2010

Det här inlägget är tidsinställt, så desperat att jag sitter och bloggar precis innan tolvslaget är jag faktiskt inte ;)

2010 har varit ett väldigt blandat år.
Januari: Det började med att Dandy fortfarande var halt och hade ont i ryggen. Så medan han var dålig fick jag möjlighet att börja rida på Östertorps Jack, en underbar liten ponny som inte hade något ont i sig över huvutaget! Jack gick från klarhet till klarhet och belv väldigt fin! Jag startade honom på nyårscupen 1/1 där vi fick 64% och kommentaren: ni har många förtjänster!
31 januari sålde vi Joy till ridskolan. Hon hade ju gått där hela hösten, men nu tyckte vi det var bättre att sälja henne till dom!
Jag började rida lite smått på Dandy i slutet av januari.
Februari: I mitten av februari behandlades han igen i ena hasen.
Jack började gå riktigt dåligt och jag hade inte tålamodet att fortsätta med honom. Annie och jag blev nästan osams varje gång jag red. Sista gången jag red honom var 20 februari, då vart annie och jag riktigt osams och efter det red jag alltså inte nå mer på Jack.
21 februari var Anna Blomgren uppe i Stockholm och hade träningar på V-by. Då det hade blivit många återbud så fick jag möjlighet att rida Theo för henne. Det var verkligen jättenyttigt och Theo var riktigt fin då!
I början av februari hoppade även Joy över hagstaketet och fastnade med bakbenen i eltråden. Annie och Stella såg allt och trodde verkligen att Joy hade brutit nacken, men icke! Inte en skråma hade hon fått, och dagen efter gick hon lektion igen!
Mars: I början av mars fick jag börja rida på Musse. Jag var så arg första gången, men det gick helt klart över förväntan, och han blev min nya ponnytruppshäst! I mitten av mars kunde jag börja träna Dandy ordentligt igen efter en månads igångsättning. Dandy började också trampa av sig skorna, så sen i mitten av mars har han gått med boots.
Theo började också gå riktigt bra, och han blev verkligen så himla fin! Lätt i handen och började bära sig hundra gånger bättre.
April: 2 april startade jag ju Dandy i en Lb:1 på hemmatävlingarna, vilket ledde oss till en andraplacering och ett ärevarv som slutade på sjukan! Två dagar senare hade jag gett mig fan på att jag skulle starta Theo i Lc:1 ocg Lb:2. Hade så ont så jag inte visste vad jag skulle ta mig till, men jag red ändå och i Lc:1 lyckades vi hamna på en femteplacering!
Dandy började gå riktigt bra i april! Vi tränade på och började känna lite på de svårare grejerna, som skolor och enkla byten. Musse började också gå bra och vi bestämde att han skulle få följa med till gömmargården och tävla i mitten av maj. dessvärre visade det sig att han inte hade något mätintyg så det vart inget.
Maj: Theo gick sjukligt bra och även Musse började muskla på sig och bli ännu finare. Dandy inledde månaden med två vinter av tre möjliga i La. En vecak senare behandlades han i tygg och ben. Vi satte igång och när veterinären var tillbaka nästa gång var Dandy ännu haltare.
22 maj åkte vi och hälsade på Carro på Stuteri Nådhammar där hon bor och jobbar.
Det var även i maj som jag fick erbjudande om jobbet hos Emma! Dessutom gjorde Musse sitt bästa träningspass någonsin i slutet av månaden! Den känslan jag hade då hade jag aldrig haft på honom tidigare, och inte fått efter för den delen heller!
Juni: i början av juni slutade jag ettan på Hässelby gymnasium. Jag red även KM på både Theo och Musse och de blev båda två trea i häst- respektive ponnyklassen. Jag startade även Theo på "3-days-event" (fälttävlan). Det var sjukt kul och om jag inte är helt ute och cyklar så blev vi 6:a. I mitten av juni var jag på Hogsta och provjobbade. 18 juni åkte jag med jennifer och Hannah till Gripens eftersom dom skulle tävla där. Jätterolig helg med många roliga kommentarer! Dandy flyttade till Lennartsnäs i slutet av juni och John kom även dit och behandlade Dandy igen. 
Juli: Första dagarna i juli jobbade jag på Hogsta. Det var väldigt roligt och lärorikt. Dandy stod kvar på Lennartsnäs under halva månaden. Han var rätt dum där emellanåt, men för det mesta skötte han sig. I mitten av juli flyttade Dampet till Hogsta och jag fortsatte att jobba där. Vi tränade lite för Emma och annie var med några gånger. Sista helgen i juli åkte vi till Vetlanda och New Forest - SM!
Augusti: Dampet bodde kvar på Hogsta fram till 8 augusti (tror ja). Jag började tvåan på St Eriks gymnasium. I mitten av augusti åkte jag med Jennifer, Annelie och Hannah och tittade på ponny-Sm i vansbro. I slutet på augusti släppte vi ihop Dandy med Iffe och Frida (som senare byttes ut mot Piffe och slutligen Gabbe). 27 augusti fick vi även veta att vi fått ringorm.
September: Jag missade DM pga ringormen. Med nöd och näppe klarade vi karenstiden till allsvenskan. Dandy blev dålig igen efter allsvenskan och jag fick börja rida på Kim istället. Jag red honom nästan varje dag och det var väldigt lärorikt! Dandy började få kolik i slutet av september. Under en vecka fick han kolik tre gånger. Vi kom tillslut på att det berodde på havren och tog bort den.
Oktober: Jag startade Kim i allsvenskan 17 oktober. Vi kom typ sist individuellt men laget vann! 7 oktober var John tillbaka och kollade Dandy och han sprutades ungefär överallt igen. Jag fortsatte att jobba lite grann på Hogsta, men även på Vällingby. Så varenda helg var jag upptagen med jobb på det ena eller det andra stället. 30 oktober var Emma ute i v-by och hjälpte mig med både Dandy och Kim. Dandy gick riktigt bra och vi var sjukt taggade på hemmatävlingarna och allsvenskanfinalen i november.
November: 1 november, 5 dagar innan hemmatävlingarna, får vi veta att vi fått ringorm igen. Tävlingarna blir inställda, vi missar allsvenskanfinalen och Lurbo i slutet av november. Sista helgen i november var det Horse Show som vanligt.
December: Vi tränade på inför julshowen och själva showen gick bra. Dandy fick vara med och visa upp sig och skötte sig riktigt bra. Jag red även Theo i kadriljen. 23 december flyttade Dandy till Hogsta igen och trivdes som fisken i vattnet. På julafto red jag Joy i kadriljen. Under hela december jobbade jag sjukt mycket. Inte många dagar jag var ledig där inte!Ungefär såhär har mitt år sett ut! Det har hänt en del roliga saker och en del mindre roliga saker. Cred till den som orkade läsa hela denn text! ;)


31/12 2010

Årets sista dag! Sista dagen på hela 2010!
Det här året har varit väldigt blandat och ni ska få er en liten årsresumé senare! Inte bara med tävlingar då alltså, utan rent allmänt hur det här häståret har varit! :)
Och första inlägget nästa år kommer att handla om målen 2011! Det är redan färdigskrivet och komemr att publiceras 00.00 inatt! :)

Dampelidamp fick avsluta året med en välförtjänt vilodag! Dock tyckte han inte att han behövde vila.. vi gick nämligen på en liten promenad (som vi alltid gör när han vilar eftersom han alltid får vila dagen efter ett träningspass och då är det aldrig bra att hästarna står helt still!). Elelr ja, jag försökte gå på promenad medan Dandy hoppade och for i luften.. Så bra gick det lixom! :)
Jag klippte även klart honom sen, fast han ser ut som ett mongon. Men vill man inte stå still så får man helt enkelt skylla sig själv!

