från Martha Ridewear, så det blir la najs de ;) sen när vi kommer hem så ska Dandy få ge sig ut i skogen en sväng :)

20/8 2010

Idag skulle jag ju träna för Annie, så jag åkte upp till stallet direkt efter skolan. Gjorde iordning Dandy och när jag höll på och sadlade ringde Jennie och frågade om inte jag kunde vänta på Jennifer så kunde vi rida tillsammans  :) Så jag väntade in henne och sen skrittade vi ut.
Igår sa annie att hon tyckte jag skulle testa att rida i skor på Dandy. Jag rider ju alltid i mina stövlar, men med dom så kommer jag inte åt riktigt eftersom jag inte kan vrida om skänkeln som jag skulle behöva när han börjar bromsa. Så idag åkte skorna på istället.
Dock var Dandy gale seg när jag började skritta honom på ridbanan. Jobbade med att böja honom åt båda hållen och att han skulle fortsätta gå. Började trava och travade typ 2 varv (väldigt seeeegt) innan annie satt upp på hoonm för att försöka få igång honom. Men hon konstaterade att när inte ens hon kunde få igång honom då finns det lixom ingen mening med att jag ska sitta och sparka på honom! Vi tror att han är lite trött eftersom han fick jobba bättre än vanligt både onsdag och torsdag + att jag har ridit honom varje dag sen i söndags.
Så vi bestämde att jag skulle skritta ut istället. Skrittade hela rundan och Dandy var supersnäll.

När jag kom in i stalelt igen så ställde jag honom på gången igen eftersom jag hade gjort iordning honom där. Så fort jag hade satt fast honom och tatt av sadeln så ställer han sig och kissar på gången! Stackarn var JÄTTEkissnödig! Kanske därför han var så seg, men jag tror faktiskt också han var lite trött! Så nu ska han skrittas imorgon och antagligen vila helt på söndag eftersom vi ska iväg med 4 ponnyer på ponnyridning då!

Dessutom har han fått flytta tillbaka in i stora stallet igen! Han la sig ner och rullade på en gång när han kom in :P Han står ju i den delen nu som är avspärrad, så det är lugnt och skönt för honom där!


19/8 2010

Idag börjar jag skolan.. inte så kul direkt va.
Men jag börjar inte fören vid 14 så jag var upp i stallet på morgonen och red.
Skulle rida vid 9, behöver jag säga att jag fick lite smått panik nä jag vaknade vid 8?

Annie red ju på Dandy igår och han hade varit jättefin! haha alla som hade sett det sa att han hade gjort en ökning som var fullständigt outstanding! Han hade verkligen flugit fram och knappt nuddat marken! Han är fin min lilla häst!

Idag red jag ju för annie också. Hon red på honom först en liten stund. Han blir så himla fin när hon rider! Sen fick jag rida lite, utan spö. Gan känndes verkligen kalasfin! så underbar! travade på och var verkligen pigg framåt. Red bara totalt i 25 minuter (inkl. annie). Känns dumt att trötta ut honom, framförallt nu när han jobbar så bra redan från början av passet!
Sen har vi också sagt att hon ska rida honom en bestämd dag i veckan! Förmodligen blir det på onsdagar eftersom jag börjar 8 och slutar 4 då. Men jag tror det kommer vara riktigt bra för oss alla tre! Sen ska vi försöka hitta dagar som jag kan träna för henne. Då har man en liten planering fr varje vecka lixom ;)


Vikten av en bra tränare

Jag har sagt det många gånger förut, men utan en bra tränare klara man sig inte. Man kanske kan rida Lc-Lb, och kanske tillomed La lokalt utan en tränare om man själv är duktig, men sen tar det nog för de flesta stopp.
Egentligen spelar det ingen roll om tränaren i fråga har utbildning eller är ens egna mamma, det viktiga är att någon ser hur det ser ut och kan komma med hjälp från marken!
Som sagt spelar det ingen roll vad tränaren har för utbildning, det viktiga är att man arbetar ihop som ett team!
Jag har ju tränat för annie flera dagar i veckan i över 2 år nu. Jag började träna för henne med Joy. Vet faktiskt inte riktigt varför, men av någon anledning blev det hon. Hon passade både míg och Joy väldigt bra. Det var även annie som hittade Dandy åt oss, och sen blev det väldigt självklart att vi skulle träna för henne! Och jag kan ärligt säga att jag har aldrig ångrat att jag började träna för annie!
Jag har ridit för andra tränare också, bl.a då framförallt Emma Karlsson och Anna Blomgren. De är båda två fantastiskt duktiga, men jag skulle inte byta ut Annie mot någon av dem. De är jättebra som "komplettering". Annie och Emma är dessutom väldigt lika varandra i sin utlärning. Det gör ju alltihopa mycket enklare!
Något som också är väldigt viktigt gällande tränare är att man ska kunna lita på denne! Du ska kunna lita på att det tränaren säger verkligen är sant, annars är hjälpen värdelös! En tränare ska kunna ge både beröm och kritik, annars kommer du aldrig komma framåt.