En lite tråkig sak med att Dandy står på Hogsta är att vi missar nyårscupen! Jag har alltid varit med på den, men iår blev det ju inte så. Men jag har hellre Dandy på Hogsta än är med på Nyårscupen lixom ;)

Ikväll kommer Fridolf hit och vi ska fira nyår tillsammans. Eller ja, vi bojkottar nyår och käkar middag och har det lite trevligt :) Mindre roligt är att vi båda ska upp och jobba 7.30 imorgon! Men det är smällar man får ta om man valt att jobba i stall! Synd bara att vi inte jobbar i samma stall den här gången heller! :P


Frida och Dandy, Eskilstuna 1 maj!


30/12 2010

Internetet vill inte funka idag heller så skriver lite från telefonen (iphonen var helt klart bästa julklappen ever!) Red dampet för emma idag också och han gåt bättre och bättre för varje dag! Tyvker att han borde vara trött, men icke! Jobbade med att han skulle bli självgående och att jag inte skulle klämma med benen. Jobbade mycket i galopp också och den är så mycket mer reglerbar nu! Efteråt mockade jag och smorde allting medan jag väntade på att han skulle torka så jag kunde klippa honom. Började klippa vid 4 och inte ens en timme senare var jag klar! Ellet ja, helt färdig är jag inte för imorgon ska clara hjälpa mig att klippa dom svåra ställena! Tyvärr kan jag inte ladda upp någon bild för det fattar jag inte hur man gör :p men dandy fick iaf ett hjärta på rumpan! Det är väl fint på en ponny som förhoppningsvis ska gå nationell dressyr i vår?! :)

29/12 2010 ett litet bloggförsök från min käraste iphone!

Internetet funkar inte aå det blev visst såhär idag. Jag och touch är inte bästa vänner så det kommer nog inte gå jättebra :p Iaf så tränade jg dampis för emma idag och han var mycket bättre redan från börjn!! Skulle rida med lite turbo! Ingen aning om hur det här inlägget kommer se ut, men det var värt ett försök iaf, eller vad tyckef ni?? ;)

28/12 2010

Nu är ni sådär tråkiga igen och kommenterar inte öht!! ;)
Vad vill ni läsa om egentligen? "Dagens ridpass" kommer ni tyvärr inte undan, men vad mer? Tips, utrustning, andra hästar.. aah, kom med förslag! :)

Idag tränade jag iaf Dampet för Emma och han skötte sig väldigt bra! Red fram honom först och efter en stund kom emma och hjälpte mig. Dandy var ganska pigg och framåt när jag värmde upp, men inte självgående. Men eftersom det var många andra som red och andra som hade lektioner så använde vi den där hörsnäckan. 100 tummar upp till den! Jag som inte hör vad folk säger när jag rider, hörde precis allt hon sa till mig och jag behövde lixom inte ägna två steg åt att fundera över vad hon verkligen sa. Så ja, tummen upp åt den!

Vi jobbade mest med att han skulle bli självgående, ta skänkeln och bli loss. Han har ju inte världens kondis och är frukansvärt långhårig, så han orkar inte jättelänge. Men jag tycker han var väldigt duktig! Emma tyckte han hade blivit väldigt fin i formen framförallt! Han höll dock på lite med tungan i början, men han gör så när jag drar för mycket i tygeln utan att anvönda benen, och såfort jag kommer på det så slutar han :)

Men vi ska ta honom lite grann varje dag nu, och så får han vila ungefär var fjärde dag. Tror det är ett rättså bra upplägg för honom faktiskt! Dessutom ska han klippas på torsdag så han blir av med den långa pälsen! Han svettas ju så sjukt mycket! Så för allas skull blir det lättare om den är borta! :) haha!
Men på torsdag är jag ju ledig så då har jag massa tid på mig att klippa honom :)

Imorgon är det ju jobb då, men behövde inte vara där förens vid 8! gött! Sen ska jag rida lektion på dagen också så det blir awesome!
vet tyvärr inte vart jag gjort av sladden till telefonen (bra att jag tappar bort den efter 4 dagar..) så har dessvärre inga nya bilder på pluttisen!


27/12 2010

Skulle ju rida lektion för Emma idag, men det skulle bli så sent så vi tar det imorgon istället! Egentligen har ju Lussan lektioner i ridhuset på tisdagar, men hon skulle inte vara där imorgon så då kunde jag rida lektion :)

Red iaf en liten stund på Dampet. Han var bajsseg i början, men mot slutet fick han upp lite fart och blev ganska fin. Emma satt ju i ridhuset och hade lektioner för andra men kommenterade lite och sa att Dampet såg väldigt fin ut i formen framförallt!
Nu på kvällen har jag varit hos bästa Carro och käkat middag, glott på film och ätit chips! Perfekt uppladdning inför morgondagens jobb! Det blir rätt mycket jobb nu. Klart det är jobbigt och tar på krafterna, men jag gillar att hela tiden ha något att göra så det är bara bra det :)
Såhär ser kommande vecka ut:
Tisdag: Jobba, rida Dandy, till mormor på födelsedagsmiddag
Onsdag: Jobba, rida Dandy, annie annelie och hannah kommer hit och äter middag
Torsdag: LEDIG! rida Dandy, till v-by stallet för middag och möte med Ponnytruppen och Annie
Fredag: LEDIG! rida Dandy, fira nyår med Dansken!
Lördag: Jobba, rida Dandy
Söndag: LEDIG! rida Dandy

Fast jag är ju faktiskt ledig hela tre dagar den här veckan! :) så jag ska faktiskt inte klaga!

Nu ska jag hoppa ner i min gosiga säng och sova eftersom jag börjar jobba 7.30 imorgon :)


En bild på världens finaste små bruna hestar <3
Efter en träning för Emma på v-by där båda prinsarna fick vara med och springa lite :)


26/12 2010

Dampelidamp fick vila idag så vi tog en skrittur i snön :)
Tror han var lite trött från igår för det gick inte jättefort idag om man säger så! Men han var iaf väldigt snäll och gjorde inget dumt.
Har ju fortfarande ingen graman, så jag fick köra på den välkända hemmagjorda gramanen - av en longerlina! men det funkar skitbra det med, bortsett från att jag måste göra en väldigt stor knut på den eftersom den är så lång... :P

 


snyggaste gramanen ever! erkänn, skulle inte du också vilja ha en roda och grå graman?? :D


Snösulor, silvertejp eller pälsglans?

Hur härligt är det inte att galoppera över ett snötäckt fällt mitt i vintern? Men det är mindre roligt och hästen får snöstyltor i hovarna.
Förra vintern fick Dandy snösulor, men vi var tvugna att ta av dom när han hade dragit sönder halva hoven efter en tappad sko. Iår har han inte fått några snösulor, eftersom jag helt enkelt glömde bort att säga det till hovslagaren!
Så idag när vi skulle rida ut fick jag komma på en annan lösning. Någon silvertejp hade jag inte, men Dandys gamla hovslagare sa att man kunde spruta lite pälsglans i hoven för att slippa styltorna. Så jag testade det. Trodde faktiskt inte att det skulle funka, men det visade sig fungera riktigt bra! Dandy hade inte en endaste liten snöflinga i hovarna när vi kom tillbaka!

Så definitivt ett litet tips till alla som har hästar utan snösulor! Har även hört att man kan ha läderfett och hovfett i hoven! Men tänk på att inte ha något på skon, framförallt inte pälsglans. Det blir nämligen väldigt halt då... ;)vs.

vs.


25/12 2010

Jobbade ju hela dagen idag då med Maria.
Vi kom fram till att våra hästar skulle passa bra att gå ut i skogen tillsammans, eftersom Dandy måste gå först och Raggan är tillräckligt liten för att kunna gå bakom utan att behöva skritta när han travar, och Raggan måste gå som nummer två! Vilken perfekt kombo!
Så vi bestämde oss helt enkelt för att rida ut idag! Jag lånade en graman (eftersom min ligger kvar på ridskolan) och sen gav vi oss ut. Dampet var lite pigg i början, men sen lugnade han ner sig och var jättesnäll! Vi red hela Hogstaslingan och galopperade en del också! På de ställen där det fanns djupare snö i mitten av vägen fick han gå i den, allt för att det skulle bli så jobbigt som möjligt! haha!
Men han skötte sig iaf riktigt bra och var svettig när vi skrittade hem igen. Vi ska försöka rida ut någon mer dag eftersom det gick så bra med hästarna tillsammans :)
Jätteroligt att ha någon att rida ut med! Jag har ju inte det på vällingby. Red ju ut med Kristin på Iffe en gång, men eftersom han är typ 180 cm så kunde han ju integå bakom Dandy och Dandy kan inte gå tvåa. Sessan är alldeles för galen för Dandy haha! Jennifer och jag har ju ridit ut några gånger, men vi brukar va väldigt dåliga på att hitta dagar som passar tyvärr. Men Raggan var ett perfekt sällskap för Dampet!

Imorgon ska jag nog skritta ut en sväng och kanske jogga honom lite i ridhuset. Ska antagligen åka upp till v-by stallet också :)
 
Schabrak: rött med blå och vit kant från three horses
Ländtäcke 1: ljusblått från horze
Ländtäcke 2: lite tjockare reflextäcke från ?
Benskydd: vita jacson (Dandys hagskydd)
Boots: svarta gummiboots från hööks ( hagbootsen)

Fredriksbergs Joy julkadrilj


Jul 2010

Jag har haft världens bästa julafton! Verkligen!!
Jag har fått jättefina paket!!

* Den bästa av alla fick jag av mamma och pappa. Det var en bild på mig och Dandy som de hade förstorat upp så den var ca 100x70 cm. svartvit i en svart ram med vit sån där kant inuti! Den var så fin och passade perfekt in i mitt rum! Är verkligen jätteglad över den!!

Den bilden var det :)
* En Ipohne 4! Också den fick jag av mam och pap!
* Ett par Martha Ridewear jeans ridbyxor av farmor och farfar!
* LUC of Sweden örhängen (tävlingsörhängen, eftersom jag tappade ett av mina gamla när jag åkte av Dandy på prisutdelningen i våras!) av Dandy! haha mina päron är bra roliga ibland! Jag har alltid fått paket från hästarna. Förut fick jag från Joy och senaste två åren har jag fått av Dandy :)
* Sporremmar med kronor och bling på som vi spanade in på Globen :D Fick dom av min broder.

Tror det var det! Jag är verkligen jätteglad över mina fina paket! Jag fick det jag ville ha, plus lite till! Underbart!

Nu ska jag snart hoppa ner i min varma säng och beundra tavlan som hänger på min vägg så jag orkar gå upp och jobba imorgon :)

24/12 2010

Julafton var det idag ja!
Började dagen med att åka upp till stallet i vällingby och rida på världens finaste lilla Joy! För er som inte vet så mycket så kan ni läsa några rader om henne här! :)
Vi red iaf kadriljen. Joy blir ju 21 år i april, men still going strong! Hon är verkligen världens goaste!

Världens underbaraste lilla ponny! Mamma fotade lite, så bilder komemr när jag hittar kameran.. :P

Sen åkte jag hem och bytte om och åkte till Hogsta för att rida på lille Dampet. Mockade och fixade iordning åt honom först, och sen gjorde jag iordning och red. hade tänkt rida ut, men kom på att min graman låg kvar hemma i stallet... Så vi gick en sväng ute först och sen red jag 20 minuter i ridhuset. Dampet blev ganska fin mot slutet! Gjorde iordning honom efteråt och åkte hemåt.Dampet fick vara lite julfin med röda lindor och rött schabrak!
Schabrak: rött med blå och vit kant från three horses
Lindor: röda från sjöhagen
ländtäcke: ljusblått från horze
boots: svarta Showmaster från Hööks


Dampet är påklädd och redo för att sova :)

Imorgon jobbar jag 7.30-17. Men jag rider Dandy någon gång på dagen så blir jag inte jättesen iaf :)

GOD JUL

God jul på er kära läsare!
En liten julhälsning kommer här!


Hoppas ni alla får en härlig jul med fina paket och god mat :)


Karros önskelistaHögst upp på min önskelista stod iår lite mera tid! Skulle behöva minst två timmar till varje dygn för att hinna med allt! Det är tufft att gå andra året på gymnasiet (även om min skola är jävligt slapp!), ha häst och ha två olika jobb att hinna med varje vecka! Det tar på krafterna kan man säga!

Nej men på riktigt då:
Högst upp står en Iphone 4! vem bangar på den lixom?! hehe :)
Ett par jeansridbyxor från Martha Ridewear vore ju inte helt fel heller.

Det var väl ungefär vad jag hade önskat mig, haha! Nej men både Iphone och Martha-byxorna är ju rätt dyra, så om jag bara önskar mig det så är ju chansen större att jag får det :)
Sen kanske jag kan räkna att jag får ha Dandy på Hogsta som en julklapp! Det är ju ändå rätt dyrt att stå där, även om jag kan göra väldigt mycket själv. Sen måste vi ju också betala stallhyran på v-by för att var asäkra på att behålla platsen! Så ja, egentligen är det nog den bästa julklappen jag kommer få i år! Tack mam o pap <3


Vad har ni önskat er i julklapp??

23/12 2010

behöver jag säga att Dampet blev överlycklig över att komma till Hogsta?! Han älskar att vara där och trivs så himla bra! Det första han gjorde när ja ställde in honom i boxen var att kasta sig ner och rulla sig två gånger! Sen har han stått med öronen framåt hela eftermiddagen!

red en liten stund på eftermiddagen. Dandy var ett kylskåp (som väntat), men han klev på ganska bra ändå! Hade långsporrarna på mig för att han inte skulle bli så seg. Red inte så länge, 30 minuter kanske.
Ska rida lektion för Emma på måndag, så vi fortsätter att ta det lite lugnt tills dess. Alltså han ska ridas, men inte jättehårt. Ska försöka rida ut någon dag också!