Det jag egentligen vill komma till är att jag är så otroligt glad att jag har hjälp av Annie. Hon ställer alltid upp och håller lektion, och tar även hand om min prins när jag själv inte kan. Hon har inte bara lärt mig att rida, utan även att longera och tömköra. Varje gång jag tycker något ellr liknande, så rådfrågar jag alltid henne först. Jag kanske borde bli mer självständig och kunna ta egna beslut gällande min häst, men det känns bättre att fråga någon som verkligen vet och kan!18/8 2010

Jag hann aldrig skriva något igår då jag kom hem sent från stallet eftersom jag jobbade ;) och med tanke på att jag skulle upp och jobba på Hogsta idag så var det bara hoppa i säng på en gång :)
Dandy känndes iaf väldigt fin igår! Jag red ca 35 minuter i ridhuset. I början var han inte så rolig, gick och drog i bettet och segade sig, men när han väl kom igång blev han kanonfin! Red mest lösgörande co htränade lite på öppnorna. Dom börjar bli rättså bra nu! slutorna har vi inte riktigt fått tag om, men till vänstar börjar det funka lite iaf!
Vi har ju kommit lite "efter", med tanke på att han var skadad större delen av våren. Målet var att vi skulle ha kvalat nationellt redan under sommaren, men eftersom hela vinterns träning gick bort och jag bara hann göra 4 starter (varav 1 i La:p1) innan sommaren så har vi ju förståss inte hunnit kvala. Men jag hoppas verkligen att vi är pågång nu och kan kvala nu under hösten så vi får rida nationellt i vår!

Idag skulle jag ha tränat för annie, men eftersom jag jobbade och hon skulle hämta Liam så skulle vi inte hinna med det. Så då löste vi det så att hon red på honom idag! Jag ville ju att hon skulle göra det ganska snart, så då passade det perfekt att hon kunde göra det idag. Dock har jag inte pratat med henne än så jag vet inte hur det har gått.
Annie har ju ridit mycket på Dandy, framförallt för att kunna hjälpa mig på bästa sätt! genom att hon sitter på honom med jämna mellanrum så vet hon ju lite mer hur det känns när det ser ut på ett visst sätt. Och nu tycker jag att det har blivit en helt annan häst än vad det var i våras, så då är det ju bra att hon kan känna på honom så fort som möjligt! :)


16/8 2010

Idag jobbade jag hela dagen på Hogsta. Sen åkte jag till stallet och var där vid typ 6.
Igår byggde vi ihop den stora hyllan med fack ;) Idag hade vi bestämt att vi skulle göra klart det sista, alltså flytta sadel- och tränshängarna, flytta hyllan och plocka iordning på allt. Jag kan ju bara säga att jag var borrarN nummer ett! jag var grym på att borra hål i skåpen! Men jag måste säga att det blev riktigt fint där uppe! Och när allt är på plats kommer det bli grymt bra! Tur vi är riktigt händiga :D

Jag kom inte ut med Dandy fören vid 8. krittade först en sväng i skogen och sen gick jag in och red i paddocken. Dandy känndes riktigt fin idag. Väldigt alert och lyssnade jättebra på skänkeln! Dock var det bara ett lite lugnare joggingpass planerat eftersom jag verkligen inte orkade rida så mycket mer. Men jag jobbade honom mycket i skritt och tränade bakdelsvändningar och ryggningar. Ryggningarna blev riktigt bra efter några försök!
Red bara totalt i 45 minuter.
Får se vad plutten ska få göra imorgon. Vi ska ha möte med annie kl 10 och sen ska jobba på kvällen, så jag har gott om tid på mig iaf ;)


15/8 2010

Nu är vi pågång igen!
Efter en veckas vila fick Dandy springa lite fint på ridbanan idag. Han känndes faktiskt helt okej. Han har ju stått på bara silage en vecka nu för att han inte ska bli så himla pigg när han vilade. Så jag trodde att han skulle vara lite trött, men han hade ganska lagom mycket energi! Men nu ska dom börja dra upp hans havre igen.
Travade honom mest bara för att känna igenom honom, tränade inte på något speciellt. Sen skrittade jag ut en sväng med Jennifer.

Dessutom satte vi upp den nya hyllan i vår "sadelkammare" idag! Nu ska vi bara flytta två sadelhängare, flytta tränshängarna och fixa en sån där dynlåda att ha täcken i, sen kommer det vara toppen där uppe!

Imorgon ska jag jobba hela dagen. Sen på kvällen ska jag till stallet och rida på Dandy.


14/8 2010

Dålig uppdatering.se var det här ja..
Jag har ju faktiskt tillbringat helgen med Jennifer, Annelie, Hannah, Pellen, Fritte, Penny och Lisen i Vansbro och kikat på ponny-SM! Otroligt roligt och väääääldigt inspirerande att se! En riktig tumme upp till Marina Mattsson för att hon, trots sin längd, sitter så fantastiskt fint! Helt galet! En giant tumme ner till "sprätt" för att hon är så fruktnasvärt otrevlig! haha!

Dandy har iaf vilat i helgen och mamma har prommenerat med honom. Imorgon ska jag börja rida honom lite smått igen. Sen är det faktiskt bara två veckor kvar tills det är planerat att vi ska åka till Sandö. Är ju anmäld till både La:1(2?) och La:p1, men jag tror att jag ska stryka mig från den första för att få lite mer energi i P1:an. Men vi får se helt enkelt ;)

Dessutom måste jag bara berätta om mitt och Annelies fantastiskt roliga skämt.. det fanns en liten ridsportbutik på plats på anläggningen och jag ville väldigt gärna ha ett schabrak som jag kikat ut. Dock hade jag inte tillräckligt med pengar för att kunna köpa det. Pellen och dom var bara där idag, så igår smsade Pellen och sa att hon tyckte Lisen var konstig som undrade om det var något inträde under SM. Då kom vi på den briljanta idén att vi skulle lura i dom att det kostade 100 kr per person, + 25 kr per person som satt i bilen! Så dom hade först fått åka till Ica och ta ut pengar, men där kunde man bara ta ut 500 så då fick dom åka vidare till en bankomat och ta ut mer pengar! Jag ägnade gårkvällen åt att sitta och skriva inträdes biljetter och parkeringsbiljetter.. ;)
Behöver jag säga att alla tyckte det var väldigt kul när dom kom fram och insåg att dom hade blivit lurade?! Och det roligaste av allt var just att vi sa att dom säkert hade åkt runt lite småstressade och tagit ut pengar! Haha hade vi rätt eller?! :D

Kommer kanske lite bilder här sen, annars länkar ja ;)

11/8 2010

Skrittade ju som sagt ut med Jennifer idag också. Hästarna var supersnälla och Dandy var lite piggare idag och hängde på Frida riktigt bra ;) Dock har jag ju gramanen på ifall han skulle bli pigg och börja bocka haha! Inte för att jag tror att han gör det, men alla andra verkar tro att han är spritt språngande galen! :P

Sen har jag ägnat större delen av dagen åt att städa uppe på loftet, vår sadelkammare :P Det ser ut som ett bombnedslag efter att jag har tatt dit alla mina saker, så idag blev det storstädning ;)
Jag, Frida och Erica roade oss dessutom med lite andra roliga saker.. Haha det spårade ur lite kan man säga.. Haha men efter helgen kanske det kommer upp ett gulligt litet videoklipp här.. :D Haha! Snart kanske det kommer en ny kategori här vid namn Najs och Bajs.. HAHA nej då jag lovar jag ska inte bli som mina "favortiter".. höhö :D

Sen på kvällen skrittade jag ut på fina Theotott i min nya, "roliga" grupp.. Usch juniorspecialen var helt klart roligaste gruppen, men nu blir det inte så kul längre.. :(

Imorgon åker jag med Jennifer, Annelie och Hannah till Vansbro för att kika på ponny-SM hela helgen! Ska bli grymt kul att se så många fina ponnyer! Dandy vilar ju så mami ska gå med honom fredag och lördag (jag skrittar honom imorgon innan vi åker).