Plockade upp alla mina saker också. Clara trodde aldrig jag skulle få plats med alla saker i skåpet. Men tjiiiiiii fick hon!! Jag har ju massa plats över tillomed! :D Och Emma frågade också hur jag hade lyckatsfå plats. Hon sa att hon trodde att de två tomma boxarna skulle vara fyllda! Hmm.. förstår inte riktigt varför dom tros så om mig.. (a) :D


Ni ser ju själva! Skåpet är ju nästan tomt! Eller aa.. nästan iaf :)


Packning

Det var någon som ville veta vad jag hade med mig nu när jag åker till Hogsta. Kort och gott kan jag säga: alldeles för mycket!I påse nummer 1 ligger Dandys tjocka innetäcke, utetäcket med hals och det nya ylletäcket med hals.
Påse nummer 2 innehåller 4 schabrak (varav ett är med endast för tat det är julafton, så man kan säga att det är tre), två vita och ett blått. Sen ligger där också två ländtäcken, ett lite tjockare vattentätt och ett fleece. Även fårskinnspadden och lite lindor fick plats där.
I påse nummer 3 ligger 4 st fleecetäcken, två med gjordar och två utan. Där ligger även BoT ryggplattan.
Påse 4 innehåller allt övrigt. Lindor, boots, lindpaddar, nattpaddar, grimma, grimskaft osv.

Sen har jag ju också sadel och 2 träns som inte är med på bilden, + min egna utrustning som hjälm och stövlar osv!

Dessutom måste jag ha med mig mat till dampet, + vattenhinkar och betforhink! :)

22/12 2010

Jobbelijobb på Hogsta hela dagen, så lilla Dampet fick vila. Hade ju planerat in en lite lugnare vecka för hans del den här veckan, av flera olika anledningar. Men mami ryktade honom medan jag red Theo och sen gick jag med honom 25 minuter i ridhuset efter min lektion.
Åkte runt och handlade de sista prylarna till Dandy också. Hittade det mesta iaf, resten får lösa sig på annat sätt :)
Åkte till stallet sen och red på lilla Theotott som skötte sig mucho bra idag! Förra veckan var k a t a s t r o f ! Men idag red jag mycket lugnare och satte inte så mycket press på honom, och då gick det alldeles kalas!

Plockade ihop alla Dandys saker och åkte hem sen. Hela kvällen har jag ägnat mig åt att göra rent allt läder. sadel, träns, stövlar, sporrar, hagboots, stigbyglar och grimma är rengjorda med alsolsprit och hjälmen är ångtvättad! Så nu är vi redo! De sista grejerna hänger på tork just nu. Och så är det sadelgjorden förståss, som jag råkade glömma i stallet... Men den fixar jag imorgon :)


21/12 2010

Är helt slut. Orkar inte skriva så mycket.
Dampet blev vaccinerad idag och Kristin var supergullig och broddade honom! Tack! Så nu är han fit for hogsta!
Men han fick vila helt idag. Vi tog bara en promenad i ridhuset i 40 minuter.
Jobbade hela kvällen sen. Hade tänkt komma hem tidigt och tvätta de sista grejerna och börja med lädret, men så blev det ju inte eftersom jag blev tvungen att jobba... Kul att jobba när man inte kan nyttja det.
Kommer nog missa min ridning imorgon eftersom Dampet måste klippas. Hade tänkt klippa honom idag men det gick inte eftersom jag började jobba redan 17.30. Så då MÅSTE jag helt enkelt göra det imorgon.
Dessutom måste jag och mami åka runt halva Sverige och handla till Dandy. Mina borstar kommer ju inte hinna torka om jag virkontvättar dom nu, så då får man köpa nytt! Sen behöver jag en longerlina och lite annat smått och gott till flytten. Allt som går att tvätta tvättas ju såklart, men det som inte går att tvätta finns det inte så många andra alternativ än att köpa nytt. Men det är ju bra, för då har jag redan grejer till när vi åker dit nästa gång :)


Tävlingsåret 2010

Ja minsann, året börjar lida mot sitt slut och det är dags för en liten summering av det här året. Det har varit hur roligt som helst, även fast det ibland har varit helt värdelöst!

I februari började jag sätta igång Dampet igen efter sista behandlingen, och i mitten av mars kunde vi träna som vanligt igen.
21 mars debuterade vi La tillsammans på en klubbtävling. Förutsättningarna var inte de bästa - vi hade knappt tränat på rörelserna och samma morgon som klubbtävlingen var så hade jag stått med Frida (hästen) utomhus i snöstorm i Solna i flera timmar. Men Dampet visade att han var kung, och trots en felridning så skrapade vi ihop 67%!


2 april gjorde vi terminens första riktiga start under hemmatävlingarna. Vi startade bara en lokal Lb:1, och även om Dandy var lite seg så resulterade det i 67% och en andraplacering. Därefter var det ju då det berömda ärevarvet... Dampet fick spel och skickade av mig med dunder och brak! Inget var ju som tur var brutet, men jag hade satans ont i flera veckor! (dock trotsade jag smärtan och startade Theo två dagar senare.. Jag var tvungen att sitta upp från fel sida och behövde hjälp för att komma av.. :P )
10 april
var det dags för den riktiga debuten i La, en lokal La:1 hos Stäket. Det var ju bara en vecka efter att Dandy skickat av mig och jag hade ridit honom två gånger under den veckan. Men efter mycket velande fram och tillbaka så bestämmde vi oss för att åka iaf. Dandy var lite seg men väldigt jämn. Jag tyckte dock att det fanns väldigt mycket som kunde förbättras. Målet var att rida på över 60%, något vi klarade med råge - 69% och seger med kommentaren BRAVO!
1 maj åkte vi till Eskilstuna för att starta regional Lag03 och La:p1 - två helt nya program för mig. I första klassen, Lag03, var Dandy lite väl springig och vi fick varken till skänkelvikningarna eller förvända galoppen. Men trots det fick vi 66%, vilket resulterade i seger! Det var inte tänkt att vi skulle starta La:p1, men när vi ändå hade åkt enda till eskilstuna så kunde vi lika gärna starta. varken skolorna eller mellanskritten existerade, men vi fick ändå 58%.


2 maj bar det av till Vallentuna för att starta en regional La:1. Jag trodde inte Dandy skulle orka gå så mycket på en helg, men oj vad fel jag hade! Dandy bjöd som aldrig förr och vi gjorde definitivt vårt allra bästa program tillsammans (so far)! Det hela resulterade i 70% och en seger!


Därefter fick Dandy ont i ryggen igen och vi kunde börja träna igen i mitten av juli.

30 juli åkte vi till Vetlanda för att starta New Forest SM! Första klassen var La:1 och Dandy var mer vild än tam..! Han var väldigt pigg och spänd och försökte dra iväg ungefär vartannat steg! Det resulterade i 55% och en sistaplats med kommentaren: snygg men för dagen väldigt spänd ponny som glänser till ordentligt stundtals!

31 juli gick själva SM-klassen i Vetlanda, LA:4. Dandy var mycket lugnar ei den här klassen eftersom jag hade hunnit rida två pass innan starten. Med ett par stora missar fick vi 59%, vilket la oss på åttonde plats av sex placerade! Dandy ställde även ut och fick 39 p. och silver med fina kommentarer!


6 augusti startade vi en regional La:1 i Gyttorp, Tre Små Gummor Cup kval 1. Dandy var rätt fin men lite seg. Dock tyckte domaren mycket om oss och belönade oss med 73% och en tredjeplacering!

7 augusti var kval 2 i TSG, en regional La:4. Dampet var väldigt seg, men vi fick 62% och hamnade precis utanför placering. Vi startade även en regional La:p1. Det borde vi inte ha gjort... ;) Dandy tyckte det känndes bättre att skritta igenom travprogrammet.. Det resulterade i 52%.

8 augusti startade vi A-finalen i TSG, en regional La:4. Dandy var väldigt seg även denna dag, men jag måste säga att det var bättre än de 55% vi fick!


Därefter fick Dampet lite vila och när vi skulle ut och tävla igen fick vi ringorm i stallet...

19 september startade vi första omgången av allsvenskan div 2, en lokal Lb:1 på fornboda. Dandy gick inte alls nå bra där och vi fick 63% och hamnade några utanför placering. Dock lyckades laget komma 3:a!


Dandy fick ont i ryggen igen och vi missade andra omgången av allsvenskan, men blev bra igen lagom till hemmatävlingarna. Vi planerade in att rida Lb:1 på hemmatävlingarna, La:1 i allsvenskanfinalen (som vi lyckats kvala till genom att vinna omg 2!) och La:p1 och La:p2 i Lurbo . Dock upptäcktes det att vi fått ringorm igen 5 dagar före hemmatävlingarna.. Så vi missade alla starter i november.

6 november hade vi dock en klubbtävling i Vällingby. Vi startade La:6 för första gången tillsammans. Dandy bjöd väldigt bra framåt och skolorna börjar sakta men säkert synas! Det hela resulterade i 62% och en fjärdeplacering!


Totalt har vi alltså gjort 12 starter det här året! Det var kanske inte riktigt vad jag hade räknat med, men det blir inte alltid som man har tänkt sig. Och en frisk ponny är värt mer än alla rosetter och priser i världen!

Jag är ändå väldigt nöjd med vad vi har åstadkommit under detta år! Jag har lärt mig väldigt mycket och fått massa rutin på de här lite svårare programmen!

20/12 2010

Longerade Dampet en stund i ridhuset. Han skötte sig väldigt bra och gick på bra framåt.
Har väl inte så mycket mer att säga ;)

Imorgon tror jag att Dampet ska vaccineras, elelr så var det på onsdag.. haha har ingen riktig koll ;)
Men sen så! På torsdag förflyttar vi oss mot varmare breddgrader!! Eller så gjorde vi inte det...! Nä men vi flyttar faktiskt ut till Hogsta på torsdag! Dampet ska stå där över jul eftersom jag jobbar. Ska bli skönt att ha honom där, han trivs så himla bra! Inte för att han inte trivs i vällingby, men han älskar att vara på Hogsta! Så det ska bli mucho roligt!


Världens sötaste lurvboll förra vintern! Han är ju så söt så man bara smäller av!! :)


19/12 2010

Dandy har vilat idag och jag har jobbat på Hogsta.
Dock sa Frida att han hade rastat sig fint själv, och ingen mesig dressyr här inte. Nej Dandy tyckte det var dags för lite hoppning! Och eftersom matte helst undviker det så gör han det gärna själv över osynliga hinder i paddocken. Idag tränade han på att hoppa studs och trippelbarr! Eller aa...

Spenderade kvällen hos bästa Carro med Frida, Erkan och Pellen! Grymt trevligt måste jag säga!
Nu har jag gaaaalet mycket att plugga till imorgon! Sista inlämningen för terminen! Lets go!


18/12 2010

Var i stallet redan vid 6.45 imorse..
Fodrade och släppte ut några hästar, sen kom caroline och vi mockade av ponnystallen och halva stora.
Under tiden hade mamma gjort iordning Dandy och skrittat fram honom, så vid 9 rejsade jag in i ridhuset och longerade Dandy i 20 minuter. Han skötte sig riktigt bra faktiskt! Framförallt till höger som brukar vara det svåra varvet.
Sen fick mamma skritta av honom igen medan jag rejsade in i stallet och fortsatte jobba. Vid halv 10 var alla stallen helt färdiga (dom ska vara färdiga vid 12 vanligtvis)!
Så sista timmen hade vi inte så mycket att göra, fyllde lite vatten i hagarna och försökte oss på att göra ett litet hagschema för dagen :) Så jag kunde faktiskt gå vid 11 med gott samvete! Hade ju vart lite värre om stallen inte hade varit klara ;)

Imorgon jobbar jag på Hogsta hela dagen så Dandy får tyvärr vila. Eller han blir säkert glad, dock blir inte matte lika glad när han ska arbeta igen på måndag. Normala hästar bli ju vanligtvis lite pigga av att vila, framförallt på vintern. Men inte Dandy inte! Det är som att styra runt ett gammalt kylskåp dagen efter han har vilat!

Dock ser även skavet på manken lite värre ut, så jag tror jag ska longera honom den kommande veckan fram tills vi flyttar! Ifs blir det inte så många dagar. han ska troligtvis vaccineras på tisdag, så då vilar han ju onsdag. Det innebär att det alltså handlar om måndag, tisdag och torsdag :) Ska kanske kolla med annie också om hon kan tömköra honom, fast när jag tänker efterär det kanske inte jättebra med tanke på att hon är sjuk! jaja, det löser sig! Han mår inte dåligt av att longeras! :)


Ni ser det vita som är lixom nedanför manken, mot ryggen, där är skavet. vet inte vad det kan komma ifrån, för varken schabraket eller täcket ligger så långt bak.. Någon som har ett förslag? :)
Det droppar från taket i stallet, det är därför han har streck i pälsen.. :P


Dandy redo för longering!
Schabrak: vitt med blå kant från sjöhagen
Paddar: Under schabraket ligger en fårskinnspadd från Horse Rider för att inte shcabraket ska skava på skavet. Mellan schabraket och gjorden ligger en vanlig teddypadd från hööks.
Longergjord: Ingen aning, har lånat den av Jennifer :)
Sadelgjordludd: Fårskinnsludd från Horse Rider
Benskydd: Vita luddiga från Jacson
Boots: Vita Equi Guard
Ländtäcke: broderat mörkblått med blå och gul kant från Horse Wear


17/12 2010 träning för Jeanna Högberg

Okej, ännu en gång suger ni på att kommentera! Ni var jätteduktiga ett tag, men det har gått utför om man söger så!

Iaf, igår hade ju blogg.se nåt litet damp så det gick inte att logga in. Men jag longerade Dandy en stund eftersom annie var sjuk så jag kunde inte rida för henne. Men Dandy skötte sig bra iaf, trampade på riktigt bra mot slutet!
Red Musbus sen på kvällen för annie (hon kom till sina lektioner även fast hon var sjuk. Strongt jobbat!!). I början var han ett riktigt pain in the ass. Men sen sa annie åt mig att bara rida, strunta i hur det känndes eller såg ut, bara rida på framåt. För det största problemet är ju att han inte riktigt tar skänkeln framåt. Men efter en stund blev det ganska bra faktiskt! Fick till några bra galoppfattningar också när jag bara lät honom rulla in i galopp.