10/8 2010

Det är bara 9 dagar tills skolan börjar.. lite småångest över det va. Men mamma hade ringt till min nya rektor idag och kollat de där med specialidrotten. Eftersom vi flyttas från Hässelby till St. Erik till hösten så blev allting så himla rörigt gällande de individuella valen. Men nu är det alltså klart att jag kommer få läsa specialidrott och det kommer bli sååå skönt! Då kommer jag ha en förmiddag och en eftermiddag varje vecka som ska ägnas åt träning (tror det var så iaf, minns inte riktigt). Så det kommer ju bli grymt!

Dandy vilar ju så idag var jag ute och skrittade med Jennifer och Frida i skogen. Vi gick långa rundan och hästarna skötte sig superbra! Jag hade graman på Dandy ifall han skulle bli pigg och knäpp, då är chansen lite större att jag kan få stopp på honom :P

Sen på kvällen jobbade jag ju i stallet för första gången den här terminen. Igår hade vi ett litet jobbmöte där vi tillsammans kom med tips och idéer för att göra jobbandet enklare och få ett bättre säkerhetstänk. Bl.a. så har det nu tagits bort att vi ska göra höpåsar till stora stallet på kvällarna. Det tar ca 45 minuter att göra och hänga ut hö, och på 3 timmar är 45 minuter ganska mycket. Så idag när jag jobbade så gick Sandra med eftersom hon ska börja jobba i stallet,  och vi hann med så himla mycket som man inte gör i vanliga fall. Alla vattenhinkar tvättades ordentligt, vi hann mocka två gånger i varje stall och även spolspiltan gjordes rent! Så skönt när man kan hitta småsaker som kan underlätta så mycket!

Imorgon har vi u-sek möte vid 12 och se n ska jag skritta ut med Jennifer igen. Sen måste jag åka till Lennartsnäs och ta hem alla grejer och sen på kvällen ska jag rida :)


9/8 2010

Dandy vilar ju som sagt den här veckan så jag hade tänkt skritta ut på honom. Dock var han lite öm i ryggen så jag gick med honom istället. Vi tror och hoppas att det bara är lite träningsvärk i ryggen så vi ska se om det blir bättre av en veckas vila. Jag kännde på ryggen igen på kvällen och då var han inte alls öm längre.
Det är just det där som är så svårt med Dandy.. Han kan vara öm i ryggen innan ett träningspass (ridning/longering/tömkörning/löshoppning), men efteråt reagerar han inte alls när man trycker!

Vi testade även att släppa ihop Dandy, DW, Iffe och Frida i hagen idag! Bortsett från att annie fick ta ut Dw så funkade det bra! Så nu har Dandy även fått två hagkompisar, vilket innebär att han kommer kunna gå i hage mera!

Imorgon ska jag skritta ut med Jennifer och Frida och se n är det jobb i stallet som gäller! :)

Gyttorp

En liten sammanfattning av tävlingarna i Gyttorp! :)
Fredag: Vi åkte från Hogsta vid 8 på morgonen. Hade Dandy vetat om att det var sista gången han åkte därifrån för den här gången så hade han nog inte varit lika pigg och glad att kliva på trailern ;) Resan dit gick iaf bra, dock trodde vi att vi var helt fel när vi kom fram till tävlingsplatsen.. Det såg mer ut som en byggarbetsplats än en ridanläggning.. Dandy hade, efter mycket om och men, fått en boxplats i lilla stallet på anläggningen. Där stod han tillsammans med 4 andra hästar.
På fredagen red jag första kvalklassen i cupen - La:1. Jag red fram totalt 40 minuter, varav ca 25 minuter var framskrittning. När han var framskrittad så travade jag något varv och sen blev det mycket galopp eftersom han kommer loss så ordentligt i galoppen och blir så avspänd! Dandy känndes lite loj när jag red fram så jag gjorde många och korta övergångar och halter för att få honom alert och lyssna på skänkeln.
Själva ritten känndes sådär, lite segt och slarvigt, men annars helt okej. Domaren tyckte dock att det var ganska bra, så vi belönades med 73% vilket räckte till en tredjeplacering!
Dandy fick följa med in på prisutdelningen men vi gick ut innan ärevarvet ;) känns dumt att chansa redan första dagen lixom!

Lördag: Första klassen var La:4 som också var andra kvalet i cupen. FjortisFritte och min pappa kom till Gyttorp på lördagen för att hjälpa till och fota lite :)
På framridningen till LA:4 var Dandy tuggummi.. Så det blev ännu fler snabba övergångar och halter för att få honom på hugget! Själva ritten känndes inte så bra, jag tyckte han var väldigt seg. Men vi fick trots allt 62% och kom precis utanför placering.
Det var bara ca en timme innan nästa klass - La:p1. Eftersom Dandy varit så seg i klassen innan så red jag fram jättekort. Innan jag gick in på banan så red jag honom lite utanför och bara försökte tagga upp honom genom en miljon halter och snabba igångsättningar och så. När gick in så känndes han verkligen jättetaggad! Första uppridningen känndes kanon, likaså första öppnan. När vi kommer till slutan så tar bensinen totalt slut.. Det blev skrittinslag i ungefär alla travmoment och jag drev som en idiot och Dandy brydde sig inte ett dugg. Istället drog han ut tungan och bromsade ännu mer. Så vi hade treor och fyror genom iprincip hela travprogrammet. Sen blev det bättre i galoppen, men fortfarande dåligt.
Jag var totalt förstörd när jag red ut från banan, grät som ett litet barn... Jag var så rädd för att han hade ont igen, men efter en stunds funderande och ett samtal med annie så insgå jag att han har nog inte så ont (med tanke på att han faktiskt går fram på framridningen). Han är nog egentligen bara smart och lite dryg! Han har ju blivit jagad med långpisken ett par gånger på Hogsta för att han verkligen ska trava som han kan. Som sagt så är han en riktigt smart ponny, han vet att när jag kommer in på banan så har jag inget spö och lägger han av då så kan jag inte göra något!
Något som var väldigt bra med den här tävlingen var att man fick möjlighet att släppa ut hästarna i hage en eller två timmar för en liten summa! Så Dandy fick gå ut en sväng på lördag eftermiddag.
Sen spenderade vi eftermiddagen åt att titta på fina och stora hästar i La:4!

Söndag: Dandy fick gå ut i hagen 1 timme på morgonen med förhoppningen att han skulle ha lite mer bjudning. Annelie och Hannah kom till Örebro och tittade på oss idag också! :)
Vi hade Faktiskt lyckatts kvala till A-finalen som sjunde ekipage av 10, så det var La:4 som gällde! Annie och jag hade kommit fram till att jag skulle testa att rida fram utan spöt så att jag fick fram bjudningen utan det. Så jag fick jobba rätt rejält på framridningen, men tillslut kom bjudningen! Då tog jag spöt och red två varv med det och då travade han verkligen! När jag släppte det så tappade vi lite trav, men rätt mycket lyckades vi behålla! När han ändå känndes bra så gick jag ner till ridbanan och taggade upp honom lite på vägen ner.
Själva ritten kännde sådär, han blev seg efter första mellantraven och i andra galoppvolten trodde jag han skulle stanna. Men vi höll oss i rätt gångart hela tiden ;)
Jag tyckte Dandy skötte sig helt okej, men det tyckte inte domaren tyvärr. Vi fick 55%, och med tanke på att vi fick 52% i P:1an så tyckte jag att det var lågt.

Det har som sagt inte varit någon höjdarhelg för oss om man säger så (bortsett från fredagens La).
Dandy har nog varit lite trött också. Han har ju trots allt rest en del under sommaren, tränat rätt hårt och gått väldigt bra. Framförallt har han börjat röra sig på ett helt annat sätt som han inte är van vid. Dessutom tror jag inte han trivs på den här nosgrimman, för så som han har hållt på med tungan har han aldrig gjort förut!
Så nu ska lilla Dampet få vila några dagar. Eller ja, helt vila blir det inte. Eftersom han inte kan gå i hage så himla mycket så skrittar jag honom varje dag när han vilar. Tycker det är viktigt att han rör lite på sig även när det är vila! Så han ska skrittas till på lördag så börjar jag sätta igång honom igen på söndag :)


Resultat Gyttorp

Här är resultaten från helgen

Fredag  La:1   73% 3:a  Cupen
Lördag  La:4   62%        Cupen
            La:p1 52%  (Dandy tyckte det var bättre att skritta genom travprogrammet..)
Söndag La:4   55% (en ritt som jag faktiskt tycker var värd mer än så..) A-final

Kommer en text imorgon om ritterna och några bilder.