På fredagar kommer Jeanna Högberg ut till oss i vällingby. Och idag hade de en plats över så då fick jag vara med och rida!
Jag och Hannah red tillsammans. Dampet var lite jobbig i början och ville inte riktigt gå fram och aa, allt det där vanliga haha! Jobbade mycket i galopp redan från början och då blev det bättre. Jobbade med enkla byten på serpentiner. Dandy gjorde faktiskt riktigt bra byten, i jämförelse med hur dom brukar se ut.. ;) Men han skjuter gärna in rumpen i fattningarna, så då fick jag rida på raka spår och göra övergångar skritta-galopp för att jag hela tiden skulle känna att han verkligen var rakt under mig. Dessutom så bjuder han lite dåligt i själva fattningen, så då fick jag iprincip fatta direkt in i mellangalopp. Men han blev riktigt fin faktiskt!
Sen jobbade vi i traven med öppnor och slutor. öppnorna blev sådär, de har varit bättre. han tappade lite bjudning och sådär, men själva tvärningen var för det mesta helt okej! Slutorna däremot fick jag väldigt mycket tips och hjälp med. Vi har ju haft sånna problem med dom för att han tappar sååå mycket bjudning. Varför? Jo för att han har bakdelen 10 meter före framdelen! ;)  Så Jeanna sa att jag bara skulle tänka ställning, och sen flyttade han sig nästan lagom mycket av sig själv samtidigt som han inte tappade någon bjudning! Jag fick också rida slutorna på långa linjer från medellinken ner till hörnbokstaven och rida sluta - rakt fram mellantrav - sluta - rakt fram mellantrav - sluta. Funkade mucho bra!

Allt som allt tycker jag att lilla Dampet skötte sig bra! Han måste bli kvickare för hjälperna (även om det är 100 gånger bättre nu!!) Sen ska jag sluta klämma med benen också.. haha (även om det också är 100 gånger bättre nu!!)

Förhoppningsvis kan jag fortsätta rida lite för Jeanna. Vore ju alldeles askalas att kunna rida för annie ett par dagar i veckan, Jeanna någon gång och även dra med sig Damept till Hogsta så ofta som möjligt och träna för Emma! Kalas ju!

Nu måste jag definitivt sova! Ska vara i stallet 6.45 och jobba imorgon bitti! Tagga järnet alltså!

orkar inte ladda in bilderna från mobilen så ni får en gammal bild från i sommras!


15/12 2010

Dampet var lite trött idag. Trampade på okej, men inte riktigt lika bra som han gjorde i måndags.
Upptäckte dock en ny grej idag. Vi har ju haft väldigt svårt med de enkla bytena. Jag drar i hans mun och han drar tillbaka ännu mer. Logiskt!
Iaf, jag skrev ju igår att han lyssnar väldigt bra på longeringskommandon. Så idag testade jag det lite när jag skulle sakta av till skritt från galopp. Om jag säger ptroo och skritt när han travar vid longering, så saktar han av till skritt. Säger jag ptroo och halt så gör han halt. Så idag provade jag att säga ptroo och skritt, och vips så saktade han av till skritt från galopp! Synd bara att man inte får prata med hästen när man tävlar.. ;)
Han har ju fortfarande lite svårt att förstå galoppkommandot vid longering, så jag sa galopp varje gång jag fattade galopp. helt ärligt så har jag ingen aning om hur man lär en häst sånt där! Jag har ju aldrig gjort det! Jag kanske gör jättefel, eller så gör jag jätterätt - man vet aldrig! Men det är värt att testa iaf! :)

Innan jag skulle rida min lektion på Theo (som för övrigt var ett riktigt pain in the ass! Men det klart, har man gått två månader med bara S1or så är det kanske int eså konstigt att han är som han är?!) så stod jag och borstade på Dandy i över en timme. Han stod verkligen och sov och tyckte det var jätteskönt. Vissa dagar tycker han det suger att bli ryktad, andra dagar är det alldeles underbart.. heter man Dandy så gör man ;) Men jag förstår inte hur han kan bli så himla smutsig! Han rycktas varje dag och ändå ser han ut som en gris! Han har ju ingen lerig hage att rulla sig i heller direkt. Jaja, ett mysterium det där. Borde bli nästa års julkalender - Dandy och den mystiska smutsen! Kommer ju göra succé! Vad tror ni, borde jag inte skicka in mitt fantastiska förslag till svt? ;D


Vi var dock inte så välmatchade idag om man säger så.. Men man kan inte vara snygg jämt!
Schabrak: Vitt Mias med blå och guld kant
Ländtäcke: ljusblått från Horze
Lindor: Beiga från Börjes
Boots: Vita Equi Guard från Hööks


Såhär pigg och glad var Dandy på kvällen. Trodde han hade feber, men han låg precis på sin normaltemp. Insåg då att han skämmdes lite över sin schteeekarfrilla!


14/12 2010

Longerade alltså Dampet idag. Han skötte sig väldigt bra och har blivit väldigt ludig på bara några gånger. Han longerades ju mycket i vintras/våras, men efter sommaren har det inte blivit så mycket. Så när jag började med det igen så lyssnade han inte alls på någonting! Men nu är han väldigt lydig igen! Blir så mycket lättare då! :)

Longerade i 25 minuter ungefär. Dandy tycker ju (som de flesta andra hästar) inte att det här med longering är superkul, så därför känns det onödigt att hålla på onödigt länge, speciellt om han sköter sig bra :)

Imorgon ska jag rida lite och på torsdag hoppas jag att jag kan rida lite för annie. :)


Dampet i Gyttorp i somras :)


13/12 2010

Dandys manke såg mycket finare ut idag och han var knappt öm, så jag red.
Han var väldigt pigg och framåt och känndes riktigt fin! Började att värma i trav (för ovanlighetens skull, värmer nästan alltid i galopp direkt), men sen lite i galopp också.
Jobbade väldigt mycket med övergångar! jag satt på volten och började med halter från skritt. Sen gjorde vi 1 miljon övergångar från trav till skritt. Dandy har ju väldigt lätt för att tvärnita och sen inte bjuda i skritten, men efter en stund blev dom riktigt bra och nu vet jag lite mer hur jag ska göra (känns ju lite dumt att jag haft hästen i ett år och vi kan fortfarande inte göra övergångar.. haha!)
Sen blev det övergångar från galopp till trav, och slutligen övergångar från galopp till skritt.

Dandy var som sagt väldigt fin och känndes väldigt fräsch!
Imorgon ska jag longera honom eftersom jag inte hinner rida. Eller jag hinner, men det blir så stressigt :)Dandy har blivit Muslim.. han bär numera burka!


Såhär ser det ut under Dandys alla täcken! Så mjukt och skönt som möjligt ska det vara :)


12/12 2010

Dandy fick vila idag. Hade egentligen tänkt jogga honom lite, men jag orkade helt enkelt inte. Jag jobbade 7.30-17, och efter det var jag sjukt trött! Så jag pysslade bara lite med Dandy. Han hade ändå varit i hagen mellan 8 och 16, så han dog inte av att få vila lite :)

Dessutom ser skavet på manken värre ut, men jag kan inte förstå vad det kommer av. Täcket ligger inte på där, och inte sadeln eller schabraket heller! men jag drog på honom ett bogskydd så att det inte ska kunna och ligga emot och skava mer, och sen fick han på sig ett täcke med halvhals för att det inte ska trycka just på skavet. Han är ju lite öm och svullen.

Ser det bättre ut imorgon så rider jag lite, annars blir det longering. Han måste ju röra på fettet iaf :)


Med halvhals-täcket på. Det var dock lite tunnt så han fick ett till utanpå :)


11/12 2010

Har verkligen inte hunnit skriva de sista dagarna. Vi har ägnat dagarna åt att planera julshowen, baka lussebullar (300 st bakade vi..) och träna! I torsdags var jag inte hemma från stallet fören 22.30, och igår var jag hos Rebban och käkade middag hela kvällen.
Dandy var iaf lite spänd i torsdags, men han blir lätt det när jag rider honom på lektion. Oftast brukar det inte vara så svårt att få honom att slappna av, men i torsdags vart det inge bra. Jag var ofokuserad, trött och tänkte mest på att jag inte tyckte det känndes bra.. ;) Jaja, det är bara komma igen och försöka göra något bättre av det nästa gång!

I fredags däremot var Dandy riktigt fin! Riktigt riktigt fin alltså! Han bjöd väldigt bra, trots att jag bara hade korta sporrar på mig. Har ju ridit med dom långa med trissor ett tag nu (både innan och efter behandlingen).

Idag var det då JULSHOW! Dandy skulle ju inte få vara med eftersom han kan bli lite knäpp :) Så jag longerade honom imorse eftersom han var lite öm och svullen i manken, och han såg riktigt fräsch och fin ut. Han brukar ju se lite ofräsch ut när jag longerar honom innan jag ska rida, och då har han ju alltid sadel på sig. Men idag hade han ju bara longergjorden. Så jag och annie pratade lite sen och kom fram till att det kanske är sadeln som trycker någonstans! Så vi ska kika lite på det i veckan som kommer och se om vi kan hitta något bättre!

Känns skönt att kunna ha annie som ett litet bollplank! Jag säger alltid till henne om det är något jag tycker känns konstigt med Dandy eller om jag tror att något är fel. Jag frågar henne om ALLT! Vet inte hur många dumma frågor hon fått under det här året jag haft Dandy hahah! Dessutom har hon ju ridit Dandy mycket och vet hur han fungerar! :)

Sen fick Dandy trots allt vara med på Julshowen, men jag skriver mer om det i nästa inlägg :)

Dock var han lite varm i benen på kvällen.. Men han blir det ibland, så jag lindade bara och får hoppas att det är borta imorgon :)


Dandy fick inviga sitt nya täcke idag som han fick för typ jättelänge sen! haha :P


Fantastisk matchning! Men man behöver inte vara snygg jämt! :)


8/12 2010

Direkt efter skola åkte jag upp till stallet för att baka lussebOllar med Sella och Pellen! Efter ett par misslyckanden så såg dom rätt okej ut! haha!
Som vanligt så spårade det ur lite grann och slutade med att vi satt på golvet och sjöng om Bengt som jobbar på en knappfabrik.. eehm, jaa!
Haha!

Sen red jag iaf Dandy vid 20.30 för Fia. Jag tyckte Dandy känndes lite ofräsch, men Fia kunnde inte se någonting så vi red på ändå! Jobbade bara med att han skulle bli lösgjord och mjuk, eftersom han är sjukt stel just nu (vilket inte är så konstigt!). Men han blev rätt bra i formen och jag kunde både sänka och plocka upp honom utan att han kortade halsen och tryckte ihop ganashen.
Jag red rätt lugnt ändå, eftersom det var första dagen med ordentlig träning. Red hela timmen, men tog många skrittpauser och travade av honom länge!

Dandy fick vara jättefin och ha ljusblå lindor som matchade hans ljusblå ländtäcke! Riktigt fin var han i det! onsdagsgruppen fanclub (bestående av mamma, Lisen, Pellen och Eva) tyckte att han skulle ha ett ljusblått bling pannband också! Jag håller med dem!


Mamma tog av sadeln i ridhuset och eftersom jag inte hade något vanligt täcke med mig in så fick vi improvisera lite och lägga ländtäcket på honom :D


Våra fina lussebollar! Nu har vi bara 200 kvar att baka till på lördag! :D


7/12 2010

Sista joggning-dagen idag, imorgon får jag träna som vanligt igen! Ska rida honom på min lektion för Fia, men vi tar det nog lite lugnt ändå :)

Dandy gick iaf helt okej idag. Han var ganska mycket framåt (jag hade småsporrarna på), men väldigt stel i sidorna! Så det blir nog bra att rida för Fia imorgon. Sen rider jag ju för annie på torsdag, antingen på lektion eller ensam för henne innan. Så det blir alldeles kalasbra!

Vi håller ju även på förfullt inför julshowen nu också! Showen är på lördag, och idag fick vi klartecken med vilka hästnummer vi kan ha med! Det är alltid ett jävla jobb med den där julshowen, så iår hade vi bestämt oss för att bara göra en liten julavslutning. Och vad händer helt plötsligt? barnen blir jätteengagerade och vill både dansa och gå i luciatåget, och het plötsligt har vi, på ca en vecka, lyckats dela ut 200 biljetter! Helt sinnessjukt!!

Det var tänkt att Dandy skulle få vara med att visa upp sig tillsammans med resten av ponnygruppen, men att ha Dandy och lilla Sessan i samma kadrilj är nog mindre lyckat.. ;) Så det slutade med att ingen av dem fick vara med. Istället ska vi rida på andra hästar. Vet fortfarande inte vem jag ska rida, men det löser sig nog!

dessutom har jag ännu mer roliga grejer på gång just nu! Tänker inte avslöja något, men ni kommer märka det om ett tag :)


jag och en väldigt spänd liten Jack under förra årets julshow!


6/12 2010

Igår kväll var jag lite smått trött om man säger så.. Men det brukar bli så om man jobbar varje helg och går i skolan i veckorna.. Men det är överskattat att ta det lugnt, vila kan man göra i graven!
Iaf så somnade jag i soffan vid 9 igår kväll och vaknade inte fören vid 5 imorse. Då gick jag upp och la mig i sängen och sov till 10. Kan säga att 13 timmars sömn definitivt var välbehövligt, även om jag fortfarande är stört trött!

Åkte upp till stallet vid 3 och red på det lilla Dampet.
Han var helt okej idag, inte riktigt lika framåt som igår men ändå helt okej. Av tidigare erfarenheter (ja, vi har ju traglat med den här tråkiga igångsättningen ett par gånger nu) så vet vi ju att han behöver ett par dagar på sig för att verkligen komma igång igen!
Joggade ju bara lite idag också, trav med lite övergångar.

Innan jag red så hade jag ställ en hink med torr betfor utanför Dandy eftersom jag ändå var på loftet (betforen står uppe på loftet), och det är ju onödigt att gå flera gånger, eller?! Men jag glömde att fylla hinken med vatten innan jag gick in i ridhuset med honom. När jag kom in igen så hade jag 10 minuter på mig innan vi skulle ha träning med barnen inför julshowen, så jag hann inte fylla hinken med vatten då.
När jag kom tillbaka in i stallet igen strax efter 17 så kom Lollo och frågade om jag hade haft något speciellt i Dandys gröna hink. Då hade Dandy alltså lyckats ta sig loss och käkat 4 dl torr betfor.. Smart grabb det där! Som om inte det vore nog så hade han ställt sig och rotat i en papperskorg i närheten av hans plats.. Ibland är han lite för hungig för sitt eget bästa!