5/8 2010 träning för annie

Imorse var vi iväg och hämtade alla ponnyer på sommarbetet. Det gick bra och hästarna var runda och goa! Jacks mage såg ut som en tunna medan Thess hade mer en ölmage ;)

Sen åkte jag ut till Hogsta och fixade med Dandy. Han badades inför morgondagen och så packade vi.
Vid halv 6 kom annie och så tränade jag för henne! I början var han ett riktigt pain in the ass och jag red ungefär lika dåligt, så ja, det började inte på topp om man säger så. Fick inget flyt i traven och jag glömde hela tiden bort att jag hade två ben som skulle användas tillsammans med mina två händer (som jag däremot använde flitigt). Missar man i den kombinationen så åker Dandys tunga ut och han blir ännu segare! Men när jag väl kom ihåg att använda benen så blev det iaf lite bättre!
Jobbade honom lite i galopp sen, och att värma upp i galopp verkar vara melodin för honom! Han blir så himla mycket finare efter galoppen och mycket mer avspänd!
Så när jag hade galopperat lite så fortsatte vi i trav och tränade lite öppnor och slutor. öppnorna börjar bli riktigt fina nu, medan slutorna fortfarande knappt existerar ;) Han blir alldeles för rak och all böjning och ställning försvinner och vi förflyttar oss snarare i skänkelvikning! Men nu har JAG ju som sagt fått kläm på öppnorna, sen ska bara slutorna sitta som dom ska också!
Avslutade när han började kännas trött eftersom han ändå var ganska fin.

Imorgon åker vi som sagt till Gyttorp och tävlar. Datorn följer med (såklart ;))!
har ägnat kvällen åt att smörja alla grejerna, vilket inte tog så lång tid eftersom det bara var stövlarna kvar.. haha :D Så skönt nu när man fått in rutinen att smörja alla sakerna varje dag efter att man har ridit! Då är prylarna inte så smutsiga när det är dags för tävling!

Nu får ni ta och hålla tummarna för mig och min lilla stjärna till ponny! 14.37 har vi starttid! :D
Nu måste jag sova så jag orkar upp imorgn! Natti!


4/8 2010

Dandy vilade ju idag så vi tog oss en skrittur ut i skogen, den här gången utan att träffa på älgar! :) Jag går ju oftast med honom när vi skrittar ut, mest för att han ska slippa gå med ryttare veckans alla dagar. Förut var han jätteseg när jag gick med honom, men pigg när jag satt på. Nu har han dock börjat skritta så himla bra även när jag går med honom!
Ute på Ekerö visar de flesta bilisterna väldigt mycket respekt när man komemr med häst, de bromsar och kör långsamt förbi eller så stannar de och låter hästen gå förbi. Idag var faktiskt första gången jag mött een bilist som bara dundrade förbi.. Dandy som redan var lite sprattlig blev ju inte direkt lugnare för det.. Men man får ju vara glad ändå att han är så pass cool ändå och inte bryr sig jättemycket om bilarna!

Imorgon ska vi åka och hämta hem alla ponnyer från betet. Saknar finaste Joy och Jack <3
Sen på kvällen kommer annie ut till Hogsta och hjälper mig lite och sen ska Dandy badas inför fredagen! :)

Kan dessutom passa på att berätta att jag har bakat bullar :D supersmarrigt! Har också sytt ihop Dandys nya nattpaddar som var alldeles förstora. Känner mig som världens hemmafru! ;)


Ge upp!

Kan folk bara sluta spamma min blogg med massa onödiga kommentarer!?
Och nej, jag tänker varken kolla alla dessa bloggar eller vara med i tävlingar!
Vad är problemet?
Min dag har varit bra och jag vill inte veta hur din har varit!
Tack!

Menar inte att ni ska sluta kommentera, men är inte intresserad av frågor som "Hur har din dag varit?" eller"Vad ska du göra idag" osv.

New Forest SM 2010 BILDER

Här är ett litet urval av bilderna från Nf-SM, bler finns på Facebook och Bdb!
Bilderna är i extrem oordning ;)


Haha pick one!Sandra och Fiona :)
Det är även Sadra som tagit bilderna på mig och Dandy från fredagens ritt :)

Anna och Uniq

Ida och Valle


Det var tyvärr alla ni fick se här :)
kommer säkert komma upp flera lite då och då ;)


3/8 2010 träning för Emma

imorse åkte vi iväg och hämtade hem alla stora hästarna från betet! Allt gick jättebra och hästarna såg väldigt fina ut i kroppen, tjocka och goa :) Fast tack o lov inte alldeles klotrunda som dom brukar vara, men det är ju inte så konstigt när det varit så dåligt med bete!