Men jag jobbade på kvällen så jag kunde hålla lite koll på honom så att han inte fick kolik, vilket han heller inte fick!

Imorgon ska han joggas lite också, sen får jag börja rida som vanligt på onsdag!


Bilden är från i somras :)


5/12 2010

Har ridit på min fina lilla Dandy idag!
Jobbade i stallet på förmiddagen, men vi vart sjukt sena. När vi kom imorse hade nämligen larmet gått (fellarm typ), så vi ägnade vääldigt lång tid till att förstå hur man skulle stänga av det! Dock lyckades vi inte och det lät som fan!
Sen när vi skulle ta in alla jobbiga ponnyer så ville dom inte komma in! Tog 20 minuter att få in ena ponnygänget. men Sandra skulle jobba em, så hon kom vid 12 så då kunde jag smita, även fast vi inte var riktigt klara.

Gjorde iordning Dandy och gick in i ridhuset. Skrittade fram och longerade sen i 10 minuter. Han var inte jättepigg direkt, men det brukar han inte vara när han har vilat.
Hoppad eupp sen och red i ca 15 minuter i skritt och trav. Han ska ju bara joggas lite lätt nu i 3 dagar.
Men han känndes helt okej, rätt fin! Han var väldigt stel i högersidan dock. Men han är alltid lite stel där, och när han nu vilat 4 dagar så är deet inte så konstigt att han var stelare än vanligt :)

Efteråt fick han gå ut i hagen med Iffe. Hans andra hagkompis, Piffe, flyttade ner till Skåne i lördags tillsammans med Kim. Men det gäller att se det positiva med allt - Dandy slipper få ännu fler Piffe-bett på halsen :)

Imorgon är jag ledig så jag ska åka upp och rida Dandy någon gång på dagen. Sen jobabr jag hela kvällen.


Morgontrött? Bilden är tagen 6.44 i fredags morse, och då hade vi redan gått 15 minuter...!


PosarN himself! Vet inte hur många bilder som är i princip exakt likadana!


4/12 2010

Eftersom jag har jobbat på Hogsta hela dagen så gick mamma med Dandy och fixade honom.
På hogsta var det iaf väldigt lugnt! 3 hästar är ute på resande fot, så nedre delen av stallet ekar! Superskönt verkligen! Dessutom var Clara snäll och gav mig sovmorgon till halv 9! Underbart ju :D
Vid typ två åkte Clara och emma med Helge och Qui till Täby (tror jag) för hon skulle träna (tror jag, ännu mer.. :P). emma ska nämligen rida på clinicen för Patrik Kittel i Täby imorgon, så hon frågade om jag ville åka med. Men tyvärr så jobbar jag mellan 8 och 12 i stallet (v-by) så det gick inte. Jättetråkigt verkligen, hade vart superkul!

Efter Hogsta åkte jag direkt upp till V-by stallet eftersom vi skulle träna och käka middag tillsammans. red på fina lilla Silverhingsten, även kallad Stålmusen! Han skötte sig riktigt bra faktiskt!
red med gramanen idag också, och dessutom testade vi att värma honom i galopp och låta honom springa av sig lite energi! Han är ju ett litet krutpaket den lilla hästen!
några gånger fick vi till ganska bra fattningar också! Han har lite svårt för själva fattningen eftersom han måste tänka vilket bakben han ska använda först.. (smart grabb det där..:P), så fattningarna blir lite studsiga och ibland kommer det en liten bakut spark också! Men idag fick vi till några fattningar som var riktigt bra!

Men han är så rolig att rida på den lilla hästen! Och med rätt träning kommer han nog kunna bli fin. Han är så häftig att se på, och rör sig ganska maffigt för att vara så liten och ha så korta ben. Synd bara att han ska se ut som en säl när han blir lång, stark och framtung.. Haha nä men han är gullig lilla Stålmusen!


Östertorps Kim <3

Som sagt så har jag vetat under en tid att Kim antagligen inte skulle vara kvar på ridskolan.
I onsdags fick jag veta att han skulle åka redan på fredag, alltså idag.

Så ja, idag var dagen alltså kommen.
Har gosat, pussat och matat sönder min lilla prinskorv! dessutom var Pellen snäll och fotade min finis lite!
Stog hos honom i nästan en timme och ville aldrgi gå därifrån. Hade kunnat stanna hela natten om det vore så!
Så ja, det var stora krokodiltårar som trillade ner för min kind när jag gick därifrån för sista gången!
jag kommer verkligen sakna min fina lilla Kimsi, han är så speciell! Han är verkligen av en alldeles egen sort rätt igenom!

Så ja, nu är han troligtvis påväg ner till skåne där han ska bo i fortsättningen. Finns inte ord att beskriva hur mycket jag komemr sakna honom!
Jag älskar honom verkligen <3

Världens finaste Östertorps Kim, always and forever <3

Imorgon åker även Mistral och Agneta (Piffe skulle åka med Kim idag). Så det var ett lite omuntert gäng som stod och mös med pållisarna idag.
Men för att lätta upp stämningen lite så ska vi träna imorgon och käka middag tillsammans. Blir nog bra det, även om det kommer vara jobbigt att åka till stallet och se Klimpens tomma plats.. Så det är nog tur att jag ska till Hogsta och jobba hela dagen ändå!

 


3/12 2010

Har inte skrivit på ett par dagar nu, men har helt enkelt inte haft tid! jag har prioriterat annat före bloggen och tiden har helt enkelt inte räckt till.

Dandy har promenerats ett par dagar nu och jag har varit i stallet på mornarna eftersom han ska gå på morgonen. Han har varit sjukt snäll, även om han har varit pigg och framåt. Imorse var han dock inte så pigg, eftersom vi gick ut ur stallet vid 6.30 ;) men han är morgontrött min lilla pluttis!

I onsdags red jag på min fina lilla Kim för sista gången.. </3
Jag har vetat under en tid att han antagligen skulle säljas, men visste inte när, var eller hur. Han var iaf väldigt pigg men riktigt fin stundtals! Skönt att få avsluta bra ändå! Och jag är nog glad att jag inte visste då att det var sista gången.

Igår red jag på underbart söta lilla MusBus igen! Red honom de två första gångerna efter sommaren typ, men annars har jag inte ridit honom sen i slutet på maj tror jag.
Det var iaf sjukt kul! Tycker han är så rolig den lilla ponnyn! Vi satte på en graman för att hjälpa honom lite eftersom han var så sjukt stark, så istället för att det ska bli en dragkamp så kan jag ta lite hjälp av gramanen!
Men på slutet kunde jag släppa rätt mycket på den och han var finfin! Han måste ju stärkas upp på nytt, men det är ett roligt jobb jag (förhoppningsvis) har framför mig nu när Klimpen försvinner!
jag gillar ju att ha små "projekt" vid sidan av min fina välutbildade Dandy. Dandy är ju en utmaning i sig, men ett litet projekt är ännu mer en utmaning!


har tagit massa bilder sista dagarna med min systemkamera, men minnet på datorn är för fullt så jag kan inte ladda ur den fören jag tömt datorn..
Så länge får ni en gammal bild på finaste lilla Dampet <3


RSS 2.0