Vid halv 2 ringde Josephine och frågade om ag ville rida lektion vid kvart i 3. Fine, det tyckte jag nog att jag borde hinna till. Kollade när nästa buss gick och insåg att då skulle jag vara framme 20 i .. Så det var bara att kasta sig på cykeln (vilket höll på att bli ren katastrof det också eftersom jag inte fick upp låset.. :P ) och cykla hela vägen till Hogsta! Tog väl typ 45 minuter och då cyklade jag fort som fan! :P

Kom iaf fram vid 5 i halv 3 och kastade Dandy på grejerna och skrittade fram!
När jag börja värma upp honom så känndes han väldigt spänd i ryggen, men han hade inte reagerat alls när jag kännde på den innan jag sadlade. Så jag red på och när jag värmt lite i galopp så känndes han inte ett dugg spänd längre.
Dandy bjöd otroligt bra redan från början, så vi började själva träningen med öppnor och slutor. Sist vi tränade sånt var i april, och då gjorde vi det typ 3 gånger :P Det största problemet i öppnorna har varit att han slutar bjuda och att vi tappar både tvärning och böjning. Så nu gjorde jag ju öppnorna längs långsidorna och när han slutade bjuda rätade jag ut två steg och tröck på och sen in i öppnan igen. Funkade faktiskt riktigt bra! Tillslut bjöd han en hel långsida i öppna!
Slutorna har jag haft JÄTTESVÅRT med! Dandy kan, men det går inte när jag ska göra det! :P haha! Men idag fick vi faktiskt till det en gång åt varje håll! Vet inte riktigt vad jag gjorde idag som jag inte gjort tidigare, men av någon fantastisk anledning så funkade det! :D

Efter skrittpausen så jobbade vi lite i galopp, framförallt med enkla byten. Vi fick till några kalasfina byten! Det som har varit svårast i dom enkla byten är skritten emallan. Han blir så himla taggad och skrittar med jättekorta steg. Så nu gjorde jag en avsaktning, skrittade ända tills han spännde av och fattade sen ny galopp. Och för varje gång kunde jag minska antalet skrittsteg emellan och tillslut Blev det några enkla byten med nästan rätt antal steg!
Tränade även lite på serpentiner i galopp och Dandy gjorde det kalasbra!
Efter galoppen travade han så otroligt bra så vi avslutade då.

Jag är verkligen såååå nöjd med dagens träning! Dandy känndes superbra, och framförallt så känndes han väldigt glad och villig!! Emma konstaterade också att han såg så glad ut! Det är så härligt när han är såhär, allt blir så enkelt och jag kan verkligen ta vara på allt han kan och lära mig själv!
Jag svävar verkligen på små rosa moln och jag var tvungen att ringa annie och berätta hur fin han hade varit! :D haha!

Så imorgon ska han få vila och ta en skrittur ut i skogen! Hoppas verkligen att vi inte träffar på några älgar..
Sen på torsdag kommer annie ut till Hogsta så ska jag träna för henne! Även om jag vill ta vara på varje träningspass jag kan få för Emma så känns det bättre att annie hjälper mig precis innan vi åker! Som jag skrev förra gången så knner hon ju oss så mycket bättre och då blir det lättare att reda ut preoblem som uppstår och hon kan komma med bra tips eftersom hon vet precis hur han fungerar! :)


Svar;

KONTAKTER!
Det är ungefär allt jag kan säga.. Det gäller ju att skapa sig kontakter! Jag hade tur eftersom annie har så pass mycket kontakter, men annars gäller det att skaffa egna, eller en jävla massa pengar och köpa sig en redigt fin häst och träna för någon "sån" och få in en fot där igenom ;)
Har tyvärr inget bättre svar på det ;)


Svar;

Jag jobbar hos Emma Karlsson (som tidigare red hästen Faradera i bl.a Aachen, globen osv.). När jag jobbar så är det ju dels vanligt stalljobb, dvs mocka, fodra, sopa, släppa in och ut hästar, men det är också mycket att ta hand om hästarna - göra iordning dem inför ridpass, promenera med dem, rykta, natta osv.

Jag hamnade där genom Annie! De känner varandra lite grann och Emma hade frågat Annie om hon hade någon som var intresserad av att jobba hos henne under sommaren. Så ja, på den vägen är det!

Det är jätteroligt och otroligt lärorikt att vara där. Framförallt är det väldigt roligt att få vistas i en sån miljö som Hogsta är och få se så många fina hästar!


Emma och Farader i Globen
Bilden kommer härifrån


Svar;

Just nu har han ett jättetunnt regntäcke eftersom vädret är lite ostabilt och hagarna är leriga. Dandy gillar ju inte att bli blöt så om det ser ut som att det ska börja regna så sätter jag hellre på honom ett täcke än att han ska behöva bli blöt ;)
När det var väldigt varm så hade han flugtäcke på sgi de dagar han vilade och de dagar som jag både skulle jobba och träna hade han ett jättetunnt täcke. Eftersom jag tränade under arbetstid så behövde jag ju kunna göra iordning honom så fort som möjligt, och det är ju inte jätteroligt att komma till ett träningspass med en grå ponny.. ;)

Sen har han ju alltid boots runt om för att han inte ska trampa av sig fler skor :)


2/8 2010

Dandy har ju vilat idag så jag var ute och gick med honom när jag hade slutat jobba. Det spöregnade ju hela dagen så pluttisen hade ingen större lust att gå ut i hagen.. :P Han var verkligen jättesöt för när jag satte på honom hagkläderna så var han verkligen jättepigg och ville ut så fort det bara gick! Men så fort vi kom utanför dörren och han insåg att det regnade så ångrade han sig och vill hellre vända och gå in i sin mysiga box istället.. knäppa ponny :P

men det hade iaf slutat regna när vi gick ut på promenix på kvällen. Så vi gick mot ensta, men precis innan backen så ser vi en älg som står jättenär vägen.. så det var bara vända och gå hem igen, men vi var iaf ute i 45 minuter och dampet skrittade på riktigt bra!

Håller på och fixar alla bilder från helgen, så dom kommer i ett eget inlägg lite senare ikväll elelr imorgon :) Håll utkik! ;)


1/8 2010 Vetlanda sista dagen

Sista dagen i Vetlanda idag.
Sandra fodrade Dandy på morgonen så var vi där vid 9 och började göra iordning honom för hemfärden. Dock ville vi vara kvar och kolla när Sandra och Anna hoppade Lc:n, så vi kom inte iväg fren vid 12. Det gick iaf bra för dom båda två, och de hamnade första och tredje utanför placering tror jag :) Eftersom de red kombinationsklassen Lc så räckte det faktiskt till att de blev 1:a och 3:a där också! Så duktiga! Stort Grattis! :D

Dandy stog som ett ljus hela resan och vi kom fram till Hogsta vid halv 5. Han har fått flytta in i stora stallet nu, vilket är väldigt skönt för då blir det inte så långt för mig mellan stallen :P

Jag har haft en supertrevlig helg med väldigt trevligt sällskap och fina ponnyer. Vi har sett mycket bra ridning, men också mycket fruktansvärt dålig ridning! Vissa ryttare ska vara glada över vilka fantastiskt snälla ponnyer de har! Vi kommer absolut åka tillbaka nästa år igen, för det var absolut värt resan!
Det roligaste av allt är att jag har fått väldigt mycket beröm över min fina häst! Många som sagt att dom tycker han är otroligt fin i kroppen numera! I våras såg han ju ut som en köttbulle.. ;) Och trots att det gick så dåligt i fredgs så är det många som sagt att han är otroligt fin även ridmässigt! Superkul verkligen! :D

Går allt som det ska så åker vi till Örebro nästa helg och tävlar! Ska bli jätteroligt och eventuellt kommer bästa Dansken dit också! Dock har vi lyckats få stallplats i "närliggande stall".. Känns inte jättebra eftersom Dandy har varit lite.. knepig att lasta sista tiden.. Inte dum eller så, men han har fått för sig en del saker inne i trailern. Så jag har mejlat till arrangören och försökt få en boxplats på anläggningen, men det ser inte så ljust ut tyvärr.. Och får vi ingen boxplats där så får vi helt enkelt se om vi åker. Men jag hoppas verkligen det eftersom jag verkligen vill ut och tävla med plutten nu när han är så fin (för det mesta.. :P)

Imorgon ska jag jobba och sen ska Dandy få skritta ut en låång sväng! Då blir han klaad heest! :)


Det är Sandra som har tagit bilden!
Bilden är från La:1 i fredags, och man kan ju säga att när han väl gick så var han grymt fin!


RSS 2.0